ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τον ταπείνωσε στην «καυτή» Λεωφόρο!

Με γκολ του Αϊτόρ (42΄) ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 του Ολυμπιακού που δεν έκανε φάση. Δικαίωση για τα τρία φετινά ματς απέναντι στους ερυθρόλευκους και «άλμα» Ευρώπης για το «τριφύλλι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τον ταπείνωσε στην «καυτή» Λεωφόρο!

Με γκολ του Αϊτόρ (42΄) ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 του Ολυμπιακού που δεν έκανε φάση. Δικαίωση για τα τρία φετινά ματς απέναντι στους ερυθρόλευκους και «άλμα» Ευρώπης για το «τριφύλλι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έκανε την κατάμεστη Λεωφόρο να καρδιοχτυπήσει, με τον Μπρινιόλι να επεμβαίνει σωτήρια στην προσπάθεια του Μασούρα μετά τη σέντρα του Ροντρίγκες 4′. Δευτερόλεπτα μετά, από ωραίο επιθετικό «ξεδίπλωμα» των πρασίνων, ο Αϊτόρ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βάτσλικ του είπε «όχι».

Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μαζί με την κατοχή. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν με υπομονή να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να βρουν ρήγματα στην άμυνα των «ερυθρολεύκων».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.251 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι κύριες απόπειρές τους έγιναν από τη δεξιά πλευρά, η οποία «υπερφορτώθηκε», έχοντας τον Κώτσιρα σε ρόλο μπακ-χαφ και τον Παλάσιος ως εκφραστή. Οι όποιες απόπειρες κατέληγαν μεν σε στημένες φάσεις (κόρνερ) που ωστόσο περνούσαν ανεκμετάλλευτα.

Ο Γιοβάνοβιτς έβλεπε την ομάδα να κρατά μπάλα, αλλά να αδυνατεί να ανταποκριθεί με ακρίβεια όταν την έχανε στον χώρο του κέντρου, τρανό παράδειγμα η φάση όπου συνδυάστηκαν οι δύο καλύτερες μονάδες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, με τον Μασούρα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όντας από θέση οφσάιντ.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν όταν έλαβε χώρα η εσωτερική «μετάθεση» του ορεξάτου αλλά μη αποδοτικού από την αριστερή πτέρυγα Γκατσίνοβιτς στα δεξιά. Η παρουσία του Σέρβου χαφ στην ήδη υπερφορτωμένη αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού έφτανε και περίσσευε ώστε να βγει ένας… άκρως ποδοσφαιρικός συνδυασμός με αποδέκτη τον «καυτό» Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα.

Ο Ισπανός είπε «ευχαριστώ» στο γύρισμα του Γκατσίνοβιτς μετατρέποντας το σε ασιστ στο 42ο λεπτό με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής του Βάτσλικ, βάζοντας… φωτιά στη Λεωφόρο’ για το προβάδισμα 1-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός, είχε την πρώτη καλή στιγμή μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη, με την άμυνα των ερυθρόλευκων να απομακρύνει. Στο 48΄ το μακρινό σουτ του Λαλά έφυγε ψηλά άουτ από την εστία του Μπρινιόλι.

Τα λεπτά όσο κυλούσαν υπήρχαν αρκετές δυνατές μονομαχίες και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Μαυροβούνιο ρέφερι να δείχνει ανοχή και να μην κάνει χρήση καρτών. Ο Παναθηναϊκός το έλεγχε, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν χωρίς αποτέλεσμα.

Τα λεπτά κυλούσαν οι «πράσινοι» πίεζαν υπήρξε πέναλτι στον Αλεξανδρόπουλο που δεν δόθηκε σε κράτημα μέσα στην περιοχή στο 76΄ με τον Μαυροβούνιο να μην πηγαίνει ούτε στο VAR. Ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε έβγαινε μόνιμα μπροστά για να τελειώσει το ματς και τα τελευταία λεπτά, ήταν ένα πραγματικό θρίλερ. Στο 82΄ ο Βιτάλ στάθηκε άτυχος με το πλασέ του να φεύγει κόρνερ.

Κάπως έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά κέρδιζε συνεχόμενα κόρνερ, σε ένα απ΄ αυτά πήδηξε μόνος του πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει βασανιστικά άουτ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Παναθηναϊκό πανάξια νικητή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν απείλησε καθόλου.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (63′ Βιγιαφάνιες), Γκατσίνοβιτς (63′ Βιτάλ), Παλάσιος (90+1′ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (72′ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (72′ Καρλίτος).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (59′ Φορτούνης), Α. Καμαρά, Εμβιλά (59′ Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες, Μασούρας (59′ Βαλμπουενά – 77′ Καρβάλιο), Ελ Αραμπί (46′ Τικίνιο).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.