Μπάσκετ

Πρόκριση με… περίπατο για τον Παναθηναϊκό

Πρόκριση με… περίπατο για τον Παναθηναϊκό

Εύκολη επικράτηση και πρόκριση του Παναθηναϊκού επι του Άρη Χολαργού με 43-79.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ γυναικών πήρε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε εκτός έδρας του Άρη Χολαργού με 43-79.

Οι «πράσινες» από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο επιβεβαίωσαν στο παρκέ τον τίτλο του φαβορί, πήραν διψήφια διαφορά και έφτασαν με άνεση στη νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση. Θετική εμφάνιση για το «τριφύλλι» στην πρώτη που επίσημη υποχρέωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο, σε ένα ματς όπου η προπονήτρια, Βασιλεία Γκουζίνη άνοιξε το ροτέισιον, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στις νεαρές παίκτριες της 12άδας.

Πρώτη σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν η Ελίζαμπεθ Ντίξον με 16 πόντους, ενώ η Αμερικανίδα σέντερ είχε και 6 ριμπάουντ. Ακολούθησε με 13 πόντους η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, ενώ 10 πόντους είχε η Τζάζμιν Τζόουνς.

O αγώνας

ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Oι πρώτες εικόνες από το glass floor στο ΟΑΚΑ
POPULAR NOW ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Oι πρώτες εικόνες από το glass floor στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τις Αλεξανδρή, Σταμολάμπρου, Τζόουνς, Χατζηλεοντή και Ντίξον, ενώ οι πρώτες πέντε για τον Άρη Χολαργού ήταν οι Μίχου, Κεσσέ, Τσίκα, Μπουντούρη και Τσιάδη.

Το «τριφύλλι» μπήκε με το… πόδι στο γκάζι, τρέχοντας σερί 0-15 στα πρώτα 5:30 λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα από πολύ νωρίς να αποκτά διαφορά ασφαλείας. Με οδηγούς τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα, αλλά και χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα, οι «πράσινες» έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενες με 9-23.

Όπως στην πρώτη περίοδο, έτσι και στη δεύτερη, οι παίκτριες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με σερί 0-7, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν τη διαφορά για πρώτη φορά στο ματς στο +21 (9-30) στο 13’. Την ίδια ώρα, η προπονήτρια του «τριφυλλιού» είχε ανοίξει το ροτέισιον, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στις 11 από τις 12 παίκτριες. Οι γηπεδούχες δεν είχαν απάντηση στην κυριαρχία του «τριφυλλιού», που με οδηγό την Σταμολάμπρου, ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο στο +24 (21-45).

Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να έχει διάθεση στο παιχνίδι του και πολύ νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +30 (25-55 στο 23’). Η διαφορά αυτή συνόδευσε τις δύο ομάδες έως και το τέλος της περιόδου, όπου ο πίνακας του σκορ έγραψε 36-66.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί, στην 4η περίοδο ο Βασιλεία Γκουζίνη έδωσε χρόνο συμμετοχής στις νεαρές παίκτριες, ξεκινώντας με πεντάδα τις Κόνιαλη, Καμπάκα, Πατσιατζή, Μπάτσιου και Τσβίτκοβιτς. Ο ρυθμός του αγώνα όπως ήταν φυσικό έπεσε, ενώ αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες, χωρίς αυτό να προβληματίζει το «τριφύλλι» που διατηρούσε μεγάλη διαφορά (37-71 στο 35’). Οι αλλαγές προσώπων και σχημάτων από τους δύο τεχνικούς συνεχίστηκαν, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει εν τέλει στη νίκη με τελικό σκορ 43-79.

Τα δεκάλεπτα: 9-23, 21-45, 36-66, 43-79

🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ