ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

12 μήνες μετά…

Έναν περίπου χρόνο πριν, στις 27/8/2015, ο Παναθηναϊκός αποκλειόταν από την Γκαμπάλα, με τη βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού» εκείνης της βραδιάς, να είναι μόλις κατά τα 5/11 ίδια, με αυτή της ρεβάνς, με την ΑΙΚ Στοκχόλμης, στο ματς στο Χάμαρμπι, στα φετινά προκριματικά του Europa League.

12 μήνες μετά…

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε. Άλλαξε πολύ. Τα «απόνερα» της Γκαμπάλα… δυστυχώς δεν «εξατμίστηκαν» στη διάρκεια της σεζόν, με τον κόσμο εξοργισμένο (δικαίως) να ζητά το… κεφάλι του τότε προπονητή της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου, «επί πίνακι», χρεώνοντας του τον ντροπιαστικό αποκλεισμό.

Από εκείνη τη στιγμή, άλλαξαν πολλά. Έφυγε ο «Ολλανδός», ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετά νωρίς το «τρένο» του πρωταθλήματος, ήρθε ο Στραματσόνι, ο οποίος η αλήθεια είναι, πως άκουσε αρκετά, είτε έχοντας την ευθύνη σε αρκετές περιπτώσεις, είτε δεν την είχε.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν αρκετές μεταγραφές, το φετινό καλοκαίρι, με τον Ιταλό τεχνικό να αναλαμβάνει προσωπικά τις περισσότερες-αν όχι όλες-περιπτώσεις (πχ Νούνο Ρέις).

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 984 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η πρώτη εικόνα, θετική, ωστόσο δεν μπορεί να μη σταθεί κανείς, στο ολοκληρωτικό… λίφτινγκ, που υπέστη η ομάδα. Αρκεί κανείς να δει τις ενδεκάδες των δύο αυτών παιχνιδιών, με την Γκαμπάλα στη Λεωφόρο και την ΑΙΚ, φέτος.

Συγκεκριμένα, στο ματς με τους Αζέρους, η βασική ενδεκάδα των «πράσινων» αποτελούνταν από τους εξής: Στιλ, Μπούρμπος (78’ Λαγός), Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (73′ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς (66’ Κλωναρίδης), Νίνης, Καρέλης (66’ Πέτριτς), Μπεργκ.

Ενώ για παράδειγμα, στη ρεβάνς με την ΑΙΚ (4/8/16), ξεκίνησαν οι εξής: Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Γουακάσο, Ζέκα, Λεντέσμα (67’ Νάνο), Λουντ (84’ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (70’ Λέτο) και Μπεργκ.

Μόλις πέντε ποδοσφαιριστές, από την περσινή ομάδα, ξεκίνησαν βασικοί στη φετινή. Και αν συνυπολογίσει κανείς τον τραυματισμό του Νίκλας Χουλτ (δε θα έπαιζε ο Νάνο), οι συμμετοχές, θα ήταν τέσσερις!

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως ο Παναθηναϊκός, έχει αλλάξει το ρόστερ του σε τεράστιο βαθμό, πάνω από το 75%! Πλέον τα… κλειδιά είναι στα χέρια του Στραματσόνι, ο οποίος αν καταφέρει και αποκλείσει και την Μπρόντμπι, τότε θα έχει κερδίσει ξανά (αν την είχε κερδίσει και ποτέ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν) την εμπιστοσύνη και στήριξη του κόσμου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.