ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Έχασε και από Παρτιζάν και βυθίζεται…

Ο Παναθηναϊκός κόντεψε την ολική επαναφορά, έπαιξε στο β΄ ημίχρονο όπως αρμόζει στο DNA του, αλλά δεν του αρκούσε αυτό και γνώρισε άλλη μια ήττα στην έδρα του (89-91) από την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Κάκιστη η διαιτητική τριάδα, τα έκανε άνω-κάτω με ανάποδα σφυρίγματα στην τέταρτη περίοδο, που δυναμίτισαν το κλίμα στην εξέδρα. Στο 1-5 πλέον το «τριφύλλι», που πρέπει άμεσα να συνέλθει και να βρει αποτελέσματα.

Έχασε και από Παρτιζάν και βυθίζεται...

Ο Παναθηναϊκός κόντεψε την ολική επαναφορά, έπαιξε στο β΄ ημίχρονο όπως αρμόζει στο DNA του, αλλά δεν του αρκούσε αυτό και γνώρισε άλλη μια ήττα στην έδρα του (89-91) από την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Κάκιστη η διαιτητική τριάδα, τα έκανε άνω-κάτω με ανάποδα σφυρίγματα στην τέταρτη περίοδο, που δυναμίτισαν το κλίμα στην εξέδρα. Στο 1-5 πλέον το «τριφύλλι», που πρέπει άμεσα να συνέλθει και να βρει αποτελέσματα.

Ντεμπούτο για τον Ντουέιν Μπέικον με την «πράσινη» φανέλα. Επέστρεψαν στο ΟΑΚΑ μέσα σε χειροκροτήματα οι πρώην «πράσινοι», Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ιωάννης Παπαπέτρου.

Πολύ καλοί οι Λι και Καλαϊτζάκης στα αμυντικά τους καθήκοντα, εξαφάνισαν τα ατού των Σέρβων στο β΄ ημίχρονο, αλλά στο τέλος λύγισαν και αυτοί. Βρήκε επιθετικό απάγκιο ο Παναθηναϊκός με τους Μπέικον, Παπαγιάννη, Ουόλτερς -έκανε το καλύτερο του ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού-, Ουίλιαμς και Πονίτκα, να τελειώνουν διψήφιοι την αναμέτρηση. Στο 1-5 το «τριφύλλι» που πρέπει άμεσα να βρει τρόπο να πάρει νίκες.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 24.865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Λι, Πονίτκα, Μπέικον, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη, ενώ οι πρώτοι πέντε για την Παρτίζαν ήταν οι Μαντάρ, Πάντερ, Παπαπέτρου, ΛεΝτέι και Λεσόρ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπήκε με ορμή και πάθος στο ματς, σε αντίθεση με τους παίκτες του «τριφυλλιού» που παρουσιάστηκαν ασύνδετοι και νωχελικοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 2-11 έπειτα από τρία λεπτά αγώνα. Το πρώτο τάιμ άουτ από τον Ντέγιαν Ράντονιτς και η διάθεση του Μπέικον (4 πόντοι) στα πρώτα του λεπτά με την πράσινη φανέλα συνέβαλαν στο 6-13, ενώ απέμεναν 4:50 για το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι Σέρβοι ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Πάντερ προηγήθηκαν με 8-20 (7’), βγάζοντας από νωρίς στην επιφάνεια την αμυντική και επιθετική δυσλειτουργία της ομάδας του Ράντονιτς.

Το ματς δεν άλλαξε εικόνα ακόμα και όταν ο Ράντονιτς προχώρησε σε αλλαγές, αφού οι «πράσινοι» παρέμεναν εκτός κλίματος. Ένα τρίποντο και φάουλ του Πάντερ έγραψε το 13-31, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έβαλε ένα τρομερό τρίποντο από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, διαμορφώνοντας το 16-31.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού έμοιαζε με ανοιχτή διάβαση και έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να την «τρυπούν» με διεισδύσεις και καλάθια από κοντά. Στην επίθεση οι γηπεδούχοι είχαν παραδώσει τα ηνία στο ταλέντο των παικτών και όχι στο ομαδικό μπάσκετ, αλλά κάποια εύστοχα τρίποντα συνέβαλαν στο 24-35 στο 13’. Στα μέσα της περιόδου (15’) ο Παναθηναϊκός κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό 28-37 μετά από ώρα, με αποτέλεσμα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο Ομπράντοβιτς κρατούσε στο παρκέ από την αρχή του αγώνα τους Πάντερ, Λεντέι και Λεσόρτ, οι οποίοι δεν είχαν βγει δευτερόλεπτο από το ματς και εκείνοι με την απόδοσή τους δικαίωναν τον Σέρβο τεχνικό, την ώρα που οι γηπεδούχοι υπολείπονταν διψήφιας διαφοράς πόντων (35-45 στο 18’). Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ με -13 (41-54), σε ένα πρώτο 20λεπτο στο οποίο οι παίκτες του Ράντονιτς βαθμολογούνταν με βαθμό κάτω από τη βάση.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με σερί 7-0 του Παναθηναϊκού και πέντε πόντους του Μπέικον, που κατέβασε τη διαφορά στο -6 (48-54 στο 22’) και έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ. Η «πράσινη» άμυνα είχε επιτέλους κάνει την εμφάνισή της με μπροστάρη τον Π. Καλαϊτζάκη και σε συνδυασμό με το τρίτο φάουλ του Μαντάρ που ήταν στον πάγκο, ο αγνώριστος προς το καλύτερο, Παναθηναϊκός του τρίτου δεκαλέπτου έφερε το παιχνίδι στον πόντο (57-58) στο 26’.

Οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν τον ρυθμό και μέσα από την καλή ομαδική τους λειτουργία «έτρεξαν» σερί 7-0 διαμορφώνοντας το 57-65 στο 27’, βάζοντας έτσι φρένο στους γηπεδούχους που είχαν πάρει το μομέντουμ. Οι γηπεδούχοι μέχρι το τέλος της περιόδου μπόρεσαν να κατεβάσουν τη διαφορά γράφοντας το 64-68.

Όλα τα σενάρια ήταν ανοιχτά για την 4η και τελευταία περίοδο. Η Παρτιζάν διατηρούσε το προβάδισμα (71-76), αφού όταν ο Παναθηναϊκός πλησίαζε δεν είχε το κάτι παραπάνω που χρειάζονταν για να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης.  Κάπως έτσι η διαφορά άνοιξε και πάλι στο -10 (73-83 στο 35’) για τον Παναθηναϊκό, την ώρα που ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα για το «τριφύλλι».

Με το σκορ στο 78-88 και ενώ απέμεναν 3:15 για το τέλος του αγώνα, υπήρξε μικρή διακοπή λόγω έντασης, που προκλήθηκε από κάποια λανθασμένα σφυρίγματα των διαιτητών, εκνευρίζοντας τους φιλάθλους και φέρνοντας κάποια ποτήρια με νερό στο παρκέ. Στην επανέναρξη του αγώνα ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 6-0, μειώνοντας σε 84-88, όμως οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο γνωρίζοντας την ήττα με 89-91.

Τα δεκάλεπτα: 16-31, 41-54, 64-68, 89-91.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.