ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Αϊτόρ: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ (vids)

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει άλλο ένα τρίποντο στη διαδικασία των πλέι οφ και αποτελεί τον πολυτιμότερο παίκτη του τριφυλλιού κατά τη διαδικασία αυτή.

Αϊτόρ: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ (vids)

Ο Παναθηναϊκός πήρε άλλους τρεις πόντους κατά τη διαδικασία των πλέι οφ, με τη νίκη επί του Άρη στη Λεωφόρο. Γι΄ άλλο ένα ματς πρωταγωνιστής ήταν ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά από τα πόδια του ξεκίνησε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Ισπανός εξτρέμ του τριφυλλιού πραγματοποιεί μια εκπληκτική σεζόν. Από τον Δεκέμβριο και μετά δεν έχει σταματήσει να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ και να σκοράρει. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ ενώ έχει μοιράσει 9 ασίστ μαζί με τη χθεσινή.

Είναι ο πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού στη διαδικασία των πλέι οφ με τρία τέρματα ενώ έχει 3 γκολ. Και με τις ασίστ και με τα γκολ έχει δώσει σημαντικούς βαθμούς και έχει παίξει μείζονα ρόλο στο να είναι ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη θέση. Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή το τριφύλλι είναι κοντά στο να πετύχει το στόχο του και αυτό το οφείλει κατά πολύ στον Ισπανό.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 807 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η βελτίωση του Αϊτόρ σε σχέση με πέρυσι είναι τεράστια και αυτό φέρει φραδιά… πλατιά την υπογραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος έχει βρει το… κουμπί του και τον έχει κάνει άλλο παίκτη.

Είναι σημαντικό όμως να δούμε τη σημασία των περισσότερων γκολ του Αϊτόρ, αλλά και των ασίστ και κόντρα σε ποιους τα έχει πετύχει. Άξια αναφοράς είναι και το πόσο καλός είναι και τακτικά, ακόμα και όταν το τριφύλλι αμύνεται. Επίσης, έχει σκοράρει απέναντι σε όλες τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα τέρματα του Αϊτόρ και την ασίστ στην διαδικασία των πλέι οφ:

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος στην πρεμιέρα των πλέι οφ κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Αϊτόρ στην πρώτη φάση κατάφερε να σκοράρει. Πήρε την πάσα από τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και… έσκαψε ωραία τον Στάνκοβιτς. Το τριφύλλι δεν παρουσίασε τόσο καλό πρόσωπο, ωστόσο ο βαθμός αυτός τον κράτησε ζωντανό.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το τριφύλλι είχε πολύ καλή παρουσία, όπως φυσικά και ο Ισπανός εξτρέμ της ομάδας. Στο 34ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την τρομερή ασίστ του Παλάσιος και με ωραία κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη. Είχε κι άλλες καλές στιγμές στον αγώνα, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ της ομάδας. Συγκεκριμένα, από δικό του κόρνερ στο 64ο λεπτό, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Χουάνκαρ με υπέροχο γυριστό έκανε το 2-0. Το ματς έληξε 2-1.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της ομάδας. Ωστόσο, μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα έφτασε κοντά στο να πετύχει γκολ. Ο Βέλεθ με υπέροχη μπαλιά τον έβγαλε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή το απέκρουσε ο Βατσλίκ.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο γκολ του 42ου λεπτού. Οι πράσινοι άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, ο Γκατσίνοβιτς την γύρισε σωστά λίγο πιο μπροστά από το πέναλτι και ο Αϊτόρ με πλασέ με την μία πέτυχε το… χρυσό γκολ στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0

Στο χθεσινό ματς ο Ισπανός δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο ήταν ο παίκτης που με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έδωσε την ευκαιρία στον Σένκεφελντ να σκοράρει. Παράλληλα με την αμυντική του προσήλωση βοήθησε κατά πολύ τους πράσινους. Άλλη μια έμπνευση του λοιπόν έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο τριφύλλι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.