Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν για τον Παναθηναϊκό είναι πλέον ελεύθερο προς διαπραγμάτευση.
Το διαζύγιο με τον αθλητικό διευθυντή Ντανιέλε Πράντε ανακοίνωσε η Φιορεντίνα. Ο 58χρονος έχει ακουστεί για τον Παναθηναϊκό και το πόστο του τεχνικού διευθυντή, μιας και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Φράνκο Μπαλντίνι στη Ρόμα.
Ο 58χρονος, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Φράνκο Μπαλντίνι στην Ρόμα και έχει πέσει στο τραπέζι του Παναθηναϊκού για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ξεκίνησε τη διευθυντική πορεία του στις «μικρές» Όλμι, Φάνο, Φερεντίνο, Τέραμο και Φροζινόνε. Στις αρχές του 2000 με την εκκίνηση της εποχής Καπέλο πήγε στη Ρόμα, αρχικά ως βοηθός του τότε γενικού διευθυντή Φαμπρίτσιο Λουκέζι. Με την πρόσληψη του Φράνκο Μπαλντίνι ως αθλητικού διευθυντή, έγινε βοηθός του.
Τη σεζόν 2004/05, μετά την παραίτηση του Μπαλντίνι, η οικογένεια Σένσι τον διόρισε αθλητικό διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, με τον ίδιο να προχωράει σε μια κίνηση… ματ με την πρόσληψη του Λουτσιάνο Σπαλέτι ως νέου προπονητή της ομάδας.
Στις 18 Μαΐου 2011, ο νέος ιδιοκτήτης της Ρόμα, Τόμας ΝτιΜπενεντέτο, τον απάλλαξε από τη θέση του ως αθλητικός διευθυντής, προτιμώντας τον Βάλτερ Σαμπατίνι και λίγο αργότερα αποχώρησε. Στις 25 Μαΐου 2012 ξεκίνησε την πρώτη θητεία του στη Φιορεντίνα ως αθλητικός διευθυντής, μένοντας για μία τετραετία κι αναβαθμίζοντας πλήρως το ρόστερ των «βιόλα».
Ακολούθησε η διετής συνεργασία του με την Σαμπντόρια (2016-2018), όπου έκανε το μεγάλο deal της πώλησης του Σικ στη Ρόμα, ενώ πέρασε κι ένα χρόνο κι απ’ την Ουντινέζε ως τεχνικός διευθυντής. Πλέον, μετά το «διαζύγιο» με τη Φιορεντίνα, ο Ντανιέλε Πράντε αναζητάει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Φιορεντίνα ανακοινώνει, με κοινή συναίνεση, τη λύση της συνεργασίας της με τον Αθλητικό Διευθυντή Ντανιέλε Πραντέ, με ισχύ από σήμερα.
Ο σύλλογος, ξεκινώντας από τον πρόεδρο Ρόκο Κομμίσο και τη σύζυγό του Κάθριν, καθώς και τον γενικό διευθυντή Αλεσάντρο Φεράρι, εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς τον διευθυντή για τα χρόνια συνεργασίας, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από πάθος και επαγγελματισμό.
“Στον Ντανιέλε – δηλώνουν ο πρόεδρος και η σύζυγός του Κάθριν – ευχόμαστε, με εκτίμηση και αγάπη, ό,τι καλύτερο για το μέλλον του”».








