ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Η Λεωφόρος για πάντα στην καρδιά μας, ο Βοτανικός δίνει όραμα και ελπίδα

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού, που στον Βοτανικό βλέπεις όραμα και ελπίδα και για την Λεωφόρο, που θα είναι πάντα στην καρδιά μας.

Η Λεωφόρος για πάντα στην καρδιά μας, ο Βοτανικός δίνει όραμα και ελπίδα

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ψήφισε και μίλησε. Είπε ναι στην Διπλή Ανάπλαση και ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας για πρώτη φορά είναι πολύ κοντά στο να μπει στο πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο γήπεδο της Ελλάδας για τα επόμενα 100 χρόνια.

Εδώ και 25-30 χρόνια για νέο γήπεδο ακούγαμε και δεν βλέπαμε. Πότε για Γουδί, πότε για νέα Λεωφόρο, πότε για Βοτανικό, πότε για ΟΑΚΑ, τίποτα από όλα αυτά δεν προχώρησε. Και τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσει το σχέδιο για τον Βοτανικό, που είχε μείνει στην μέση το 2007. Τότε, που θα έμπαινε στα 100 χρόνια της ιστορίας του ο Παναθηναϊκός στο νέο του γήπεδο και δεν μπήκε ποτέ. Είναι λογικό ο κόσμος με τόσο παραμύθι που έχει φάει από πολιτικούς και δημάρχους να είναι δύσπιστος. Η αλήθεια είναι, ότι τώρα το όνειρο του νέου γηπέδου έχει φθάσει τόσο κοντά, όσο ποτέ. Ούτε το ΣτΕ μπορεί να κάνει κάτι, αφού πλέον υπάρχει προεδρικό διάταγμα, ούτε μπορεί να κολλήσει το έργο στα χρήματα. Το ποσό είναι εξασφαλισμένο από τις Τράπεζες για τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη και από το Ταμείο Ανάπτυξης και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Υπάρχει πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπήρχε για τόσα χρόνια και αυτό που μένει είναι να υπογραφούν οι συμβάσεις σε όσα έχουν συμφωνηθεί και να αρχίσει το έργο να παίρνει σάρκα και οστά.

Είμαι σίγουρος, ότι με την είσοδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και μόλις δουν όλοι τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τότε και αυτοί, που ψήφισαν όχι θα χαρούν με όλη τους την καρδιά και θα νιώσουν ότι μπαίνουν στο νέο τους σπίτι που θα είναι η Λεωφόρος του επόμενου αιώνα. Μέχρι να γίνει το έργο και μέχρι να μπει ο Παναθηναϊκός μέσα, σίγουρα ο κόσμος θα είναι δύσπιστος και καλά θα κάνει με αυτά, που έχει ζήσει.

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.334 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ζωή προχωράει και όταν η ζωή προχωράει εσύ δεν μπορείς να μην πηγαίνεις μπροστά. Η Λεωφόρος είναι και θα είναι στην καρδιά μας, μας κράτησε όρθιους για ολόκληρα χρόνια, αλλά πλέον αν θες να γίνεις και πάλι Παναθηναϊκός θα πρέπει να πας σε ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας σου και του μεγέθους σου. Στο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που χρόνια τώρα βλέπει την ομάδα να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι εκεί στηρίζει και ελπίζει σε μία σπίθα, που μπορεί να γίνει φωτιά. Ο Βοτανικός δίνει την ελπίδα και το όραμα ότι μπορούμε να δούμε και πάλι έναν Παναθηναϊκό να μεγαλουργεί. Ναι το γήπεδο δεν φθάνει από μόνο του, για να έχεις ομάδα, αλλά ένα τέτοιο γήπεδο δίνει ώθηση για να κάνεις ομάδα, ανεβάζει το μπάτζετ της ομάδας λόγω εσόδων, προσελκύει χορηγούς και υπάρχουν και σημαντικές πιθανότητες να φέρει και επενδυτές.

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι Δήμος και Πολιτεία να τηρήσουν όσα έχουν συμφωνηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση, διότι αν κάτι δεν πάει καλά, η ευθύνη θα είναι όλη δική τους και οι συνέπειες ανυπολόγιστες. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να αφήσει στο χθες τις κόντρες για το ναι και το όχι και από σήμερα όλοι μαζί να πάμε στην επόμενη ημέρα. Τον ενωμένο Παναθηναϊκό κανείς δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Η διοίκηση έχει υποχρέωση να φτιάξει μία ομάδα, που θα είναι ανταγωνιστική τα επόμενα χρόνια και θα αποχαιρετήσει την Λεωφόρο, όπως πρέπει, δηλαδή πρωταθλήτρια.

*Την Κυριακή η Λεωφόρος πρέπει να γεμίσει με στόχο να σπρώξει την ομάδα σε μια νίκη, που θα την φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.