ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Christopher Reeve: Στον θρυλικό Superman που έμεινε τετραπληγικός είναι αφιερωμένο το Google doodle

69 χρόνια από τη γέννηση του Superman, Κρίστοφερ Ριβ - Έμεινε παράλυτος ως τον θάνατό του

Christopher Reeve: Στον θρυλικό Superman που έμεινε τετραπληγικός είναι αφιερωμένο το Google doodle

69 χρόνια από τη γέννηση του Superman, Κρίστοφερ Ριβ – Έμεινε παράλυτος ως τον θάνατό του

Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στον Αμερικανό ηθοποιό Κρίστοφερ Ριβ (Christopher Reeve), με αφορμή τη συμπλήρωση 69 χρόνων από τη γέννησή του. Ο Κρίστοφερ Ριβ γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1952, στη Νέα Υόρκη. Αποφοίτησε από τη Σχολή Juilliard και έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, το 1976, στην κωμωδία «A Matter of Gravity».

Έπειτα από δύο χρόνια ενασχόλησης με σαπουνόπερες και θεατρικά έργα έκανε οντισιόν για να υποδυθεί τον «Σούπερμαν» και απέσπασε τον ρόλο ανάμεσα σε 200 άλλους επίδοξους ηθοποιούς. Για την ερμηνεία του αυτή, στην ομώνυμη ταινία του 1978, κέρδισε βραβείο BAFTA του πιο υποσχόμενου νέου ηθοποιού σε Α’ ανδρικό ρόλο.

Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου
Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου 1.341 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κρίστοφερ Ριβ – Έμεινε παράλυτος ως τον θάνατό του

Ήταν παντρεμένος με την Ντάνα Μοροσίνι, από το 1992 μέχρι και το θάνατό του το 2004. Στις 27 Μαΐου 1995, είχε σοβαρό ατύχημα όταν έπεσε από ένα άλογο κατά τη διάρκεια ιππασίας στην Βιρτζίνια και έμεινε τετραπληγικός. Καθηλωμένος σε αναπηρική πολυθρόνα μετά το ατύχημα, ο Ριβ τέθηκε επικεφαλής εκστρατείας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και για την προώθηση των επιστημονικών ερευνών για τη θεραπεία των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης. Το 1999 δημιούργησε το «Ίδρυμα Κρίστοφερ Ριβ» με σκοπό να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ ειδικών επιστημόνων που εργάζονται στην έρευνα για τη θεραπεία των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Οκτωβρίου του 2004 από καρδιακή ανεπάρκεια. Νωρίτερα είχε πέσει σε κώμα, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια θεραπευτικής αγωγής για την επούλωση τραύματος κατάκλισης. Στο ίδρυμα Ριβ εμπλέκονται και τα τρία παιδιά του, ένα από τον γάμο του με τη Μοροζίνι και δύο από μία προηγούμενη σχέση του με την Γκέι Ίξτον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.