ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Εύκολο βράδυ απέναντι στο Μαρούσι – Ξεκίνησε με το δεξί στη Basket League

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε όσο χρειάστηκε απέναντι στο Μαρούσι, επικράτησε με 82-71 στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κακή απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους πράσινους.

Εύκολο βράδυ απέναντι στο Μαρούσι - Ξεκίνησε με το δεξί στη Basket League

To ματς

Στο πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είδε το Μαρούσι να τον πληγώνει από τη ρακέτα και να ακολουθεί κατά πόδας στο σκορ (7-6), αφού ο Τζούστον έκανε ζημιά στους «πράσινους». Το ματς είχε καλό και γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη προσοχή στην επίθεση και λιγότερο στην άμυνα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (7-9 και 10-11 στο 5’), αλλά ο Γκριγκόνις ήταν «ζεστός» και με 3/3 τρίποντα ηγήθηκε του «τριφυλλιού» για το 13-11 στο 6’. Στον υπόλοιπο χρόνο οι δύο ομάδες έχασαν την σύνδεσή τους με το καλάθι, το Μαρούσι συνέχισε να είναι ανταγωνιστικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 16-16.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο καλά στη δεύτερη περίοδο και στο 13’ είχε καταφέρει να προηγηθεί με 26-19, αφού οι παίκτες του Αταμάν έβγαζαν μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα. Το ροτέισιον του Τούρκου τεχνικού έδινε «ενέσεις» ενέργειας στον Παναθηναϊκό και ο Αντετοκούνμπο από κοντά έγραψε το 31-21 (στο 15’) στο πρώτο +10 για τους γηπεδούχους στο ματς. Ο Τζούστον που είχε ξεκινήσει καλά, χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ στο 16’, όντας το πρώτο πρόβλημα που έπρεπε να επιλύσει ο Σκαραφίγκας. Η ενέργεια του Αντετοκούνμπο, αλλά και η συνύπαρξη του με τον Λεσόρ στην ίδια πεντάδα ήταν αυτό που χρειάζονταν ο Παναθηναϊκός και ο Έλληνας σέντερ κάρφωσε με δύναμη στο καλάθι του Αμαρουσίου για το +13 (38-25), αναγκάζοντας τον τεχνικό των φιλοξενούμενων να καλέσει τάιμ άουτ 2’:32’’ πριν το ημίχρονο. Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +17 (42-25), ενώ ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο μέρος όντας στο +18 (47-29).

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.363 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Έλληνας σέντερ έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 9 πόντους με 4/4 δίποντα, ενώ 9 πόντους είχε πετύχει και ο Μαντζούκας. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκριγκόνις (11π.), με τους «πράσινους» να σκοράρουν 31 πόντους στην 2η περίοδο και να δέχονται μόλις 13 από το Μαρούσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο διάστημα το «τριφύλλι» είχε 9/9 δίποντα ενώ το Μαρούσι μέτρησε 11 λάθη στο ημίχρονο.

Από τη στιγμή που ο δείκτης του σκορ «άνοιξε» τόσο πολύ μετά το επιμέρους 31-13 της 2ης περιόδου, η συνέχεια αποτέλεσε τυπική διαδικασία. Η διαφορά έφτασε και στις παρυφές των 30 πόντων (61-33 στο 25′). Βέβαια οι «πράσινοι» συνέχισαν να ήταν άστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα, όπως πολύ άστοχοι ήταν και οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα για λογαριασμό του Αμαρουσίου. Με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου (69-45) ο Παναθηναϊκός είχε 46% στα σουτ εντός παιδιάς με 18/28 δίποντα αλλά και μόλις 7/26 τρίποντα. Και μόλις 11 ασίστ για 11 λάθη. Την ίδια ώρα το Μαρούσι μετρούσε αντίστοιχα 19/43 σουτ εκ των οποίων 2/12 τρίποντα και 19 λάθη!

Στην τελευταία περίοδο «άναψαν» τα αίματα με πρωταγωνιστή τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος έμοιαζε ως ταύρος εν… υαλοπωλείο ύστερα από μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Λούκοβιτς του Αμαρουσίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο από το παιχνίδι και ενώ τα πάντα είχαν κριθεί.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 47-29, 69-45, 82-71

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.