ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σχολεία: Πάνω από 25.000 κρούσματα εντόπισαν τα self test σε παιδιά και εκπαιδευτικούς – 9.688 μόνο σήμερα

Χιλιάδες νέα εν δυνάμει κρούσματα εντοπίστηκαν από τα self test που έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων το τελευταίο 24ωρο

Σχολεία: Πάνω από 25.000 κρούσματα εντόπισαν τα self test σε παιδιά και εκπαιδευτικούς - 9.688 μόνο σήμερα

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι κατά τον οριζόντιο έλεγχο με self test διαπιστώθηκαν 9.688 τεστ. Μαζί με τα 15.547 που ανακοινώθηκαν χθες, προκύπτει ότι μέσα σε 48 ώρες ανιχνεύθηκαν 25.235 κρούσματα. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κρούσματος ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο καθώς και ότι θα ακολουθήσει τρίτο τεστ, την Πέμπτη, για την προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας όλοι αυτοί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό. Η εκπαιδευτική κοινότητα, σημειώνουν, συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.256 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πλεύρης: Τα 1.000 κρούσματα αφορούν καθηγητές

Σχεδόν 9.700 self test μαθητών και εκπαιδευτικών είναι θετικά όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Από τα 9.700 περίπου τα χίλια αφορούν σε καθηγητές και τα υπόλοιπα σε μαθητές.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η καραντίνα θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες:

  • (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και
  • (β) με αρνητικό self τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό self (ή rapid) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, θα γίνονται διαγνωστικοί έλεγχοι (τεστ) κάθε ημέρα σε όλο τον πληθυσμό της τάξης για 5 ημέρες. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί εκτεταμένη διασπορά σε κάποιο τμήμα, τότε το τμήμα αυτό θα κλείνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει για την περίπτωση κρούσματος:

  • Πλέον όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα self τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία self τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...