Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την αναποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού που κινδυνεύει να του στερήσει κάτι που πιθανό να αξίζει.
Δεν είναι εύκολη… πίστα η Ευρώπη. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως αυτό που έπαιξε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τρίτης στο «Άιμπροξ» απέναντι στη Ρέιντζερς, οφείλεις να τα κάνεις σχεδόν όλα καλά για να πάρεις αυτό που θέλεις. Οφείλεις να κάνεις γκολ τη μισή φάση που θα δημιουργήσεις. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε (και αυτό είναι το καλό σημείο της βραδιάς) να κάνει πολύ περισσότερες από… μισή φάση. Ευτύχησε να βγάλει στο γήπεδο πολλές αρετές στο καλό του πρώτο ημίχρονο, πρέσαρε σωστά, έτρεξε περισσότερο. Αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι: δοκάρι και μέσα ήρωας, δοκάρι κι έξω μοιραίος.
Η αστοχία του Τζούρισιτς, η χαμένη ευκαιρία σε κενή εστία του Πελίστρι, τα σώματα που έδιωξαν το σουτ του Πάλμερ – Μπράουν, το τετ α τετ του Τζούρισιτς που… ξέχασε τα περσινά υπέροχα πλασέ του και το έστειλε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πόσες ευκαιρίες να σου… επιτρέψουν να χάσεις μέσα σε ένα βρετανικό γήπεδο πριν σε τιμωρήσουν; Η Ρέιντζερς (και η κάθε Ρέιντζερς) αν τη γλιτώσει μία, δύο, τρεις, δε θα σου χαριστεί. Μία ευκαιρία, ένα γκολ. Το 1-0 του έκοψε τα πόδια του Παναθηναϊκού, αλλά τον κρατούσε ζωντανό. Και στο ματς και στην πρόκριση.
Η αποβολή λίγα λεπτά μετά του Βαγιαννίδη σχεδόν τον διέλυσε. Ψυχολογικά, σωματικά, σε θέμα αυτοπεποίθησης και ενέργειας. Τον «σκότωσε». Εκεί που ένιωθε ισχυρός και καλύτερος, ξαφνικά βρέθηκε να τον κυνηγούν. Από γάτος, έγινε το ποντίκι. Έπρεπε να σκεφτεί περισσότερο το επόμενο παιχνίδι παρά αυτό που έπαιζε. Και όταν σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι, είναι μάλλον φυσικό κι επόμενο να τιμωρηθείς. Ήρθε το 2-0, ευτυχώς το σκορ έμεινε σε αυτά τα επίπεδα.
Οφείλει να γίνει κυνικός
Και η ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη για την ομάδα του Βιτόρια. Ναι είναι βουνό το 2-0, αλλά ένα τρίτο γκολ θα είχε τελειώσει οποιαδήποτε κουβέντα από απόψε κιόλας. Τώρα, λίγο ο κόσμος, λίγο η εικόνα των πρώτων 55-60 λεπτών, λίγο το ότι είδαν όλοι πως η Ρέιντζερς δεν είναι δα κάποιο μεγαθήριο, σε κάνει να έχεις την ελπίδα ζωντανή μέσα σου. Έστω και μικρή.
Μπορεί να υπάρξει ελπίδα; Μπορεί αν ο Παναθηναϊκός στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει στο δεύτερο παιχνίδι έχει διαφορετική αντιμετώπιση στην τελική προσπάθεια. Θέλει γκολ. Το χρειάζεται περισσότερο από το καλό ποδόσφαιρο, από τις εντυπώσεις, από το χειροκρότημα. Σε παιχνίδια στην καρδιά του καλοκαιριού μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Οφείλεις να είσαι κυνικός, αποτελεσματικός. «Φονιάς». Καλό το χειροκρότημα, καλό το πλάνο, καλό το διάβασμα. Αλλά χωρίς γκολ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω.
Πηγή: Athletiko.gr
⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο