Μπάσκετ

Ο Λιόλιος καθόταν δίπλα στους «εγκέφαλους» της ομάδας που έμπλεξε σε ποινές από τη FIBA για στοιχήματα!

Ο Λιόλιος καθόταν δίπλα στους «εγκέφαλους» της ομάδας που έμπλεξε σε ποινές από τη FIBA για στοιχήματα!

Έκθετος ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, που εθεάθη προ καιρού να κάθεται δίπλα σε ιθύνοντες ομάδας που είναι «μπλεγμένη» σε ποινές από τη FIBA.

Εικοσιπέντε μέρες έμειναν για τις εκλογές της ΕΟΚ. Κι όσοι είναι πλέον στο μπάσκετ ξέρουν καλά τι συμβαίνει. Με αλλεπάλληλα γεγονότα σε διαιτησία, Εθνικές ομάδες, τιμωρίες για στοιχήματα που εκθέτουν τον Λιόλιο και όλη την άρρωστη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Μια ιστορία στο μπάσκετ που αντί να μαζεύεται, ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο υπό την ανοχή/ενοχή Αρχών, media, ομάδων.

Ωστόσο τα γεγονότα πλέον ξεπέρασαν τα στενά όρια της χώρας και δε μπορούν να κρυφτούν. Δυο Ελληνίδες φιγουράρουν πλέον στο επίσημο site της FIBA. Η προπονήτρια Κατερίνα Χατζηδάκη και η αθλήτρια Ευαγγελία Νάτσκου τιμωρήθηκαν επίσημα ως τον Μάιο και Φεβρουάριο του 2025. Ξέρετε γιατί; «Παραβίασαν τον Κώδικα Δεοντολογίας και Ακεραιότητας, για παράλειψη αναφοράς και αποτυχία συνεργασίας στη διάρκεια έρευνας».

Η προπονήτρια και η αθλήτρια – ειρήσθω εν παρόδω είχε συμφωνήσει προφορικά αυτό το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό αλλά λόγω της επερχόμενης τιμωρίας το θέμα πάγωσε και οι Πειραιώτες υπέγραψαν τελικά τη Σύρρα – ήταν μέλη της Ελευθερίας Μοσχάτου.

Και η τιμωρία τους αφορά έλλειμμα συνεργασίας στη διάρκεια έρευνας για στημένα παιχνίδια στο στοίχημα.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ εικόνα από το νέο καταπράσινο ΟΑΚΑ! (pic)
POPULAR NOW ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ εικόνα από το νέο καταπράσινο ΟΑΚΑ! (pic)

Αν πέσατε από τα σύννεφα, σηκωθείτε γιατί οι δυο γυναίκες πιθανότατα πλήρωσαν τη νύφη για σπασμένα άλλων. Τα κορίτσια δεν κατηγορούνται ότι έστησαν κάποιο παιχνίδι, αλλά γιατί αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τη FIBA. Κοινώς, αρνήθηκαν να μιλήσουν. Αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία.

Η Ελευθερία Μοσχάτου είναι γνωστό τοις πάσοι ότι οργίαζε τα προηγούμενα χρόνια. Πρωταγωνιστώντας μάλιστα στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, εξασφάλισε και συμμετοχές στην Ευρώπη, εκεί όπου το ψωμί ήταν πολύ γλυκό. Κι η Πολιτεία του Αυγενάκη επιβράβευε την Ελευθερία με ποσοστά από το… στοίχημα. Κανονική παράνοια δηλαδή. Η Ελευθερία έπαιρνε γύρω στα 100.000€ από το… στοίχημα.

Αυτή η ομάδα που λέτε, σύμφωνα με τον αστικό μύθο, έπαιζε στοίχημα μέχρι και στο… πέτρα ψαλίδι χαρτί. Άλλοι κακεντρεχείς λένε ότι σε κάποια παιχνίδια της κλειδώθηκαν οι καλές ξένες στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και τις απεγκλώβισαν πολύ αργότερα. Παραλίγο να φωνάξουν την πυροσβεστική λες και είχαν κλειστεί σε ασανσέρ.

Στη διοίκηση της Ελευθερίας Μοσχάτου, κεντρικά πρόσωπα ήταν οι Ανδρέας Ρηγόπουλος και Βίκτωρας Αποστόλου. Πολλά ακούγονται, ακόμα περισσότερα λέγονται αλλά οι άνθρωποι ούτε κατηγορήθηκαν (μέχρι τώρα τουλάχιστον) ούτε καταδικάστηκαν. Αυτό είναι στάνταρ.

Γενικά όμως η συγκεκριμένη ομάδα συμμετείχε σε τρελούς χορούς και ανατροπές αποτελεσμάτων. Κι από ότι φαίνεται έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα από τη FIBA. Για συμμετοχή σε παιχνίδια του Eurocup που είχαν περίεργο στοιχηματισμό.

Πήρε κάποια πρωτοβουλία η ΕΟΚ για να αντιμετωπίσει τις φήμες που κάθε Κυριακή ακούγονταν για τα παιχνίδια της Ελευθερίας Μοσχάτου; Ας δεχθούμε ότι ο Λιόλιος δεν είχε ιδέα για όλα αυτά και κέρδισε πολλά μεγάλα στοιχήματα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του, αλλά προφανώς όχι τα παράνομα κι αυτό είναι που μετράει.

Πώς όμως έφτασε η FIBA να κάνει έλεγχο μετά από συνεχόμενες διαπιστώσεις, και η ΕΟΚ δεν ήξερε; Η γυναίκα του Καίσαρα λένε, δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται. Επί των ημερών Λιόλιου σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν; Θα εξηγήσουμε παρακάτω…

Ας επιστρέψουμε τώρα στα ματς του Μοσχάτου: Πολλές ανατροπές, κάτι χάντικαπ που ξέφευγαν τελείως, τώρα βέβαια δικαίως θα αναρωτηθείτε: Δηλαδή η προπονήτρια πήρε πρωτοβουλίες ή απλά δεν είχε άλλη επιλογή; Αυτά τα ερωτήματα θα τα απαντήσει η έρευνα κι εκείνη προσωπικά. Και ορισμένες παίκτριες που μαθαίνουμε ότι θέλουν να μιλήσουν…

Εμείς προς το παρόν θέτουμε άλλο ερώτημα: Είναι νόμιμο προφανώς αλλά πόσο ηθικό είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος να ηγείται του ελληνικού μπάσκετ και να κάθεται δίπλα δίπλα σε αγώνα της Ελευθερίας Μοσχάτου για το Eurocup με τον Ανδρέα Ρηγόπουλο και τον Βίκτωρα Αποστόλου, τους ιθύνοντες νόες μιας ομάδας που κουβαλάει τέτοια φήμη για συμμετοχή σε περίεργα αποτελέσματα; Μιας ομάδας που όταν συνειδητοποίησε πως βρίσκεται στο στόχαστρο της FIBA, οι διοικούντες της τα μάζεψαν κι έφυγαν από το πρωτάθλημα «λόγω οικονομικών προβλημάτων».

Ο κύριος Μαυραγάνης, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΕΟΚ, είχε γνωρίσει τους δύο άνδρες μεταξύ τους ή απλά έτυχε και κάθισαν δίπλα δίπλα;

Το παιχνίδι που παρακολουθούσαν ο Λιόλιος με τον Ρηγόπουλο στη φωτογραφία ήταν το Ελευθερία Μοσχάτου-Καντί Λα Σο και διεξήχθη στις 25/10/2023.

Πώς και πήγε αλήθεια σε αγώνα της Ελευθερίας Μοσχάτου ο κύριος Λιόλιος και δεν εμφανίστηκε ποτέ πχ σε αγώνα του Παναθηναϊκού; Ίσως να μην είχε ενδιαφέρουσα εξέλιξη ο αγώνας του Παναθηναϊκού, ίσως δεν είχε γνωστούς εκεί, ποιος ξέρει.

Τα σωματεία όμως που αποτελούν τη δύναμη της ΕΟΚ οφείλουν να ξέρουν τις συναναστροφές των ανθρώπων που ευαγγελίζονται καθάρσεις και τελικά ο χώρος τιγκάρισε στις ακαθαρσίες.

Με στημένα παιχνίδια που διασύρουν το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη και διαιτητές που προκαλούν την Ελλάδα. Διαιτητές που συλλαμβάνονται επ αυτοφώρω για απόπειρα δωροδοκίας. Διαιτητές που κόβονται δια παντός από την Ευρωλίγκα λόγω εμπλοκής σε σκάνδαλο στημένου ευρωπαϊκού τελικού.

Όλα αυτά επί θητείας του ανθρώπου που στήριξε διά ζώσης τις προσπάθειες προπονητών και αθλητριών που έχει κάνει Ban η FIBA και σήμερα δεν έχει κάνει μια δήλωση για το θέμα παίρνοντας αποστάσεις έστω και… τριών μέτρων, όπως στη φωτογραφία από το παρκέ του Μοσχάτου.

Κι όμως κάποιοι που αποφασίζουν για την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ, με ένα λάπτοπ και τα έξοδα διαιτησίας, πείθονται. Τα βράδια άραγε κοιμούνται ήσυχοι;

Πηγή: Sdna.gr

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ