ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μπάτσκα Τόπολα: Μια… σταχτοπούτα στον δρόμο του Παναθηναϊκού

H «πρωτάρα» στα ευρωπαϊκά σαλόνια, Μπάτσκα Τόπολα, είναι μια από τις δύο υποψήφιες αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον δρόμο του προς το Champions League και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της.

Μπάτσκα Τόπολα: Μια... σταχτοπούτα στον δρόμο του Παναθηναϊκού

Γνωστό έγινε λοιπόν το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs του Champions League, έφόσον επιτευχθεί η πρόκριση απέναντι στη Μαρσέιγ.

Μπράγκα και Μπάτσκα Τόπολα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον γ’ προκριματικό γύρο, με την σερβική ομάδα να ζει το όνειρο της, αφού η φετινή της παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι η πρώτη στα 110 χρόνια ιστορίας της.

Το Panathinaikos24.gr σκιαγραφεί το προφίλ της… σταχτοπούτας Μπάτσκα.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 478 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, χρώματά της είναι το μπλε και το άσπρο, ενώ η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα 2022/23 ήταν η καλύτερη στην ιστορία της. δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο και μόλις το 2019 ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία γλιτώνοντας τον υποβιβασμό δύο διαδοχικές χρονιές.

Γήπεδό της είναι η TSC Arena, μόλις 4.500 θεατών, ενώ προπονητής της είναι ο 41χρονος Ζάρκο Λάζετιτς και έχει να… περηφανεύεται που στο ρόστερ της υπάρχουν οι Ιφέτ Ντιάκοβατς (χαφ), Μίλος Πάντοβιτς (εξτρέμ) και Νεμάνια Στόιτς (στόπερ). Στο δυναμικό της ανήκουν μόλις τρεις μη γηγενείς παίκτες.

Έδρα:

H “TSC Arena” είναι σχετικά… νεόδμητο αφού το χτίσιμο του ολοκληρώθηκε το 2019. Μπορεί να φιλοξενήσει 4.500 θεατές ενώ στον περιβάλλοντα χώρο του υπάρχει ένα μικρό “πάρκο” το οποίο το ομορφαίνει ιδιαίτερα και το παραπέμπει σε αγγλικό γήπεδο.

Ρόστερ:

Η Μπάτσκα Τόπολα είναι μια ομάδα αρκετά ανανεωμένη καθώς η περσινή πορεία στο πρωτάθλημα της επέφερε ένα σημαντικό ποσό, με το οποίο μπόρεσε να κινηθεί για παίκτες. Απέκτησε 12 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι 26 ετών, γεγονός που κατεβάζει αρκετά τον μέσο όρο της ομάδας. Η ακριβότερη της πώληση το φετινό καλοκαίρι ηταν εκείνη του 19χρονου επιθετικού Πέταρ Ράτκοβ ο οποίος μετακόμισε στην Αυστρία για την Ζάλτσμπουργκ έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Προπονητής:

Ως… Θεό βλέπουν τον Ζάρκο Λάζετιτς οι οπαδοί του συλλόγου. Ο 41χρονος έχει εμπειρία στους πάγκους καθώς η Μπάτσκα είναι η τρίτη του δουλειά, ενώ νωρίτερα αποτέλεσε βοηθός προπονητή στην Παρτίζαν. Μάλιστα αυτή θα είναι η δεύτερη του “σύνδεση” με την Ελλάδα αφού από το 2009 μέχρι και το 2011 υπήρξε παίκτης της Ρόδου με την οποία κατέγραψε 30 συμμετοχές σκοράροντας εννέα τέρματα.

Σύστημα:

Ο Λάζετιτς έχει ως αγαπημένο σύστημα το 3-4-3 το οποίο υπό συνθήκες μετατρέπεται σε 4-5-1. Ο “αγαπημένος” του ποδοσφαιριστής είναι ο 25χρονος Σέρβος στόπερ, Νεμάνια Στόιτς, που έχει αγωνιστεί δύο σεζόν στην ομάδα καταγράφοντας συνολικά 42 συμμετοχές πετυχαίνοντας 2 τέρματα.

Στόχοι:

Ο… ουρανός είναι το όριο της Μπάτσκα. Η ομάδα ούσα άσημη στο υψηλό επίπεδο, αναπτύσσεται συνεχώς και αυτό θέλει να κάνει. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι σίγουρα το μεγαλύτερο επίτευγμα της ιστορία της, όμως όπως λέει και η παροιμία “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”.

Σίγουρα η σερβική ομάδα θα εξαντλήσει και τις λίγες πιθανότητες να προκριθεί απέναντι στην Μπράγκα, κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα είναι το “παράσημό” της.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.