ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου ο Ανδρουλάκης!

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μια ομιλία η οποία είχε ενωτικό χαρακτήρα, αλλά και έντονες αιχμές εναντίον των εσωκομματικών του αντιπάλων και μηνύματα προς τη βάση του κινήματος.

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου ο Ανδρουλάκης!

Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όπου φωτογράφισε τον Χάρη Δούκα, τον Μανώλη Χριστοδουλάκη αλλά και τον Παύλο Γερουλάνο λέγοντας: «Και αν κάτι με στενοχωρεί, πάνω απ’ όλα ανθρώπινα πέρα από την πολιτική, είναι μία εμμονή που βλέπω τις τελευταίες μέρες, αυτή είναι η αναγκαία διαδικασία δίκαιης αποτίμησης και εσωκομματικού διαλόγου να θέλουν κάποιοι να τη μετατρέψουν σε παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών».

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι Πρόεδρος υπό ομηρία δεν πρόκειται να γίνω από κανέναν. Είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει αλλά αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Γι’ αυτό λοιπόν οι μόνες σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις. Εισηγούμαι να διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου και δεύτερος γύρος εφόσον χρειαστεί στις 13 Οκτωβρίου. Οι υποψηφιότητες και οι πολιτικές θέσεις όλων μας να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών. Τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα αρμόδια όργανα στα πρότυπα των εκλογών του 2021 και με βάση το καταστατικό μας. Με ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο. Ένα ελεύθερο debate», είπε παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη προς τις εσωκομματικές εκλογές», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του αλλά και τον απολογισμό της θητείας του στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε ότι αν επανεκλεγεί δεν πρόκειται να συμπράξει σε καμία συμμαχία της Kεντροαριστεράς.

«Κλείδωσε»: Αυτή είναι η τελική τριάδα που θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές
«Κλείδωσε»: Αυτή είναι η τελική τριάδα που θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές 13.690 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάλογα προηγούμενων σεναρίων περί στρατηγικής συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία. Έχω νέα λοιπόν για τους νέους σκηνοθέτες του παρασκηνίου.

Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί σε συνιστώσα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στους εσωκομματικούς του αντιπάλους σε αρκετά σημεία της τοποθέτησής του άφησε αιχμές.

«Από την Κυριακή των ευρωεκλογών, πριν καν υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα, ξεκίνησε ένα πρωτοφανές δημόσιο χαρακίρι της παράταξης μας με πρωταγωνιστές κάποια επώνυμα στελέχη της. Τα κίνητρα τους δεν με ενδιαφέρουν.

Με ενδιαφέρει όμως η αγωνία των χιλιάδων ανώνυμων μελών και ψηφοφόρων της παράταξης. Έχω χρέος στη βάση του κόμματος, να διασφαλίσω την ενότητα.

Είναι σαφές, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε έναν διαλυτικό διχασμό, σε μια παρατεταμένη εσωστρέφεια που πληγώνει τον κόσμο μας», είπε.

Σε άλλο σημείο διερωτήθηκε: «Γιατί την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται και η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά από το 2016 έρχεται αντιμέτωπη με την πτώση και την εσωστρέφεια, κάποιοι εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ σε παραλυσία βάζοντας προσωπικές στρατηγικές πάνω από το συλλογικό καλό;»

Οι αιχμές δεν έλειψαν έως το τέλος της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη: «Το ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε με κόπους και θυσίες ξεκίνησε από τα όρια της κοινοβουλευτικής επιβίωσης και έφτασε σήμερα εδώ όχι για να γίνει εργαλείο διαπραγμάτευσης ώστε να ικανοποιήσουν κάποιοι τις υπερφίαλες φιλοδοξίες τους».

Διαχωρίζοντας την θέση του από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Τίποτα δεν μου χαρίστηκε, και κανείς δεν με πήρε από το χέρι να με οδηγήσει κάπου ψηλότερα. Γι’ αυτό και μπορώ σήμερα να είμαι ελεύθερος από δεσμεύσεις, ανεξάρτητος από συμφέροντα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη, τη χώρα,

αλλά και τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που ήταν πάντα το μόνο και μεγάλο στήριγμά μου. Σε αυτούς θα απευθυνθώ και στις ερχόμενες εκλογές, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους».

Το κλίμα στην αίθουσα

Μουδιασμένο ήταν σε γενικές γραμμές το ακροατήριο κατά την έναρξη της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Τα χειροκροτήματα ήταν μοιρασμένα με πολλά κορυφαία στελέχη είτε να κοιτάζουν το κινητό τους είτε να κάνουν σχόλια με τον διπλανό τους. Ακόμα και όταν έκανε τον απολογισμό της προεδρίας του και όταν είπε ότι κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό τόσο στις εθνικές όσο και στις ευρωεκλογές τα χειροκροτήματα ήταν χλιαρά. Ίσως το πιο δυνατό χειροκρότημα το πήρε ο Γιάννης Μανιάτης όταν ανακοινώθηκε ότι έγινε αντιπρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη λέξη ενότητα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη και όταν είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε αλλά όχι όσο θέλαμε κάλεσε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να κοιτάξουν στα μάτια τον κόσμο της παράταξης και να μην καταστροφολογούν.

«Γιατί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σπαράσσεται και η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγική ήττα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με μια παραλυσία βάζοντας το ατομικό πάνω από το συλλογικό καλό;», διερωτήθηκε.

Αν δεν βυθιστούμε σε μια δίνη εσωστρέφειας το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει στην αντιπολίτευση, τόνισε επίσης.

Το κλίμα άλλαξε και τα χειροκροτήματα εντάθηκαν ενώ ακούστηκαν και συνθήματα όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι προσφεύγει σε εσωκομματικές εκλογές και η ομιλία έκλεισε «παραδοσιακά» με το «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο».

Πηγή: newsit.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.