CREATE IMAGE Blogs

Ο Panathinaikos δεν φοβάται κανέναν!

Ο Panathinaikos δεν φοβάται κανέναν!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την κλήρωση του Τριφυλλιού με την Γκλάσκοου Ρέιντζερς.

Κανείς δεν θα έπρεπε να είχε αγωνία στη σημερινή κλήρωση του Παναθηναϊκού για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Tι πιο σύνηθες να συμβεί. Το «τριφύλλι» πήρε τον θεωρητικά πιο δύσκολο αντίπαλο.

Κληρώθηκε με τον σύλλογο που πριν δύο χρόνια έπαιξε σε τελικό Europa League, πέρσι έφτασε στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης κι είναι ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ. Γκλάσκοου Ρέιντζερς, λοιπόν.

Τούτη θα είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες θα συναντηθούν. Σε τέσσερα ματς οι «πράσινοι» δεν έχασαν σε κανένα αλλά οι εμπειρίες τους με τους Σκωτσέζους είναι μοιρασμένες. Σεζόν 2003/2004 η ομάδα του Γιτζάκ Σουμ έκανε… παρέλαση στο Aibrox και προκρίθηκε ως τρίτη του ομίλου, στη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Σεζόν 2007/2008, 0-0 στη Γλασκώβη, 1-1 στη Λεωφόρο και πρόκριση στους «16» της ίδιας διοργάνωσης για τους Ρέιντζερς.

Μία ομάδα που έχει νέο προπονητή, νέα διοίκηση, τερμάτισε στο -17 από την πρωταθλήτρια Σέλτικ και διαθέτει ένα ποιοτικότατο ρόστερ με σπουδαίους παίκτες όπως είναι οι Ράσκιν, Ντιομάντε και Ντέσερς.

Ένα ζευγάρι, λοιπόν, που μοιάζει και είναι απόλυτα ισορροπημένο. Φαβορί επί της ουσίας δεν υπάρχει και οδηγούμαστε σε δύο παιχνίδια «φωτιά». Το πρώτο στη Γλασκώβη, το δεύτερο στην Αθήνα.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, πέταξε από πάνω του την «μαύρη» επταετία εκτός Ευρώπης και έχει ανεβάσει τον πήχη τον ευρωπαϊκό εκεί που του πρέπει.

Ο αποκλεισμός της Μαρσέιγ, ο αποκλεισμός της Λανς, οι νίκες επί Βιγιαρεάλ και Φιορεντίνα, είναι «σημάδια» επιστροφής. Οπότε το να συζητάμε για ομάδες που μπορούν να τον τρομάξουν σε αυτό το στάδιο, είναι εκτός πραγματικότητας.

Όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος, το σημαντικό ήταν και είναι το πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός. Οπότε το «τριφύλλι» είναι υποχρεωμένο να δουλέψει καλά στην Αυστρία, να κλείσει όλα τα κενά στο ρόστερ του με ποιοτικούς παίκτες και να παρουσιαστεί πανέτοιμο για καλοκαιρινές προκρίσεις και νέες ευρωπαϊκές περιπέτειες.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε την δημοσιογραφία το 2005 από το Κανάλι1(90.4), συνέχισε στην Αθλητική Ηχώ, στο Leoforos.gr και από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο Gazzetta.gr και blogger. Από τον Απρίλιο του 2023 εργάζεται και στον BwinSporfm 94.6, κάνοντας ακόμη ένα επαγγελματικό όνειρο... πραγματικότητα. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member. Τα τελευταία επτά χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, προπονητικής, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το στο Google News
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΧΟΛΙΑ
FOLLOW