ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο για τον Γιοβάνοβιτς!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει πιάσει ήδη δουλειά και αναφέρεται στο τι περιμένει να δει από τον Σέρβο τεχνικό.

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει πιάσει ήδη δουλειά και αναφέρεται στο τι περιμένει να δει από τον Σέρβο τεχνικό.

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν ένας προπονητής θα πετύχει, η όχι σε μία ομάδα. Είναι θέμα και χημείας, πολύ καλά ονόματα προπονητών πέρασαν και δεν ακούμπησαν από τον Παναθηναϊκό, πολύ άσημοι προπονητές πήραν πρωτάθλημα, όπως ο Σουμ. Οπότε για το αν θα πετύχει ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό δεν μπορώ να το πω. Ειδικά σε έναν Παναθηναϊκό, που υποφέρει οργανωτικά, που πλέον μετά από τόσα χρόνια μακριά από τίτλους δεν υπάρχει καμία υπομονή(απόλυτα λογικό) και συνήθως τους προπονητές τους παίρνει η… μπάλα στα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, είτε αξίζουν, είτε όχι.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχα πει, ότι είναι μεγάλο ρίσκο η πρόσληψη Πογιάτος μετά την απομάκρυνση του Δώνη, είχα πει, ότι ένας προπονητής, χωρίς εμπειρία από πάγκο πρώτης ομάδας είναι πολύ δύσκολο να πετύχει και δυστυχώς δεν πέτυχε και  έφυγε νωρίς.

Φέτος αυτό, που έχω να πω είναι, ότι η πρόσληψη Γιοβάνοβιτς έχει λογική. Δεν μου αρέσει ποτέ τα καλοκαίρια να ομορφαίνω καταστάσεις, ούτε να γεμίζω ελπίδα τον κόσμο, ειδικά τον χιλιοταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Αλλά από όσα έχω μάθει για τον Γιοβάνοβιτς, από πρώην παίκτες του, από προπονητές, από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, που ξέρουν καλά το άθλημα, είναι, ότι πρόκειται για μία safe επιλογή, ένας προπονητής, που ξέρει να παρουσιάζει στο γήπεδο ομάδες, που παίζουν αυτό, που μπορούν και λίγο παραπάνω.

Για αυτό, λοιπόν, είμαι σίγουρος. Ο Γιοβάνοβιτς θα πάρει από το ρόστερ του Παναθηναϊκού το καλύτερο, που μπορεί. Δεν ξέρω αν οι παίκτες, που θα έρθουν θα ανεβάσουν ποιοτικά την ομάδα, το ελπίζω. Δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα βοηθήσουν τον Ιβάν να μακροημερεύσει, το ελπίζω. Αυτό που ξέρω και σας το λέω με σιγουριά είναι, ότι από το ρόστερ, που θα έχει διαμορφωθεί στο τέλος Αυγούστου, ο Γιοβάνοβιτς θα πάρει το καλύτερο που μπορεί. Και θα με θυμηθείτε, ότι παίκτες, που φάνηκαν κακοί την χρονιά, που πέρασε, τώρα θα παρουσιάσουν άλλη εικόνα και  η βελτίωσή τους θα είναι εντυπωσιακή.

Είναι δεδομένη αυτή η ικανότητα του Γιοβάνοβιτς, να παίρνει από τους παίκτες του το καλύτερο, που μπορεί. Αυτό έκανε σε όσες ομάδες δούλεψε, και όταν έχεις αυτή την ικανότητα, το κάνεις σε όποια ομάδα και αν δουλέψεις. Εχει τον τρόπο να «φτιάχνει» τους παίκτες να παίζουν και για πάρτη του, κάτι που δεν το ζήσαμε την τελευταία χρονιά και ειδικά με τον Μπόλονι.

Κάποιος που ξέρει πολύ καλά Γιοβάνοβιτς μου περιέγραψε τον τρόπο, που παίζουν οι ομάδες του : «Μοιάζει πολύ με τον Σάντος. Ομάδες combact, με ρόλους ο κάθε παίκτης, με πολύ καλή φυσική κατάσταση, με ισορροπία στον τρόπο παιχνιδιού, με στόχευση στο αποτέλεσμα, χωρίς, όμως να αμύνεται μαζικά, ούτε να επιτίθεται με γιόμες».

Αυτά, για να καταλάβετε τι θα δούμε από τον Γιοβάνοβιτς. Για να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, θα πρέπει ο Γιάννης Αλαφούζος να τον στηρίξει με όλους τους τρόπους. Και με την απόκτηση παικτών, που θα ζητήσει, αλλά και με την ύψωση μίας ασπίδας προστασίας. Κάτι που δεν έγινε με προκατόχους του. Με λίγα λόγια αυτός είναι ο προπονητής και σε όποιον αρέσει. Λέει κάποιο στέλεχος της ΠΑΕ σε συζητήσεις κάτι αρνητικό για τον προπονητή; Εφυγε την άλλη ημέρα. Γκρίνιαξε κάποιος παίκτης; Στην εξέδρα. Κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός πρέπει να αρχίσει να αποκτάει νοοτροπία Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα και μόνο όταν γίνει αυτό θα υπάρχει ελπίδα.

*Υπάρχουν παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, που ο Γιοβάνοβιτς πιστεύει, ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα από αυτό, που είδε την περασμένη χρονιά. Ενας από αυτούς, είναι ο Μακέντα, αλλά δεν είναι ο μόνος. Θα δούμε ανατροπές με παίκτες, που ο κόσμος δεν πιστεύει, ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι στην ομάδα.

Exit mobile version