Tο ματς
Το ξεκίνημα του «τριφυλλιού» ήταν εξαιρετικό, αφού οι «πράσινοι» βρήκαν εύκολους πόντους στο τρανζίσιον προηγούμενοι με 2-10 στο 3’, παίρνοντας μάλιστα τέσσερις πόντους από τον Μπράουν. Ο Μαλεντόν αν και «καθυστέρησε» σταδιακά βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με δικό του τρίποντο η Βιλερμπάν κατάφερε να ισοφαρίσει (12-12 στο 6’), επωφελούμενη από τα 2/4 τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι το προβάδισμα (12-15) έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Ναν (7π.) και στη συνέχεια με την είσοδο των Πλάις, Μήτογλου, Παπαπέτρου και Σλούκα, διεύρυνε για πρώτη φορά το προβάδισμά του στο +9 (14-23 στο 9’), αναγκάζοντας τον τεχνικό των Γάλλων να καλέσει τάιμ άουτ. Η διαφορά πήγε ακόμα και στο +11, αλλά ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (16-25), έχοντας ήδη διψήφιο τον Κέντρικ Ναν (10π.), αλλά και τον έλεγχο των ριμπάουντ.
Ο ορεξάτος Μήτογλου (10π.) είχε έρθει από τον πάγκο και βοηθούσε τα μέγιστα τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό, ο οποίος έφτασε το +17 (16-33 στο 12’). Η Βιλερμπάν έβγαλε αντίδραση, κόβοντας τη φούρια των φιλοξενούμενων και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τα 6,75μ. για το 28-35 στο 14’. Σταδιακά ο Άταμαν επανέφερε τους τέσσερις από τους πέντε της αρχικής πεντάδας (με τον Γκραντ αντί του Ναν), παρότι η… second unit των «πρασίνων» είχε κάνει τρομερή δουλειά. Με μπροστάρη τον Ερνανγκόμεθ το «τριφύλλι» έτρεξε σερί 6-0 και διαμόρφωσε εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (+13, 28-41 στο 16’), αλλά κάπου εκεί η καλή λειτουργία των φιλοξενούμενων σταμάτησε και οι Γάλλοι μείωσαν στο -5 (36-41) στο 17’, έχοντας τους Αζινκά και Σακό στους 9 πόντους, όσους και ο Μαλεντόν από νωρίς. Ύστερα από τους Ναν και Μήτογου, ο Ερνανγκόμεθ (8π.) ήταν ο τρίτος πρωταγωνιστής που έβγαινε μπροστά επαναφέροντας το +10 (36-46 στο 18’), όμως η Βιλερμπάν συνέχισε να πληγώνει τους «πράσινους» μειώνοντας ξανά στο -4 (44-48 στο 19’). Ο Έργκιν Άταμαν κάλεσε τάιμ άουτ, από το οποίο οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν τρέχοντας σερί 6-0, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 44-54 και πρωταγωνιστές τους Ερνανγκόμεθ (12π.), Μήτογλου (12π.) και Ναν (13π.).
Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το διψήφιο προβάδισμα και στην αρχή της τρίτης περιόδου όπου προηγήθηκε με +12 (50-62) στο 24’. Οι «πράσινοι» ήλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, διάβαζαν σχεδόν πάντα την αδυναμία στην άμυνα της Βιλερμπάν και με το πρώτο καλάθι του Γκραντ στο ματς μεγάλωσαν τη διαφορά ξανά στο +15 (52-67 στο 26’). Από τη στιγμή που το «τριφύλλι» είχε ρυθμό στην επίθεση, διατηρούσε διαφορά ασφαλείας, την ώρα που στην άλλη πλευρά ο Ντε Κολό (11π.) ήταν εκείνος που με προσωπικές ενέργειες προσπαθούσε να επαναφέρει τη Βιλερμπάν στη διεκδίκηση της νίκης (59-69 στο 17’). Οι φιλοξενούμενοι κόλλησαν για λίγη ώρα στους 69 πόντους και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κατεβάσουν τη διαφορά στο -8 (63-71) δια χειρός Ντε Κολό, με το τέλος της τρίτης περιόδου.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με τους Σλούκα, Ναν, Γκραντ, Παπαπέτρου και Μήτογλου, αλλά και με δύο συνεχόμενα λάθη από το Ναν, τα οποία η Βιλερμπάν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο μειώνοντας σε 68-71 στο 31’. Ο Άταμαν κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ, αλλά το ματς πλέον είχε γίνει ντέρμπι, μιας και οι γηπεδούχοι προσπέρασαν (76-75 στο 34’) ύστερα από ένα ακόμα τρίποντο του Αζινκά, ο οποίος έκανε μεγάλη ζημιά πίσω από τα 6,75μ.. Ο Άταμαν επέλεξε για λίγο πεντάδα με τέσσερις κοντούς (Σλούκα, Ναν, Γκραντ, Μπράουν) και μοναδικό ψηλό τον Ερνανγκόμεθ, μέχρι να αποσύρει τον Μπράουν για να βάλει στο ματς τον Μήτογλου, την ώρα που το σκορ ήταν στο 81-81 (στο 36’). Ο ρυθμός στο σκοράρισμα είχε πλέον μειωθεί αισθητά, η ένταση και οι προσωπικές μονομαχίες είχαν πάρει τον πρώτο λόγο, στοιχεία που βόλευαν τη λιγότερο ποιοτική Βιλερμπάν, αλλά ακόμα και έτσι ο Παναθηναϊκός ήταν στο +6 (82-88), παίζοντας πλέον το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Χάρισον (9π.) μείωσαν σε 88-90, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ο Ναν αν και νωρίτερα είχε αστοχήσει σε δύο βολές, ήταν εύστοχος στις δύο πιο κρίσιμες που ακολουθήσαν κάνοντας το 88-92. Οι «πράσινοι» έβγαλαν την άμυνα, ο Σλούκας (12π.) ευστόχησε σε δύο ακόμα βολές οι οποίες ουσιαστικά έκριναν το ματς. Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το Αστρομπάλ με σκορ 93-96.
Τα δεκάλεπτα: 16-25, 44-54, 63-71, 93-96
🏀 Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ