ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εφιαλτική πρεμιέρα και ήττα με κάτω τα χέρια από τη Μονακό (vids)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια πολύ κακή εμφάνιση στο Πριγκιπάτο και γνώρισε την ήττα με 75-63 από τη Μονακό στην 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Εφιαλτική πρεμιέρα και ήττα με κάτω τα χέρια από τη Μονακό (vids)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια πολύ κακή εμφάνιση στο Πριγκιπάτο και γνώρισε την ήττα με 75-63 από τη Μονακό στην 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι πράσινοι είχαν προβλήματα στο ξεκίνημα με τον Μάικ Τζέιμς να ξεκινάει καυτός για τη Μονακό και να πυροβολεί από παντού. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 15-7, αλλά ένα γρήγορο σερί του τριφυλλιού έφερε τη διαφορά στον πόντο στα 2 λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Η περίοδος έληξε με το σκορ να είναι 22-15 υπέρ των γηπεδούχων και τον Παναθηναϊκό να… ψάχνεται.

Στο 2ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήξε ξανά νωθρός και η διαφορά εκτινάχθηκε υπέρ της Μονακό (30-17). Οι «πράσινοι» δεν είχαν λύσεις στην επίθεση και ήταν κακοί στην άμυνα, βγάζοντας, επίσης, εκνευρισμό. Ο Παπαπέτρου με γκολ – φάουλ έδωσε ανάσα στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη και το «τριφύλλι» μείωσε σε 30-20. Με καλάθι του Κασελάκη, η διαφορά έπεσε στους 8 πόντους. Με τρίποντο του Λι, το σκορ πήγε στο 35-24, ενώ ο Πέρι στην προσπάθειά του να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο έκανε… αίρμπολ. Ο Χολ με κάρφωμα έκανε το 37-24 και ο Παπαπέτρου απάντησε με δίποντο, όντας ο κορυφαίος της ομάδας. Ο Παπαγιάννης μπήκε στην εξίσωση και με καλάθι έκανε το σκορ 37-28.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.499 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη συνέχεια, ο Οκάρο Γουάιτ έπαιξε καλή άμυνα κάνοντας τάπα και παίρνοντας παράλληλα το φάουλ. Όλα αυτά στα 2’ και 45’’ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Λίγο αργότερα και αφού οι πράσινοι έπαιξαν άμυνα με δυο σερί τάπες, πάρθηκε μια… περίεργη διαιτητική απόφαση, όταν έγινε φάουλ σε προσπάθεια του Παπαπέτρου για τρίποντο, αλλά οι διαιτητές έδωσαν τεχνική ποινή στον αρχηγό του Παναθηναϊκού! Ο Πέρι αστόχησε σε τρίποντο με τη λήξη και το ημίχρονο έληξε με σκορ 38-28.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά… χαμένος. Η Μονακό έκανε σχεδόν ό, τι ήθελε απέναντι στο «τριφύλλι» και η διαφορά αντί να μειώνεται, αυξανόταν.

Οι «πράσινοι» είχαν κάκιστες επιλογές στην επίθεση, ενώ δέχονταν με ευκολία καλάθια. Στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν 48-35. Η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ να είναι 56-44 και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Παναθηναϊκός στο 4ο δεκάλεπτο συνέχισε να έχει μια τραγική εμφάνιση. Με κακά ποσοστά, με ελάχιστες συνεργασίες και δίχως ενέργεια στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Μονακό να κάνει… πάρτι απέναντι στο «τριφύλλι». Το τελικό σκορ, αφού η διαφορά μαζεύτηκε προς το τέλος, ήταν 75-63 με το τριφύλλι να πραγματοποιεί μια εφιαλτική πρεμιέρα στις φετινές του ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα Δεκάλεπτα: 22-15, 38-28, 56-44, 75-63.

ΜΟΝΑΚΟ (Μίτροβιτς): Λι 10 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Βέστερμαν 8 (1), Τόμας 5 (1), Ντιαλό 2, Μότουμ, Μπουτσιέλ, Μοτιεγιούνας 10 (5/8 δίποντα), Ουαταρά, Φαγιέ 2, Άντζουσιτς 17 (1/4 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3/5 βολές), Χολ 10 (5/7 δίποντα), Τζέιμς 11 (1/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι (0/10 σουτ), Μέικον 13 (3/5 τρίποντα), Παπαγιάννης 8 (4/9 δίποντα, 11 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 16 (7/13 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ), Κασελάκης 4, Γουάιτ 4, Φλόιντ 8 (6 ριμπάουντ), Νέντοβιτς (0/7 σουτ), Έβανς 4, Σαντ Ρος 6 (1).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.