Θέματα / Αφιερώματα

Μπότεφ Πλόβντιβ ή Μάριμπορ: Τα προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Μπότεφ Πλόβντιβ ή Μάριμπορ: Τα προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο μία εκ των Μπότεφ Πλόβντιβ ή Μάριμπορ και το Panathinaikos24.gr σας τις παρουσιάζει.

Η κληρωτίδα χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό αναφορικά με τις αναμετρήσεις των 2ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Συγκεκριμένα, οι Πράσινοι θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο μίας εκ των Μπότεφ Πλόβντιβ ή Μάριμπορ, οι οποίες κονταροχτυπιούνται στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

To Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τους δύο πιθανούς αντιπάλους του Τριφυλλιού στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Μάριμπορ

Ο Τετέ έχει ήδη ξεκινήσει την… απόσβεση (vids)
POPULAR NOW Ο Τετέ έχει ήδη ξεκινήσει την… απόσβεση (vids)

Η ομάδα από την Σλοβενία τα έχει σαρώσει τα πάντα στην χώρα της και ψάχνει το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη.

Η Μάριμπορ ιδρύθηκε το 1960, έχει έδρα το «Ljudski vrt», χωρητικότητας 11.708 θεατών. Έχει κατακτήσει 16 πρωταθλήματα(το πιο πρόσφατο το 2022), εννιά Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ και ένα Ιντερτότο το 2006.

Στον δρόμο του Τριφυλλιού έρχεται ως η περσινή δεύτερη του πρωταθλήματος, καθώς κατέκτησε 67 βαθμούς ενώ η πρωταθλήτρια, Τσέλιε 79, έχοντας 19 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Μεγάλο της αστέρι είναι ο Αυστριακός στράικερ, Άρνελ Γιακούποβιτς. Προπονητής του συλλόγου είναι ο Άντε Σιμούντζα από τον Οκτώβριο του 2023. Ο Σλοβένος τεχνικός έχει δουλέψει στη Λουντογκόρετς, την Μούρα, την Μάριμπορ ακόμη μία φορά και την Αλουμίνι.

Η ΕΔΡΑ

Η Μάριμπορ αγωνίζεται στο στάδιο «Λούντσκι», χωρητικότητας 11.709 θεατών, στην περιοχή του Μάριμπορ.

Μπότεφ Πλόβντιβ

Η Μπότεφ Πλόβντιβ ιδρύθηκε το 1912 και αγωνίζεται στο στάδιο «Χρίστο Μπότεφ», χωρητικότητας 18.777 θεατών. Αποτελεί μία από τις μεσαίες ομάδες του βουλγαρικού πρωταθλήματος, έχοντας κατακτήσει κατά το παρελθόν 2 πρωταθλήματα(1929, 1967), 4 κύπελλα(1962, 1981, 2017, 2024), 1 Σούπερ Καπ και ένα Βαλκανικό Κύπελλο το 1972.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Στους παίκτες που ξεχωρίζουν στο ρόστερ των Βούλγαρων θα βρει κανείς τον 19χρονο Νιγηριανό εξτρέμ, Ούμεχ Εμάνουελ, με αξία στις 900 χιλ. ευρώ, ενώ υπάρχει και ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ και είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό. Στην επίθεση ξεχωρίζει ο 25χρονος Κροάτης, Μάρτιν Σέκουλιτς, που πέτυχε πέρσι 11 γκολ σε 36 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην ευρωπαϊκή της ιστορία δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε κάποια σπουδαιά διάκριση, με εξαίρεση την κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου το 1972. Από εκεί και πέρα, έχει παίξει 10 χρονιές στο Κύπελλο UEFA ή το Europa League, μετρώντας συνλικά 34 παιχνίδια με απολογισμό 11-11-10, ενώ μετρά και 1 χρονιά στο Conference League, όπου αποκλείστηκε στα προκριματικά με 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Στο Πρωτάθλημα δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά και τερμάτισε στην 7η θέση, έχοντας απολογισμό 12 νικών, 8 ισοπαλιών και 10 ηττών σε 30 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να μην κερδίσει θέση στα Play-Offs. Στο μίνι Πρωτάθλημα των θέσεων 7-10 στο οποίο συμμετείχε κατέλαβε την 3η θέση, όμως η σπουδαία επιτυχία της ήρθε στο Κύπελλο, εκεί όπου κατέκτησε το τρόπαιο, νικώντας με 3-2 την Λουντογκόρετς στον τελικό. Έτσι, εξασφάλισε την ευρωπαϊκή της παρουσία για φέτος. Μπότεφ Πλόβντιβ

Προπονητής της ομάδας είναι ο 48χρονος Βόσνιος, Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της από το 2023 και έχει συμβόλαιο για άλλα δύο έτη. Το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1, ενώ στο παρελθόν πέρασε από την ΑΕΛ Λεμεσού (τεχνικής διευθυντής και στην συνέχεια προπονητής), Ανόρθωση (επικεφαλής Ακαδημίας) και Τσουκαρίτσκι (προπονητής). Ως παίκτης ίσως είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από την Κύπρο, αφού από το 2007 έως το 2014 έπαιξε σε ΑΕΛ Λεμεσού και άρη Λεμεσού.

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ