ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αυτό που κάνει ο Παλάσιος δεν το κάνει άλλος εξτρέμ στον Παναθηναϊκό

Η απρόβλεπτη κίνηση που ο αμυντικός δεν ξέρει που θα σουτάρει, αν θα σουτάρει ή αν θα πασάρει, κάνει ξεχωριστό τον Αργεντινό.

Αυτό που κάνει ο Παλάσιος δεν το κάνει άλλος εξτρέμ στον Παναθηναϊκό

Η απρόβλεπτη κίνηση που ο αμυντικός δεν ξέρει που θα σουτάρει, αν θα σουτάρει ή αν θα πασάρει, κάνει ξεχωριστό τον Αργεντινό.

Έπεσαν πολλοί πάνω στον Παλάσιος από την αρχή της σεζόν. Απορούσαν για ποιον λόγο ο Παναθηναϊκός έκανε μια τόσο μεγάλη επένδυση για έναν ποδοσφαιριστή που στο ξεκίνημά του δεν δικαιολογούσε με τίποτα αυτά τα χρήματα. Και είναι αλήθεια πως ο Αργεντινός είχε πολύ χαμηλές… πτήσεις, όμως για όλα υπάρχει εξήγηση.

Ο Παλάσιος έχει παίξει σε λιγότερο από ένα ημερολογιακό έτος (από 1η Γενάρη 2021 έως σήμερα) 50 επίσημα παιχνίδια. Αν τα βάλουμε κάτω μιλάμε για ένα παιχνίδι ΚΑΘΕ εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του καλοκαιριού. Χωρίς ξεκούραση. Ήρθε από την Αργεντινή όπου έπαιζε βασικός και 90λεπτα και μπήκε κατευθείαν να παίξει με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο μετρά 14 συμμετοχές, άλλες ως βασικός, άλλες ως αλλαγή, σε 14 παιχνίδια.

Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Κόντη και η πιθανή αλλαγή στην 11αδα
Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Κόντη και η πιθανή αλλαγή στην 11αδα 5.649 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προφανώς και έχει καταπονηθεί πολύ το κορμί του, προφανώς και χρειαζόταν – όπως και χρειάζεται – ειδική μεταχείριση όλο αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Βιτάλ, που έχει τον ίδιο αριθμό αγώνων. Και σ’ αυτό θα πρέπει να υπολογίσουμε και πολλά ακόμα. Την αλλαγή περιβάλλοντος, την πολύ διαφορετική κατάσταση που βιώνουν όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Άλλο η Αργεντινή και η Βραζιλία, άλλο η Ελλάδα.

Δεν είναι Πορτογαλία ή Ισπανία, που θα μπορούσαν ακόμα και να συνεννοηθούν λόγω γλώσσας. Εδώ γίνονται μαθήματα ελληνικών και αγγλικών στους δύο παίκτες προκειμένου να μπορούν να μιλάνε στις προπονήσεις με τους συμπαίκτες τους. Δεν είναι εύκολο.

Αν δούμε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Παλάσιος, πάντως, θα διαπιστώσουμε πως την κίνηση που κάνει με επιτυχία ο Αργεντινός δεν την έχει κανένας άλλος από τους εξτρέμ του Παναθηναϊκού. Παίρνοντας την μπάλα στην άκρη, συγκλίνει στην περιοχή ή έξω απ’ αυτή και σουτάρει στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα, θέλοντας να τον αιφνιδιάσει, αφού συνήθως σε τέτοιου είδους κινήσεις οι παίκτες σουτάρουν στην αντίπαλη γωνία.

Έτσι έβαλε το γκολ απέναντι στον Ατρόμητο, με αυτή την κίνηση είχε κερδίσει πέναλτι στη Λεωφόρο, με αυτή την κίνηση έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες. Μια κίνηση που κάνει τον αντίπαλο να φοβάται το απρόβλεπτο, κυρίως αν την ίδια στιγμή γίνεται το overlap από τον μπακ. Άρα ο αντίπαλος έχει στο μυαλό του πως μπορεί ο Αργεντινός και να πασάρει.

Την ίδια κίνηση δοκιμάζει πολλές φορές και ο Αϊτόρ, όταν αγωνίζεται στα δεξιά. Αλλά ο Ισπανός περισσότερο έχει την «κοφτή» ντρίπλα, με την οποία σταματά την μπάλα και το κορμί του και σεντράρει. Όπως έκανε στην ασίστ προς τον Καρλίτος στο πρώτο γκολ απέναντι στον Ατρόμητο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.