ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία 2024

Ξεμούδιασμα για τον Παναθηναϊκό με…14αρα

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φιλική αναμέτρηση της σεζόν επικράτησε με 14-0 της Ουνιόν Χάους. Έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους ο Αλόνσο.

Ξεμούδιασμα για τον Παναθηναϊκό με...14αρα

Ευκαιρία να… ξεμουδιάσουν είχαν οι Πράσινοι απέναντι στην χαμηλής δυναμικότητας Ουνίον Χάους. Οι Πράσινοι επικράτησαν με 14-0, με τους Τζούρισιτς και Γερεμέγεφ να πετυχαίνουν από τρία τέρματα, τον Νίκα να πετυχαίνει δύο ενώ από ένα σημείωσαν οι Αϊτόρ, Μπρέγκου, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ και Μαντσίνι.

To ματς

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Λίλο στην εστία, τους Τσοκάι και Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας, τον Κάτρη σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Κυριόπουλο ως αριστερό μπακ. Οι

Έκπληξη με Ίβανσιτς στην προπόνηση του Παναθηναϊκού!
Έκπληξη με Ίβανσιτς στην προπόνηση του Παναθηναϊκού! 3.199 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ζέκα και Τρουιγιέ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με το Νίκα να αγωνίζεται πιο μπροστά από αυτούς. Από κει και πέρα, ο Μαντσίνι πήρε θέση στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, ο Τζούρισιτς στο αριστερό και ο Νταμπίζας στην κορυφή, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Παρά την ανορθόδοξη ενδεκάδα που επέλεξε ο Ντιέγκο Αλόνσο, οι «πράσινοι» έδειξαν από νωρίς να εφαρμόζουν στοιχεία όπως η πίεση ψηλά και η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με τη χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου έφεραν το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ με 3-0 στα πρώτα 15 λεπτά, με τους Τζούρισιτς (1’ και 13’) και Νίκα (12’) να βρίσκουν δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός δεν απειλούνταν καθόλου από την Χάους, είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των Αυστριακών, παίζοντας στα πρώτα 25 λεπτά κυρίως από τα δεξιά, αλλά και από τον άξονα με τον ορεξάτο Νίκα. Μέχρι το 30ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να σκοράρει και τέταρτο τέρμα, με τον Τζούρισιτς να πετυχαίνει χατ-τρικ στο 28’.

Ο Μαντσίνι έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, σημειώνοντας το 5-0 στο 35’. Την ίδια ώρα η Χάους είχε ξεκινήσει να δείχνει σημάδια κόπωσης! Έτσι, ο Νταμπίζας μετά από όμορφη συνεργασία με τον Τζούρισιτς, πέρασε και τον τερματοφύλακα της Χάους για το 6-0 στο 40’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε δέκα αλλαγές. Ο Καρακασίδης ήταν στην εστία, την ώρα που την τετράδα στην άμυνα από δεξιά στα αριστερά συνέθεσαν οι Βαγιαννίδης, Αράο, Σένκεφελντ και Φίκαϊ. Οι Πέρεθ και Βιλένα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με το Νίκα να συνεχίζει στην ίδια θέση. Από κει και πέρα, ο Μπρέγκου πήρε θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Αϊτόρ στο αριστερό και ο Γερεμέγεφ στην κορυφή, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Η εικόνα τους αγώνα παρέμεινε ίδια με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Συμπληρώνοντας 60 λεπτά αγώνα, το σκορ είχε μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αφού ο Νίκας στο 53’ είχε διαμορφώσει το 7-0, ενώ Γερεμέγεφ, Αϊτόρ και Πέρεθ έφτασαν επίσης κοντά στο γκολ, στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου μέρους.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να παίζουν με σωστές αποστάσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας, η οποία σπανίως σηκώνονταν από το χόρτο. Παράλληλα, στις ελάχιστες φορές που δεν είχαν την μπάλα στα πόδια τους, την ανακτούσαν πολύ γρήγορα με άμεσο πρέσινγκ. Η Χάους από την άλλη, είχε και τους 11 παίκτες πίσω από την μπάλα σε θέση άμυνας και περίμενε. Το «τριφύλλι» αν και είχε αρχίσει να κατεβάζει το ρυθμό του στο 15λεπτό 60’-75’, κατάφερε στο 64’ να φτάσει στο 8-0 με τον Γερεμέγεφ.

Παίζοντας το τελευταίο τέταρτο στο ματς οι παίκτες της Χάους δεν είχαν καθόλου δυνάμεις. Ο Παναθηναϊκός σε ρυθμό προπόνησης έφτασε στο 12-0, με τους Μπρέγκου (78’), Βαγιαννίδη (80), Αϊτόρ (82’) και Σένκεφελντ (84’) να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γερεμέγεφ με δύο γκολ (86’ και 88’) ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 14-0 και πέτυχε με τη σειρά του χατ-τρικ.

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Λίλο (46′ Καρακασίδης), Κάτρης (46′ Βαγιαννίδης), Γεντβάι (46′ Σένκεφελντ), Τσοκάι (46′ Αράο), Κυριόπουλος (46′ Φικάι), Ζέκα (46′ Πέρεθ), Νίκας, Τρουιγιέ (46′ Βιλένα), Μαντσίνι (46′ Μπρέγκου), Τζούρισιτς (46′ Αϊτόρ), Νταμπίζας (46′ Γερεμέγεφ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.