ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Φταίει που δεν έχουν κι εκείνοι έναν Μπεργκ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τις… αστειότητες που γράφονται δεξιά κι αριστερά για τον Σουηδό, ο οποίος δίνει… δικαιώματα επειδή σκοράρει περισσότερο απ’ όλους τους υπόλοιπους.

Φταίει που δεν έχουν κι εκείνοι έναν Μπεργκ

Βλέπεις το τι συμβαίνει γύρω απ’ αυτή την περίεργη ιστορία με τον Μάρκους Μπεργκ και καταλαβαίνεις πως ήταν πολλοί εκείνοι που περίμεναν στη… γωνία για να την «πέσουν» στον Σουηδό. Οι κατηγορίες των ανθρώπων της Μπρόντμπι απέναντι στον σέντερ φορ του Παναθηναϊκού βρήκαν απρόσμενους υποστηρικτές που προέρχονται από την Ελλάδα. Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ έσπευσαν μέσω των social media να «καταδικάσουν» πρώτα τον άνθρωπο και στη συνέχεια τον αθλητή Μπεργκ, για μια κουβέντα που προφανώς κανείς απ’ όλους αυτούς δεν ξέρει αν την είπε ο Σουηδός. Ωστόσο, θεωρούν σωστό οι εν Ελλάδι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού να πιστέψουν τα λεγόμενα της Μπρόντμπι, παρά το «λένε ψέματα» του Μπεργκ.

Δεν τους πείθει ούτε ο πανικός που έπιασε τους Δανούς, οι οποίοι μετά την ξεγυρισμένη τριάρα προσπάθησαν να σώσουν ότι μπορούσαν με σκέψεις για αστείες ενστάσεις, με «πέσιμο» του προπονητή τους στον Μπεργκ, με δηλώσεις του τεχνικού τους διευθυντή για… μπάνια με έγχρωμους. Κινήσεις πανικού από μια ομάδα που προφανώς θεωρούσε πως θα προκριθεί εκείνη στους ομίλους του Europa League και που δείχνουν πως θα κάνει τα πάντα στον επαναληπτικό για την ανατροπή. Έστω κι αν χρειαστεί να την πέσουν και πάλι στο πούλμαν του αντιπάλου τους, όπως συνέβη και με τη Χέρτα…

Ο Μπεργκ είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται πως δεν αρέσει σε κανέναν από τους ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού. Δύσκολο να χωνέψουν οι φίλοι των τριών άλλων μεγάλων πως οι πλούσιες διοικήσεις τους αδυνατούν να βρουν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Σουηδού, ιδιαίτερα από τη στιγμή που παραμένουν νωπές οι μνήμες των αποκλεισμών τους στις αρχές Αυγούστου με ευθύνη και των επιθετικών τους. Τη στιγμή που ο Μπεργκ με τρία γκολ σε τρία ματς οδηγεί τον Παναθηναϊκό από νίκη σε νίκη στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός έβλεπε τον Ιντέγε να μην μπορεί να κάνει ένα κοντρόλ της προκοπής, ο ΠΑΟΚ έβλεπε τον Αθανασιάδη να στερεί από την ομάδα του την ελπίδα για καμιά… εικοσαριά εκατομμύρια και η ΑΕΚ έπαιξε κόντρα στη Σεντ Ετιέν με τον Αλμέιδα να παίρνει 20λεπτη συμμετοχή.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.633 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Λογική η ζήλεια και η σκέψη του «να είχαμε κι εμείς έναν Μπεργκ». Πάει πολύ όμως να ζητούν την… απέλασή του, να τον κατηγορούν για «κωλοπαιδισμό», να μιλούν απαξιωτικά για τον χαρακτήρα του, επειδή απλά είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους και διαπιστώνουν πως όχι μόνο δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο ζωής και να μείνει μέχρι το τέλος της καριέρας του στα μέρη μας. Έχει πλάκα να διαβάζεις σχόλια ότι ο Μπεργκ δεν μιλάει καλά στους αντιπάλους, ότι είναι βρώμικος και ότι… κλωτσάει.

Τη στιγμή που η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: ο Μπεργκ έχει τραυματιστεί δύο φορές σοβαρά (μία κόντρα στον Λεβαδειακό και μία κόντρα στην Παναχαϊκή) από «δολοφονικά» χτυπήματα αντιπάλων του, χωρίς να δοθεί καν παράβαση. Είναι σωστή η κίνηση του Παναθηναϊκού να βγει στην… αντεπίθεση απέναντι στη Μπρόντμπι και να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον ποδοσφαιριστή του, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ στο παρελθόν δικαίωμα ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Οι Δανοί θέλησαν να δημιουργήσουν «θέμα» μήπως και γλιτώσουν από τον Σουηδό στον επαναληπτικό και δεν τον βρουν μπροστά τους. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπερασπιστεί ο ηγέτης του «τριφυλλιού» και από τους εν Ελλάδι «εχθρούς», οι οποίοι από ένα πρωτάθλημα που δεν ξέρουμε ούτε πότε, ούτε κάτω από ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει, βρήκαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η συμπεριφορά του Μπεργκ…

ΥΓ: Το 3-0 δίνει μεγάλη ασφάλεια στον Παναθηναϊκό εν όψει Πέμπτης. Κυρίως γιατί αν ο Παναθηναϊκός σκοράρει, θα πρέπει να δεχτεί πέντε γκολ για να αποκλειστεί, πράγμα αδύνατον.  Οι «πράσινοι» έχουν την ποιότητα για να βρουν όχι ένα, αλλά περισσότερα γκολ, όμως πρέπει να πάνε στη Δανία σαν να έχουν χάσει το πρώτο παιχνίδι και να μπουν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια, κυρίως στο πρώτο ημίωρο του αγώνα.

Η Μπρόντμπι θα θελήσει σε αυτό το διάστημα να σημειώσει γκολ που θα δώσει στους παίκτες και στον κόσμο της ελπίδα, πίστη και αυτοπεποίθηση. Κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν είναι εύκολο. ΚΑΝΕΝΑ. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτό της Πέμπτης, παρά το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.