ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Παραδομένος στη… μοίρα του

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια.

Παραδομένος στη… μοίρα του

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει βαλθεί να… παίξει με τα νεύρα των φιλάθλων του, καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου. Η ήττα στην Μπολόνια (74-64) ήρθε σε ένα ματς που οι «πράσινοι» παρουσίασαν κάκιστο πρόσωπο για περίπου 30 λεπτά και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος. Παραδομένοι στη… μαύρη μοίρα τους.

Από τα πρώτα λεπτά διαφάνηκε ότι το «τριφύλλι» δεν κανένα σχέδιο και πάθος στο παιχνίδι του. Παρασύρθηκε πλήρως στον ρυθμό της Βίρτους και δεν κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού της, με τον Σενγκέλια να… οργιάζει και να εκθέτει ανεπανόρθωτα την (ανύπαρκτη) άμυνα της ομάδας του Ράντονιτς.

Κάπως έτσι οι Ιταλοί ξέφυγαν με διψήφιες διαφορές από νωρίς και απέκτησαν ψυχολογία, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με «αέρα» 13 πόντων (43-30), που μάλλον κολακεύει κάπως τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν απλά ένα συνονθύλευμα παικτών σε αυτό το διάστημα κι έδειχνε ανήμπορος να ακολουθήσει.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.221 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά την ανάπαυλα, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να… σκληρύνουν στην άμυνα, έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους με τους Παπαγιάννη, Λι και Πονίτκα να περιορίζουν κυρίως τους γηπεδούχους. Επιθετικά κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Ουόλτερς, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το «τριφύλλι» έφτασε στην ανατροπή και πέρασε μπροστά στο σκορ (55-57) με 7 λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Κάπου εκεί όμως άρχισε η… πλημμύρα. Οι γνωστές παθογένειες επανεμφανίστηκαν και οι παίκτες του Ράντονιτς άρχισαν τις τραγικές επιλογές και στις δύο άκρες του παρκέ.

Από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα 5,5 λεπτά, η Βίρτους έτρεξε σερί 14-0 (!), με τον Παναθηναϊκό να μοιάζει κοιμισμένος και να έχει 8 συνεχόμενες επιθέσεις, οι οποίες πήγαν στο… βρόντο. Η πιο χαρακτηριστική ήταν η φάση στο 64-57, με τους «πράσινους» να έχουν αιφνιδιασμό «4 εναντίον 1» και να τον ολοκληρώνουν με τρίποντο του Λι, που κατέληξε στο σίδερο.

Από ‘κει και πέρα, το «τριφύλλι» δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα και τα κουράγια να παλέψει για τη νίκη, με συνέπεια να χάσει επί της ουσίας με… κάτω τα χέρια (74-64). Αυτή ήταν η 7η ήττα στα 8 τελευταία παιχνίδια και πλέον έσβησαν οριστικά και οι τελευταίες (όσες υπήρχαν) ελπίδες για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ο «εξάστερος» παρουσιάζει κάκιστο πρόσωπο και δεν έχει αποκτήσει ταυτότητα (όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις) στα μέσα Ιανουαρίου, κάτι που βαραίνει τον κόουτς Ράντονιτς, ο οποίος μοιάζει αδύναμος να διαχειριστεί το ρόστερ και δεν έχει καταφέρει να «πιάσει» την ομάδα του.

Προφανώς και όσο ο Μαυροβούνιος προπονητής συνεχίζει στον Παναθηναϊκό, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί, αφού οι «πράσινοι» βυθίζονται και γίνονται χειρότεροι συνεχώς, αντί να βελτιώνονται…

Υ.Γ. Μόνο σεβασμός γι’ αυτόν τον κόσμο, που έδωσε βροντερό «παρών» και στην Μπολόνια.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.