ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Μαουρίσιο όργωνε, ο Μακέντα εκτελούσε!

Με τον Βραζιλιάνο να κάνει μεγάλο ματς και τον Ιταλό να σημειώνει δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός... καθάρισε τον Παναιτωλικό, έκανε βαθμολογικό άλμα και πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη στην... διαβολοβδομάδα που έχει Βόλο (Κύπελλο) και ΑΕΚ (πρωτάθλημα).

Ο Μαουρίσιο όργωνε, ο Μακέντα εκτελούσε!

Με τον Βραζιλιάνο να κάνει μεγάλο ματς και τον Ιταλό να σημειώνει δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός… καθάρισε τον Παναιτωλικό, έκανε βαθμολογικό άλμα και πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη στην… διαβολοβδομάδα που έχει Βόλο (Κύπελλο) και ΑΕΚ (πρωτάθλημα)

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήταν ορεξάτος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, είχε ενέργεια ως συνήθως στο ξεκίνημα των αναμετρήσεων στην έδρα του, αλλά ο συμπαγής αμυντικά Παναιτωλικός δεν άφηνε το παραμικρό κενό.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε μετά από ατομική ενέργεια του Βιτάλ με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, αλλά ο Βραζιλιάνος παρά την ωραία ενέργεια που έκανε, δεν βρήκε κανένα συμπαίκτη στην κάθετη που πέρασε μέσα στην περιοχή.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.244 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την απόκρουση του αγώνα έκανε με τη συμπλήρωση του 15ου λεπτού ο Μπρινιόλι, όταν οι φιλοξενούμενοι βγήκαν απειλητικά στην επίθεση, ο Αποστολάκης πέρασε ανάμεσα από τρεις αντιπάλους, πάσαρε στον Καρέλη, αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» είπε όχι στον επιθετικό του Παναιτωλικού.

Στο 22’ ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Κώτσιρα να σεντράρει και τον Μακέντα να πιάνει μια πολύ ωραία και δύσκολη κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Μελίσσα να απομακρύνει σε κόρνερ εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερα (23’) ο Χουχούμης έκανε μια πολύ επικίνδυνη σέντρα, αλλά η παρέμβαση του Βέλεθ ήταν καθοριστική για να μην απειληθεί η εστία του Μπρινιόλι, από τον επερχόμενο Μπαρμπόσα.

Ο Παναθηναϊκός στα επόμενα λεπτά, ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό και είχε σε τρεις περιπτώσεις την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να αποδεικνύεται καθοριστικός και απομακρύνει αρχικά εντυπωσιακά το πλασέ του Αϊτόρ στο 28’ ενώ δύο λεπτά αργότερα (30’) ούτε ο Κώτσιρας με σουτ στην κίνηση μπόρεσε να νικήσει τον κίπερ των φιλοξενούμενων.

Μετά το καταιγιστικό διάστημα με τις συνεχόμενες ευκαιρίες, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Παναιτωλικό να ελέγχει και να μην αφήνει τους «πράσινους» να βρεθούν μπροστά από τα καρέ του Μελίσσα.

Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησα χωρίς την παραμικρή φάση, με το ημίχρονο να λήγει στο απόλυτο μηδέν και πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες.

Στο 50’ λεπτό, υπήρξε περίπτωση πέναλτι με τον διαιτητή Γκάμαρη αφού έκανε την ανασκόπηση της φάσης στο VAR, έδειξε την λευκή βούλα, σε χτύπημα του Χουχούμη στον Αϊτόρ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φεντερίκο Μακέντα, με τον Ιταλό να σκοράρει για το προβάδισμα (1-0) του Παναθηναϊκού στο 52’.

Μετά την επίτευξη του τέρματος από τον Παναθηναϊκό, ο ρυθμός μειώθηκε με τον Παναιτωλικό να πρεσάρει τους «πράσινους», αλλά χωρίς να υπάρχει φάση στο ματς. Στο 66’ ήρθε και το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, με τον Μακέντα να αξιοποιεί στο έπακρο την πάσα του Μαουρίσιο μετά το λάθος του Χουχούμη.

Στο 71’ λίγο έλειψε να έχουμε και το τρίτο γκολ για την ομάδα του Παναθηναϊκού, με τον Μακέντα να φεύγει στην κόντρα μετά την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου, ωστόσο ο Ιταλός θέλει να σιγουρέψει το γκολ στον Παλάσιος που ήταν ολομόναχος, με τη μπάλα να βρίσκει στον Αποστολάκη και να φεύγει μακριά από την εστία του Μελίσσα.

Με τον Μπουζούκη που είχε μπει δευτερόλεπτα πριν στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 78’, αλλά ο νεαρός μέσος αστόχησε σε σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το ματς στο 2-0, προχώρησε σε περαιτέρω rotation λόγω και της αναμέτρησης που έχουν οι «πράσινοι» μεσοβδόμαδα για το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Βόλο.

Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με το τελικό σφύριγμα, να βρίσκει τον Παναθηναϊκό νικητή με σκορ 2-0 με τον Μακέντα να βρίσκει γι’ άλλη μια αγωνιστική το δρόμο προς τα δίχτυα, σε μια χρονική στιγμή που τα προβλήματα στην επίθεση ήταν ουκ ολίγα για το τριφύλλι, λόγω και των τραυματισμών του Καρλίτος και του Ιωαννίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (Μπουζούκης 75’), Βιτάλ (Παλάσιος 67’), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (Χατζηγιοβάνης 75), Μακέντα (Χατζηθεοδωρίδης 82’).

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Μελίσσας, Χουχούμης (Μπελεβώνης 78’), Αντούνες, Κορνέλιους, Αποστολάκης, Φλόρες, Μόρσεϊ (Μεντόζα 60’), Τσιγγάρας, Μπαρμπόσα, Καρέλης (Βέργος 57’), Ντουάρτε (Λούι 78’).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...