ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Να επανέλθει η φλόγα, μόνο ο κόσμος στάθηκε στο ύψος του

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για την κάκιστη βραδιά όλων των ατού του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ, το ντεφορμάρισμα κομβικών παικτών και απονέμει τα εύσημα στους οπαδούς του συλλόγου.

Να επανέλθει η φλόγα, μόνο ο κόσμος στάθηκε στο ύψος του

Μόνο ένα πράγμα θα πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από τον εφιάλτη που βίωσε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Τη φλόγα, την πίστη και την ένεση αυτοπεποίθησης των οπαδών του μετά το τέλος του αγώνα. Τίποτα άλλο. Δεν είναι και το πλέον σύνηθες στη χώρα μας να έχεις καταρρεύσει σε εντός έδρας ντέρμπι, να δέχεσαι τρία γκολ και δύο δοκάρια από τον αντίπαλό σου και στο φινάλε του ματς να χειροκροτείται η ομάδα και να φωνάζει το πέταλο «πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ» και «πρωτάθλημα θα πάρουμε όλους θα τους τρελάνουμε».

Τουναντίον. Είναι σπάνιο, διαφορετικό και καταδεικνύει το επίπεδο των οπαδών του τριφυλλιού και της μοναδικότητάς τους σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Μόνο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε μία τέτοια βραδιά θα έβρισκαν το σθένος να δώσουν τονωτική ένεση στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τους αξίζουν όλα τα εύσημα και μακάρι το ποδοσφαιρικό τμήμα να ένιωσε στο πετσί του ότι δεν θα είναι μόνο του στο φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Διότι στα δύσκολα, οφείλεις να είσαι δίπλα.

Πόσο μάλλον όταν αυτή η ομάδα το αξίζει, επέστρεψε στους τίτλους πέρυσι με την κατάκτηση του Κυπέλλου και κάνει πορεία πρωταθλητισμού φέτος. Κι όταν οι οπαδοί της ομάδας το αναγνωρίζουν και το δείχνουν εμπράκτως πάνω στο ντεφορμάρισμά της, έχεις κάθε λόγο να αισθάνεσαι υπερήφανος γι’ αυτούς.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.389 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κι όλα αυτά στη χειρότερη βραδιά του τριφυλλιού επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τώρα, που το πράγμα ζόρισε επικίνδυνα. Οχι μόνο επειδή το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αντίστοιχο του πρώτου (σε έξι ματς, δύο μόλις νίκες με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα κι αυτές με 1-0 και μπόλικα ζόρια), αλλά και επειδή οι πράσινοι δείχνουν πελαγωμένοι από την πίεση.

Συν τοις άλλοις, είναι ξεκάθαρο ότι η εξοργιστική καθυστέρηση στο μεταγραφικό σχεδιασμό έχει δημιουργήσει μέγα πρόβλημα όσον αφορά τις ποιοτικές λύσεις και το βάθος στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, ενόσω όλα τα ατού της ομάδας δεν λένε να επανέλθουν στα στάνταρ απόδοσης που μπορούν. Ακόμα περιμένουμε τον περίφημο εμπλουτισμό του ρόστερ, ενώ έχουμε φτάσει αισίως μία εβδομάδα πριν από το τέλος του Ιανουαρίου. Το πλήγμα της απώλειας του Αϊτόρ έχει κοστίσει ακριβά, ο Βέρμπιτς ακόμα βολοδέρνει, οι υπόλοιποι παίκτες βαρόμετρα όπως ο Χουάνκαρ, ο Πέρεθ, ο Τσέριν, ο Παλάσιος κι ο Σπόραρ είναι αγνώριστοι, ο Σένκεφελντ έχει αρχίσει να θολώνει και χρειάζεται να υπάρξει αναθεώρηση των επιλογών της ενδεκάδας από τον προπονητή, παρότι οι επιλογές που υφίστανται είναι ελάχιστες. Ισως έχει έρθει η ώρα να αγωνιστεί βασικός ο Πούχατς, να εδραιωθεί ο Βαγιαννίδης, να πάρει περισσότερο χρόνο ο Τσόκαϊ, να δοθεί ένα μήνυμα ότι κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη τη φανέλα. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει κριθεί και η σούμα θα γίνει στο τέλος. Για όσους το λησμονούν, ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.