ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Οι διαφορές με το ντέρμπι του πρώτου γύρου σε πρόσωπα και… κίνητρο

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής των playoffs σε ένα ματς που θα κρίνει κατά μεγάλο βαθμό τον τίτλο και έχει μεγάλες διαφορές από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου.

Παναθηναϊκός: Οι διαφορές με το ντέρμπι του πρώτου γύρου σε πρόσωπα και... κίνητρο

Και τώρα οι δυο τους!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο καμίνι της Λεωφόρου την ΑΕΚ για την 7η αγωνιστική των playoffs σε ένα ντέρμπι που θα παίξει κομβικό ρόλο αναφορικά με το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το “τριφύλλι” θα υποδεχθεί για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν τους “κιτρινόμαυρους” και με οδηγό το ματς της 4ης αγωνιστική της κανονικής διάρκειας θα κυνηγήσει τη νίκη η οποία θα ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από μισό τίτλο.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.339 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι είχε γίνει όμως σε εκείνο το ντέρμπι και ποιες οι διαφορές των “πράσινων” από τότε μέχρι και σήμερα;

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2022, όταν οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας συναντήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο “Απόστολος Νικολαϊδης”. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να κάνει το 4/4 καθώς είχαν προηγηθεί στις τρεις πρώτες αγωνιστικές οι επικρατήσεις επί του Ιωνικού, του ΟΦΗ και του Λεβαδειακού, ενώ η ΑΕΚ ερχόταν στη Λεωφόρο μετά από νίκες κόντρα σε Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και την ήττα από τον Βόλο.

Η βαθμολογική διαφορά έδινε στον Παναθηναϊκό το κίνητρο να ξεφύγει παρότι μιλάμε για την 4η μόλις αγωνιστική, σε μια χρονική στιγμή που η ομάδα δεν είχε “δέσει” όπως σήμερα, όμως πάντοτε μια επικράτηση σε ντέρμπι πάντοτε τονώνει το γόητρο.

Όσον αφορά τα πρόσωπα, οι διαφορές ήταν αρκετές καθώς ο Παναθηναϊκός είναι σήμερα αρκετά αλλαγμένος σε σχέση με εκείνο το βράδυ του Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο Μπερνάρ είχε αποκτηθεί λίγες ημέρες πριν και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σε εκείνο το ντέρμπι περνώντας ως αλλαγή.

Στην άμυνα τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά αφού οι τραυματισμοί του Μάγκνουσον, του Σένκφελντ και του Χουάνκαρ, έφεραν αλλαγές, με τους Πούγγουρα, Σάρλια και Γκάνεα να παίρνουν φανέλα βασικού. Ωστόσο ο τελευταίος απέχει εδώ και λίγους μήνες από την ενεργό δράση εξαιτίας προβλήματος που αποκόμισε από τον Covid. Πλέον το “τριφύλλι” έχει κανονικά και στο πιο “καυτό” σημείο της σεζόν στη διάθεση του όλα του τα αμυντικά όπλα, με τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ να είναι αυτοί που θα ξεκινήσουν στο ματς απόψε (30/4).

Ας μετατοπιστούμε στο κέντρο εκεί που δεν υπάρχουν διαφορές. Βασικοί στην αναμέτρηση της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν οι σημερινοί τρεις βασικοί πυλώνες του άξονα, Ρούμπεν, Τσέριν και Κουρμπέλης, με τον αρχηγό να μην ολοκληρώνει το ματς καθώς στο 74′ αντικαταστάθηκε από τον Βέρμπιτς.

Όσον αφορά την επίθεση, η διαφορά είναι μια αλλά τεράστια, αφού αντί του μεγάλου άτυχου και σκόρερ της ισοφάρισης για τον Παναθηναϊκό, Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, πλέον αγωνίζεται ο Μπερνάρ, με τους Παλάσιος και Σπόραρ να συνθέτουν την επιθετική τριάδα.

Η νίκη ωστόσο ήρθε με τον Ισπανό και τον Σλοβένο, να γυρίζουν το ματς, απαντώντας στο γκολ με το οποίο ο Πινέδα έβαλε μπροστά την ΑΕΚ.

Φυσικά πλέον το κίνητρο είναι εντελώς διαφορετικό και η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει διατηρήσει αρκετά στοιχεία από τότε. Την δύναμη της έδρας, την πρωτιά και την εξαιρετική άμυνα η οποία έχει δεχθεί σε όλο το πρωτάθλημα (32 ματς συνολικά) μόλις 13 τέρματα.

Ο στόχος όμως παραμένει ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου και ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να επιστρέψει εκεί που ανήκει και για να γίνει αυτό θα πρέπει το βράδυ της Κυριακής να έχει επικρατήσει της ΑΕΚ και να ξεφύγει στο +3 τρεις στροφές πριν το τέλος!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.