ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Τα είπε όλα ο Μεσίνα για τον ισοπεδωτικό Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού AKTOR στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο.

Τα είπε όλα ο Μεσίνα για τον ισοπεδωτικό Παναθηναϊκό

Η δήλωση του Έτορε Μεσίνα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR-Αρμάνι Μιλάνο (79-62) αντικατοπτρίζει ένα μεγάλο μέρος της αλήθειας. Κοινώς, ο έμπειρος τεχνικός τα είπε όλα τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ο «εξάστερος» είναι μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης οι κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έτρωγαν σίδερα στην άμυνα και έκρυψαν το… φεγγάρι από τους Ιταλούς, που μετά κόπων και βασάνων ξεπέρασαν τους 60 πόντους. Οι «πράσινοι» άπλωναν συνεχώς τα χέρια τους (σ.σ. 9 κλεψίματα) σε κάθε πάσα που επιχειρούσαν οι φιλοξενούμενοι και τους κυνηγούσαν παντού καταθέτοντας περίσσιο πάθος και θαυμαστή αμυντική προσήλωση. Άλλωστε περιόρισαν τη δημιουργία στους αντιπάλους τους, που είχαν μόλις 9 ασίστ, όσες είχε σχεδόν μόνος του ο Γκραντ!

Είναι φανερό διά γυμνού οφθαλμού πλέον ότι η ομάδα του Αταμάν έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή και έχει βρει… 1000+1 τρόπους για να παίρνει τα παιχνίδια (9-2 στις 11 τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας). Το πρώτο σκέλος είναι πολύ σημαντικό και γεμίζει αυτοπεποίθηση άπαντες στον οργανισμό του «εξάστερου», που βρίσκεται πλέον στην 3η θέση και δικαιούται να ονειρεύεται το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.261 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι οι «πράσινοι» έφτασαν σε τόσο άνετη επικράτηση παρά την αστοχία του Ναν (3/16 εντός παιδιάς), παρά τα προβλήματα απουσιών που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα (σ.σ. εκτός ο Σλούκας, ανέτοιμος ο Βιλντόσα) κι ενώ η Αρμάνι Μιλάνο παρατάχθηκε πληρέστατη και με όλα τα αστέρια της διαθέσιμα. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Μεσίνα ερχόταν από πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά και έπαιζε ένα από τα τελευταία της «χαρτιά» για να προλάβει τα play-in.

Καθοριστικός παράγοντας του αγώνα ο Καλαϊτζάκης, ο οποίος άλλαξε τελείως το μομέντουμ με το που πάτησε το πόδι του στο παρκέ και με την ενέργεια που κατέθεσε. Ο 24χρονος γκαρντ αντικατέστησε μετά από 2,5 μόλις λεπτά τον Ναν και πήρε την ταυτότητα του Νέιπιρ, ενόσω βοήθησε πολύ στην επίθεση (10 πόντοι).

Λεσόρ και Γκριγκόνις άφησαν πίσω τους την κακή εμφάνιση κόντρα στη Μακάμπι και θυμήθηκαν τον καλό εαυτό τους, ενώ ο Γκραντ έκανε πάλι τα δικά του (9 πόντοι, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ) και «εξαφάνισε» τον Σιλντς με την εξαιρετική άμυνα του. Στα θετικά επίσης ότι ο Χουάντσο έδειξε να «ξεκλειδώνει» επιθετικά και τελείωσε πολλές μπάλες, ενώ πήρε σχεδόν 22 λεπτά συμμετοχής δείχνοντας ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν χρειάζεται.

Κατά τα λοιπά, ο Αταμάν κατάφερε να προφυλάξει αρκετούς από τους καταπονημένους παίκτες του ενόψει της απαιτητικής αναμέτρησης με τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας, όπου το «τριφύλλι» οφείλει να δείξει το ίδιο (και καλύτερο) πρόσωπο…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.