Γιώργος Πετρίδης

Η ανυπομονησία για τη νέα σεζόν τελειώνει

Η ανυπομονησία για τη νέα σεζόν τελειώνει

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νέα σεζόν που έρχεται και την ανυπομονησία που υπάρχει στον κόσμο του Παναθηναϊκού για να απολαύσει τον «επτάστερο».

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νέα σεζόν που έρχεται και την ανυπομονησία που υπάρχει στον κόσμο του Παναθηναϊκού για να απολαύσει τον «επτάστερο».

Η ανυπομονησία που υπάρχει στον κόσμο του Παναθηναϊκού τελειώνει, αφού σιγά-σιγά επιστρέφουν άπαντες στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ευρώπης και μπαίνουμε πλέον σε ρυθμούς νέας σεζόν με την έναρξη της προετοιμασίας του «επτάστερου».

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» αφήνουν πίσω τους τις διακοπές και αρχίζουν να μαζεύονται στο ΟΑΚΑ, όπου οι περισσότεροι εξ αυτών πραγματοποιούν ήδη ατομικές προπονήσεις. Όπως είναι λογικό, οι διεθνείς πήραν περισσότερες ημέρες άδεια από τον Αταμάν καθώς είχαν υποχρεώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «πράσινων» θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβενία, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης θα δώσουν μια σειρά από φιλικά τον Σεπτέμβριο προκειμένου να μονταριστούν όσο καλύτερα γίνεται ενόψει της νέας περιόδου. Άλλωστε, έμεινε σχεδόν ένας μήνας για την έναρξη των επίσημων αγώνων.

Το θετικό και μεγάλο πλεονέκτημα για τον Εργκίν Αταμάν, ειδικά σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, είναι ότι δεν θα χρειαστεί να κάνει πολλές… ρυθμίσεις και διαφοροποιήσεις στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του. Κι αυτό διότι έχει μόνο μία αλλαγή στο ρόστερ του προς το παρόν: ο παικταράς Λορέντζο Μπράουν πήρε τη θέση του Βιλντόσα.

Αυτό σίγουρα θα επιτρέψει στον Τούρκο προπονητή και στους συνεργάτες του να δουλέψουν με λιγότερη πίεση στην εκκίνηση της περιόδου, αν και είναι δεδομένο ότι στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού αρέσκονται στο να λειτουργούν με έξτρα βάρος στους ώμους τους. Θυμηθείτε πόσες και πόσες φορές βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο οι «πράσινοι» τη σεζόν 2023-24 και κατάφεραν να τα φέρουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, κατακτώντας την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδας. Μην ξεχνάμε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου θα ζήσουμε -καιρού θέλοντος- κάτι κοσμοϊστορικό, με τη διεξαγωγή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο, για το οποίο ανυπομονούμε άπαντες. Ακολούθως υπάρχει το Σούπερ Καπ στις 28 και στις 29 Σεπτεμβρίου, όπου το «τριφύλλι» θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Αυτόν με τη λιγότερη αξία, αν μας επιτρέπεται.

Γι’ αυτό λοιπόν και όλοι οι φίλοι του «επτάστερου» ανυπομονούν να απολαύσουν την ομάδα του Αταμάν και τον Μπράουν με την πράσινη φανέλα. Από ‘κει και πέρα, οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ευρώπης κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς περιμένουν να κλείσει οριστικά η υπόθεση Γιουρτσεβέν. Η ουσία είναι ότι ο Τούρκος σέντερ δεν βρίσκει κάτι στο ΝΒΑ και ως εκ τούτου προβάρει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Βέβαια, θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσει πρώτα και το θέμα Μπαλτσερόφσκι, αφού ο Πολωνός σέντερ θα… περισσεύει πλέον και θα πρέπει να αποχωρήσει για άλλες πολιτείες. Ενδιαφέρον υπάρχει από κάποιες ομάδες (κυρίως ισπανικές), όμως θα πρέπει να μετουσιωθεί σε κάτι χειροπιαστό και να προχωρήσει το εν λόγω ζήτημα. Οπότε ας κάνουμε υπομονή λίγες ημέρες…

Υ. Γ. Με νέα «φτερά» πιθανότατα από τη σεζόν 2024-25 οι αποστολές του Παναθηναϊκού…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ