ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αργεντίνικο τανγκό και πάλι κορυφή για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρήκε τρεις φορές το δοκάρι, αλλά είχε και πάλι τη λύση από το αργεντίνικο δίδυμό του και με τους Μαντσίνι (62΄) και Παλάσιος (85΄) πήρε το «τρίποντο» κόντρα στον Παναιτωλικό και επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Αργεντίνικο τανγκό και πάλι κορυφή για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρήκε τρεις φορές το δοκάρι, αλλά είχε και πάλι τη λύση από το αργεντίνικο δίδυμό του και με τους Μαντσίνι (62΄) και Παλάσιος (85΄) πήρε το «τρίποντο» κόντρα στον Παναιτωλικό και επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Με τρεις αλλαγές σε ότι αφορά το προηγούμενο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Τσέριν, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Παλάσιος, Μαντσίνι και Σπόραρ.

Το ματς

Με αρκετή ορμή ξεκίνησε την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου ο Παναθηναϊκός, καταγράφοντας την πρώτη τελική του μόλις στο 4ο λεπτό, με την καλοζυγισμένη εκτέλεση φάουλ από τον Μάγκνουσον με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Καρέλης σκόραρε για τον Παναιτωλικό, αλλά ήταν φανερά εκτεθειμένος και σε θέση οφσάιντ με το γκολ να ακυρώνεται.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.215 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 9΄ ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι, αλλά ο Σπόραρ παρά το γεγονός πως δοκίμασε υπό καλές προϋποθέσεις να απειλήσει, η μπάλα κόντραρε στον πρώην «πράσινο» Χατζηθεοδωρίδη και απομακρύνθηκε.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 20ο λεπτό, για να δούμε καλή στιγμή μπροστά από την εστία του Παναιτωλικού, όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση, αλλά η εκτέλεση του Μαντσίνι ήταν κάκιστη και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 27΄ ο Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε το κακό γύρισμα, «τσίμπησε» τη μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά τελευταία στιγμή ο Λάρσον έκανε την προβολή με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο σώμα και μετά στο χέρι στήριξης και να φεύγει άουτ. Φάση η οποία ελέγχθηκε από το VAR, χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό. Στην εξέλιξη του κόρνερ, ο Σένκεφελντ πήδηξε ολομόναχος πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 35’ ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή φάση για το προβάδισμα, αλλά το ωραίο και φαλτσαριστό σουτ του Κουρμπέλη, πέρασε σύριζα άουτ από την εστία του Γκρατερόλ. Στο 39΄ ο Παναθηναϊκός ξανά με τον Κουρμπέλη έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί, με τη μπάλα να μένει στην περιοχή και τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να σουτάρει δυνατά πάνω στο δοκάρι.

Στο 42΄ ο Παναθηναϊκός ζευγάρωσε τα δοκάρια του, με τον Χουάνκαρ να δοκιμάζει με το δεξί και να τραντάζει το κάθετο του Γκρατερόλ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ήταν για την πλευρά του Παναιτωλικού που κέρδισε ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με τον Χουάνπι να αστοχεί.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έκλεισε στα καρέ του τον Παναιτωλικό, αλλά όσες προσπάθειες και αν έκανε, ήταν ανεπιτυχείς στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 58΄ ο Παναθηναϊκός βρήκε άλλη μια φορά τα δοκάρια, όταν ο Χουάνκαρ από 20-25 μέτρα δοκίμασε ένα «κεραυνό» με τη μπάλα να προσκρούει ξανά στο κάθετο και να απομακρύνεται. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα ο Παναιτωλικός έχασε πολύ καλή ευκαιρία για το 0-1, αλλά το σουτ του Σενγκέλια έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Στο 62΄«έσπασε» η κατάρα και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 1-0, όταν ο Παλάσιος έφυγε στην αντεπίθεση έκανε ατομική ενέργεια και σουτ ο Γκρατερόλ απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Κουρμπέλη που πάσαρε για τον ολομόναχο Μαντσίνι, που «άνοιξε» λογαριασμό με την «πράσινη» φανέλα στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Με το άγχος του προβαδίσματος να φεύγει από πάνω τους, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έψαξαν και δεύτερο τέρμα για να «κλειδώσουν» το τρίποντο, αλλά ο Σπόραρ δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Παναιτωλικού στο 76ο λεπτό. Στο 80ο  λεπτό ο νεοεισελθόντας Ιωαννίδης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, γύρισε τη μπάλα στον Κλεϊνχέισλερ που δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 85 ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του κόντρα στον Παναιτωλικό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά ο Γκρατερόλ απέκρουσε εντυπωσιακά αλλά στην επαναφορά βρέθηκε ο «Τούκου» που με ήρεμο πλασέ έκανε το 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Παναιτωλικός έχασε μια καλή στιγμή για να ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο Μπρινιόλι έδειξε τα αντανακλαστικά του, με το 2-0 να μένει μέχρι και το φινάλε των καθυστερήσεων και το «τριφύλλι» να επιστρέφει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (87′ Πούχατς), Κουρμπέλης (86′ Τσόκαϊ), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (77′ Ιωαννίδης), Μαντσίνι (71′ Κλεϊνχέισλερ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Aποστολάκης, Λάρσον, Μαλής, Χατζηθεοδωρίδης (86′ Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86′ Νοσιρού), Ντουάρτε (72′ Μόρσεϊ), Σενγκέλια, Καρέλης (72′ Πέδρο), Χουάνπι (72′ Μπουζούκης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.