ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2024

Ωραία γκολ, τρομερή διάθεση από τους παίκτες και… φροντιστήριο ανάπτυξης από τον Αλόνσο (vids)

Με πολλά γκολ, δουλειά στην τακτική και στο κομμάτι της ανάπτυξης, αλλά και φουλ διάθεση από τους ποδοσφαιριστές ολοκληρώθηκε η απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Αυστρία. Αποστολή στο Σλάντμινγκ: Διονύσης Δεσύλλας

Ωραία γκολ, τρομερή διάθεση από τους παίκτες και... φροντιστήριο ανάπτυξης από τον Αλόνσο (vids)

Με πολλά γκολ, δουλειά στην τακτική και στο κομμάτι της ανάπτυξης, αλλά και φουλ διάθεση από τους ποδοσφαιριστές ολοκληρώθηκε η απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Αυστρία κατά την 6η μέρα παραμονής στο Σλάντμινγκ. Μια προπόνηση που έγινε στο γήπεδο το οποίο θα γίνει αύριο (19:00) το πρώτο φιλικό με αντίπαλη την τοπική Ουνιόν Χάουζ.

Τακτική και συνεχείς διακοπές για ορθολογική ανάπτυξη

Μετά την προθέρμανση ο Ντιέγκο Αλόνσο χώρισε τους παίκτες σε δυο ομάδες και δούλεψε μαζί τους στο κομμάτι της τακτικής.

Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Πορτοκαλί: Λοντίνγκιν, Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Φικάι, Βιλένα, Ρούμπεν, Νίκας, Λημνιός, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ.

Έκπληξη με Ίβανσιτς στην προπόνηση του Παναθηναϊκού!
Έκπληξη με Ίβανσιτς στην προπόνηση του Παναθηναϊκού! 2.765 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πράσινοι: Ντραγκόφσκι, Τσόκαϊ, Γεντβάι, Κώτσιρας, Κυριόπουλος, Ζέκα, Τρουιγιέ, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Νταμπίζας.

Ο Ουρουγουανός προπονητής διέκοψε αρκετές φορές την τακτική για να κάνει παρατηρήσεις και να δώσει τις κατευθύνσεις του κυρίως στο κομμάτι της ανάπτυξης. Ο 49χρονος ήθελε σωστές κινήσεις στον χώρο, καλές αποστάσεις και συνοχή. “Τρέχετε μαζί συγχρονισμένα”, ήταν μια ατάκα του προς τους Κυριόπουλο και Αϊτόρ που είχαν την αριστερή πλευρά, ενώ έδινε εντολές τόσο στους χαφ, όσο και στους ακραίους για ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, αλλά και πίεσης από την άλλη πλευρά. Ταυτόχρονα, όταν η μια ομάδα έχανε την κατοχή, ο Ουρουγουανός αμέσως φώναζε “reaction, reaction”, ζητώντας άμεση αντίδραση. Το διπλό στην τακτική έληξε 1-1 με γκολ των Γερεμέγεφ και Αϊτόρ.

Τελειώματα, ωραία γκολ και φουλ διάθεση!

Ακολούθησε ένα από τα αγαπημένα μέρη προπόνησης για τους παίκτες που δεν είναι άλλα από τα τελειώματα. Οι ομάδες παρέμειναν ίδιες και αρχικά γίνονταν σέντρες από τα πλάγια προς την περιοχή. Αυτός που επιχειρούσε να σκοράρει έπρεπε να το κάνει χωρίς η μπάλα να πέσει κάτω. Υπήρξαν ωραίες προσπάθειες με αρκετά καλά τελειώματα, αλλά και επεμβάσεις από τους τερματοφύλακες. Ξεχώρισαν για τη δεινότητά τους οι Μπακασέτας, Βιλένα, Ζέκα, Γεντβάι και Γερεμέγεφ! Οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που νίκησαν 10-5 τους “πορτοκαλί”.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με τελειώματα έξω από την περιοχή με έναν ξεκάθαρο κανόνα. Γίνεται πάσα από την τελική γραμμή σε αυτόν που εκτελεί, ο οποίος πρέπει να κάνει κοντρόλ προτού σουτάρει χωρίς, όμως, η μπάλα, περάσει το όριο της περιοχής!

Και εδώ υπήρξαν πολύ καλά τελειώματα, αλλά και αποκρούσεις από τους γκολκίπερ με τους ποδοσφαιριστές να το απολαμβάνουν και να θέλουν όσο τίποτε άλλο τη νίκη! Η διάθεση ήταν πολύ μεγάλη, τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν και είναι χαρακτηριστική η φάση όταν ο Μπακασέτας προς το τέλος της άσκησης σκόραρε, έτρεξε να πανηγυρίσει, αλλά η “αντίπαλη” ομάδα φώναζε για μη κανονικό γκολ, αφού η μπάλα πέρασε για λίγο της γραμμής της περιοχής…

Να πέσει το βίντεο και το… var

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.