ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Οι μεταγραφές, οι τραυματισμοί, οι «1000 δικαιολογίες» και το φαβορί

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης, για την κακοδαιμονία του Παναθηναϊκού, τις μεταγραφές και το μέλλον.

Οι μεταγραφές, οι τραυματισμοί, οι «1000 δικαιολογίες» και το φαβορί

Για κάθε μία μεταγραφή που κάνει ο Παναθηναϊκός, έρχονται και δύο τραυματισμοί. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στους πράσινους το τελευταίο διάστημα, είναι απίστευτη η κακοδαιμονία και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπε ο Φατίχ Τερίμ μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τον Ατρόμητο: «Αγαπητοί φίλοι, θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και ψάχνετε χίλιες δικαιολογίες». Με έντεκα παίκτες να μείνει, με έντεκα παίκτες θα παλέψει. Είναι δεδομένο πως θα παλέψει γιατί έτσι έχει μάθει να κάνει. Έτσι έχτισε τη νοοτροπία του και τη στόφα πρωταθλητή.

Ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα, τις τακτικές του, τις ιδέες του, το αν συμφωνεί ή όχι κανείς με αυτά που κάνει την ώρα των αγώνων (έχουμε καιρό για να τα συζητήσουμε), ο Τερίμ είναι ένας άνθρωπος που δε θα ψάξει ποτέ δικαιολογίες. Και αυτό είναι θετικό. Το μεγαλύτερο που έχει επιδείξει έως τώρα.

Το ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης… μύριζε γκέλα για τον Παναθηναϊκό. Είχε και την καλύτερη ευκαιρία στο ξεκίνημα, δεν πατούσε καλά ο Παναθηναϊκός, έχασε και δύο παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα, έμεινε από επιθετικό! Χρησιμοποίησε τον Μπερνάρ σαν σέντερ φορ, σαν… ψευτοεννιάρι. Είχε χρησιμοποιήσει μερικές μέρες πριν τον στόπερ Ακαϊντίν σε θέση επιθετικού. Του έχουν τύχει πολλά, αλλά προς το παρών είναι θετικό το αποτέλεσμα. Τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες και μια ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.155 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οχτώ γκολ σε αυτά τα τέσσερα ματς, μέσο όρο δύο ανά παιχνίδι. Πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό, με σύνθεση… ανάγκης στο Καραϊσκάκη. Ναι πολλοί οι τραυματισμοί και μπορεί να οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην ένταση των προπονήσεων που έχει αυξηθεί. Αλλά ναι κορυφή στη βαθμολογία. Ναι πρόκριση στο Κύπελλο. Ναι άνοιγμα του rotation ακόμα και σε επίπεδα που δεν περιμέναμε (Τσόκαϊ, Ζέκα). Ναι ψυχολογία νικητή σε ντέρμπι σε ένα γήπεδο που ο Παναθηναϊκός πέρσι πήγε και έπαιξε άμυνα (Νέα Φιλαδέλφεια).

Έχει κερδίσει τίποτα ο Παναθηναϊκός; Όχι. Ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το Κύπελλο. Είναι φαβορί για να το καταφέρει; Με τις κινήσεις που έκανε, μοιάζει σίγουρο ότι θα είναι στη διεκδίκηση των κορυφών μέχρι το φινάλε. Ο Μπακασέτας είναι… πάνω ράφι. Ο Ούγκο το ίδιο. Ο Μαξίμοβιτς κι αν είναι! Γι’ αυτό παλεύει να τον φέρει ο Παναθηναϊκός άμεσα. Έλυσε προβλήματα πολλά μέσα στον Γενάρη, έχει επιλογές στον άξονα, έχει στην άμυνα, έχει στα άκρα, έχει στο τέρμα. Που δεν έχει; Στην επίθεση.

Όχι γιατί πέσαμε στην… περίπτωση να έχει τρεις φορ και να είναι τραυματίες και οι τρεις. Αλλά γιατί όταν του λείπει ο ένας, ο βασικός του που είναι ο Ιωαννίδης, είναι «η μέρα με τη νύχτα» όλο το παιχνίδι της ομάδας. Ο Ιωαννίδης είναι… μπελάς για τις άμυνες. Ο Σπόραρ όχι, γιατί είναι πιο… ντελικάτος. Άρα μέσα στις μεταγραφές ίσως θα χρειαζόταν και ένα φορ ακόμα, όμως έχουν δίκιο όσοι θα πουν πως τι είδους επιθετικό να φέρει Γενάρη μήνα ο Παναθηναϊκός; Τα γκολ δε βρίσκονται έτσι εύκολα στα μέσα της σεζόν. Γιατί οι ομάδες δεν τα δίνουν, δεν τα πουλάνε. Ή τα πουλάνε πολύ ακριβά. Και ποιος θα έρθει για να κάνει τα… ρεπό του Φώτη; Δύσκολη εξίσωση.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός με την επιστροφή του Ιωαννίδη, με την είσοδο του Μπακασέτα, με τους στόπερ του να μπαίνουν και να δίνουν λύσεις και σε περίπτωση που έρθει τώρα ο Μαξίμοβιτς, ανεβάζει πολύ την ποιότητά του. Και, ναι, για να… απαντήσω στην ερώτηση για το αν είναι φαβορί, του δίνω πάνω από 50% πιθανότητες να φτάσει στον στόχο. Εκτός αν οι τραυματισμοί συνεχιστούν και ψάχνει ο Τερίμ την επόμενη… αλχημεία.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ