ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μήπως το μπάσκετ πρέπει να… τρέξει περισσότερο από το ποδόσφαιρο τελικά;

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την αποχώρηση του Νέντοβιτς και για την καθυστέρηση του Παναθηναϊκού στην υλοποίηση του σχεδιασμού του.

Μήπως το μπάσκετ πρέπει να... τρέξει περισσότερο από το ποδόσφαιρο τελικά;

Κι εκεί που περιμέναμε τον Παναθηναϊκό να ξεκινήσει τις κινήσεις του για την ενίσχυση του ρόστερ, μετά την ανακοίνωση του Λι και την πρόσληψη του Ράντονιτς, είδαμε να συμβαίνει το αντίθετο. Μέσα σε λίγες ώρες οι πράσινοι έχασαν τον σούπερ σταρ τους. Δεύτερο σε έναν χρόνο. Θυμίζω πως πέρσι τέτοια εποχή είχε αποχωρήσει ο Χεζόνια. Φέτος είναι η σειρά του Νεμάνια Νέντοβιτς. Μία που έφεραν στο φως της δημοσιότητας το θέμα οι Σέρβοι, μία που ο Νέντο ανακοινώθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα.

Πατώντας πάνω σε έναν όρο του συμβολαίου του, όπως υποστήριξε ο Παναθηναϊκός, ωστόσο αντιλαμβάνονται και οι πράσινοι πως κι αυτός ο όρος να μην υπήρχε ο Νέντοβιτς θα έφευγε. Γιατί; Γιατί φάνηκε να του παίρνει το… μυαλό ο Ερυθρός Αστέρας. Κι αν ένας παίκτης δεν είναι ευχαριστημένος δεν μπορείς να τον κρατήσεις, όπως σωστά είπε ο Δημήτρης Κοντός στο ραδιόφωνο. Ιδίαιτερα στον Παναθηναϊκό, δεν πρέπει να μπαίνει τίποτα πάνω από το θέλω ενός παίκτη να παίζει στον σύλλογο. Αν του μπουν δεύτερες σκέψεις, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αποχωρήσει.

Όμως ο Παναθηναϊκός χάνει από την αποχώρηση του Νέντοβιτς. Χάνει τον καλύτερο παίκτη του την τελευταία διετία, που για το τμήμα ήταν πολύ κακή. Τον πιο αξιόπιστο σουτέρ του και έναν από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Για μια ομάδα που σχεδόν κανείς άλλος παίκτης δεν ήταν έστω… υποφερτός σουτέρ, το να φεύγει εκείνος που μπορούσε να σου βάλει 2-3 μεγάλα σουτ και να σου πάρει ματς είναι πρόβλημα. Οφείλεις να βρεις ισάξιο ή καλύτερό του.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.670 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο σύγχρονο μπάσκετ οι ομάδες σουτάρουν. Έχουν παίκτες που θα πάρουν επιθετικά πάνω τους τα παιχνίδια και θα σε οδηγήσουν σε επιτυχία. Δείτε ποιοι κυριάρχησαν στις δύο μεγαλύτερες λίγκες του κόσμου: δύο σερί κατακτήσεις στην Ευρωλίγκα η Εφές του Μίσιτς και τους Λάρκιν, που μπορούν να σε… σκοτώσουν από παντού. Πρωταθλητές NBA οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς των παικτών που σουτάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη από κάθε απόσταση.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να τρέξει. Δεν έχει χρόνο, όχι γιατί αρχίζουν οι υποχρεώσεις αλλά γιατί το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο όσον αφορά τη μεταγραφική του αγορά. Τι εννοώ; Στο ποδόσφαιρο μπορείς να βρεις ευκαιρίες και στα μέσα και στα τέλη Αυγούστου, ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Και να βρεις και παίκτες σε… καλές τιμές. Όσο ο καιρός περνά, τόσο η διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει πιο ευνοϊκή για τους συλλόγους, αν οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν βρει αυτό που ψάχνουν.

Στο μπάσκετ δεν συμβαίνει το ίδιο. Δείτε πόσες μεταγραφές ολοκληρώνονται πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί η προηγούμενη σεζόν. Και πόσοι παίκτες έχουν δεσμευτεί πριν φτάσουμε στα μέσα Ιουλίου. Οι ομάδες τρέχουν να κλείσουν τα ρόστερ τους από νωρίς και οι παίκτες βρίσκουν τα συμβόλαια που θέλουν από νωρίς. Τουλάχιστον οι top επιπέδου. Όσο ο καιρός περνάει, τόσο η αγορά συρρικνώνεται. Και ισχύει το “ότι πληρώνεις, παίρνεις”. Δύσκολο να βρεις λαβράκι που θα σου κάνει τη διαφορά, τουλάχιστον αν δεν έχεις 1-2 παίκτες που ξέρεις πως μπορείς να στηριχτείς πάνω τους.

ΥΓ: Αν οι πράσινοι πάρουν τον Καλάθη θα έχουν κάνει ένα πρώτο βήμα για να κερδίσουν τις εντυπώσεις που χάθηκαν από την αποχώρηση του Νέντοβιτς. Και σίγουρα θα βάλουν στο ρόστερ τους έναν ηγέτη, χτίζοντας πια γύρω απ’ αυτόν. Ο Νικ μπορεί να αποδειχτεί το σημείο κλειδί όχι μόνο του καλοκαιριού, αλλά ολόκληρης της επόμενης σεζόν.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.