ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Με δίψα και πίστη για ένα δώρο στον κόσμο και τον «Κάρα»!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρώτη μεγάλη μάχη με την Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ, τον κόσμο που διψάει να ζήσει μία ευρωπαϊκή βραδιά και την ομάδα που ζει για να πετύχει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα τη βάλει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Με δίψα και πίστη για ένα δώρο στον κόσμο και τον «Κάρα»!

Αυτά τα ευρωπαϊκά βράδια τα περιμέναμε καιρό. Και να που ήρθε η ώρα να τα ζήσουμε. Επτά χρόνια είναι πολλά χωρίς παιχνίδι σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να παίζαμε, είτε απόψε, είτε χθες, αλλά η πρόκριση στο τσάμπιονς λιγκ χάθηκε στις λεπτομέρειες. Και η Βιγιαρεάλ είναι μία ομάδα, που το 2022 έφθασε στα ημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ και το 2021 πήρε το Europa League. Αρα είναι ομάδα, που θα μπορούσε να βρει ο Παναθηναϊκός στο τσάμπιονς λιγκ και ομάδα που είναι σε κορυφαίο επίπεδο, όπως δείχνουν και οι επιδόσεις της.

Η Βιγιαρεάλ είναι και μία ομάδα, που την θυμόμαστε με πίκρα. Το 2009 στον δρόμο των 16 του τσάμπιονς λιγκ την βρήκε ο Παναθηναϊκός και αποκλείστηκε άδικα. Στην Ισπανία είχε βάλει μία γκολάρα ο Καραγκούνης, έπρεπε να μετρήσει άλλο ένα του «τυπάρα», αφού η μπάλα πέρασε την γραμμή και τελικά αντί να έρθει 0-2 το ματς ήρθε 1-1 με ένα πέναλτι που δεν έπρεπε να δοθεί και ισοφάρισε η Βιγιαρεάλ. Στη ρεβάνς οι Ισπανοί νίκησαν με 2-1 και προκρίθηκαν. Τότε φυσικά οι δύο ομάδες δεν είχαν καμία σχέση με τις σημερινές. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από το σήμερα, με ευρωπαϊκές πορείες και πολλούς μεγάλους παίκτες, η Βιγιαρεάλ, ήταν επίσης πολύ καλύτερη απότι είναι σήμερα.

Ας πάμε στο σήμερα. Το σήμερα λέει ότι ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει και πάλι πράγματα στην Ευρώπη μετά την 12χρονη απουσία του από τις διακρίσεις. Πέτυχε μία μεγάλη πρόκριση επί της Μαρσέιγ το καλοκαίρι, που μπορεί να μην οδήγησε στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ, αλλά είναι μία πρόκριση, που έδειξε στον Παναθηναϊκό τον δρόμο για τα παιχνίδια, που έρχονται και για το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ. Από αυτή την άποψη όσο και αν δεν είναι σε καλή κατάσταση η Ισπανική ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.532 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτές οι ομάδες, ότι και να κάνουν στο πρωτάθλημά τους τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα προσέχουν πολύ και παρουσιάζονται όσο καλύτερες μπορούν. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και ο Παναθηναϊκός παίζει με το φαβορί του ομίλου. Για να μπορέσει η ομάδα να πάρει αποτέλεσμα θα πρέπει να κάνει ένα παιχνίδι ανάλογο με αυτό κόντρα στην Μαρσέιγ στην Λεωφόρο. Ένα παιχνίδι κυριαρχικό με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, με πρέσινγκ και με καλές επιθέσεις, μία από τις οποίες έγινε γκολ.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι, για να φθάσει σε μία νίκη, που αν έρθει θα του δώσει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια και πολλές ελπίδες πρόκρισης. Η Βιγιαρεάλ είναι μία ομάδα, που έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, όπως ο φορ της Σέρλοθ, οι ακραίοι Πίνο, Μπαένα, ο Μορένο που παίζει πίσω από τον επιθετικό και τα φουλ επιθετικά ακραία μπακ Φόιθ και Μορένο. Το καλό νέο για τον Παναθηναϊκό είναι, ότι είναι μία ομάδα, που δεν άρχισε καλά, δέχεται πολλές φάσεις και γκολ, άλλαξε προπονητή, για να βελτιωθεί, αλλά ακόμα δεν είναι καλά.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτυπήσει στους χώρους, που αφήνει η Βιγιαρεάλ, η οποία έχει ανασταλτικά προβλήματα. Η Ισπανική ομάδα είναι πολύ επικίνδυνη, όταν έχει την μπάλα στα πόδια, διότι με την ταχύτητα και την ποιότητα των μεσοεπιθετικών της μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Αντίθετα έχει πρόβλημα όταν χάνει την μπάλα και δείχνει να μην έχει καλή ισορροπία στο παιχνίδι της. Παρόλα αυτά είναι μία ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες και όταν βρεθεί στην μέρα της είναι πολύ δύσκολο να της αντιμετωπίσεις.

Εμείς πάμε στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη το βράδυ με καλή διάθεση, έτοιμοι να ζήσουμε μία βραδιά, που θα μας θυμίσει κάτι από τα παλιά. Ολος ο κόσμος του Παναθηναϊκού για αυτές τις βραδιές ζει. Το ίδιο και η ομάδα. Προπονητής και παίκτες περιμένουν πως και πως αυτό το παιχνίδι, ώστε να κάνουν τα πάντα, για να πετύχουν μία νίκη, που θα ακουστεί και πάλι στην Ευρώπη όπως έκανε ντόρο και ο αποκλεισμός της Μαρσέιγ.

Το παιχνίδι θέλει πολύ υπομονή και οι 60.000 που θα είναι στο γήπεδο πρέπει να βοηθήσουν με την φωνή τους, να δώσουν ώθηση στην ομάδα, για να ζήσουμε όλοι μία ωραία βραδιά, που θα την θυμόμαστε. Και να κάνει και ένα δώρο στον «Κάρα» η ομάδα, για τον άδικο αποκλεισμό το 2009.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.