Αρχικά οι επιδόσεις του «τριφυλλιού» φέτος στην επίθεση είναι σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός σε 15 αγώνες μέχρι σήμερα έχει πετύχει 22 γκολ σε αντίθεση με τα 16 περσινά, στην ίδια περίοδο. Ο λόγος αυτής της βελτίωσης έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται «Μάρκους Μπέργκ» ,ο οποίος έχει πετύχει ήδη 8 τέρματα και είναι ο πρώτος σκόρερ -μακράν του δεύτερου- του τριφυλλιού φέτος.

Σε αντίθεση με την άμυνα όπου ουδεμία διαφορά υπάρχει καθώς η ομάδα του Αναστασίου έχει δεχτεί 15 γκολ όσα δηλαδή και πέρυσι, δηλαδή δέχεται ένα γκολ ανά παιχνίδι μέσο όρο.

Σ’ αυτό φυσικά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός ότι η αμυντική γραμμή αποτελείται από νέους παίκτες χωρίς μεγάλη εμπειρία που σιγά-σιγά μπαίνουν στο κλίμα (Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Μαρινάκης). Συν τοις άλλοις δεν έχουν βοηθήσει στο συγκεκριμένο τομέα κι άλλοι πιο έμπειροι, όπως ο Σίλντενφελντ ο οποίος μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ασταθής.

Ταυτόχρονα οι πράσινοι έχουν πάρει 24 βαθμούς φέτος σε σχέση με τους 20 που είχαν πέρσι (22 αγωνιστικούς αλλά λόγο του -2 είχαν 20). Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκος φέτος έχει 7 νίκες σε σχέση με τις 5 που είχε πέρυσι, 3 ισοπαλίες έναντι 7 πέρσι, ενώ το μόνο αρνητικό είναι ήττες που έχει φτάσει ήδη τις 5 την φετινή σεζόν, σε αντίθεση με τις 3 περσινές, πάντα στις πρώτες 15 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι πράσινοι έχουν ήδη 3 ήττες στην έδρα τους στις πρώτες 15 αγωνιστικές όσες δηλαδή είχαν πέρυσι (στο σπίτι τους) σε όλο το πρωταθλήματος!

Ενότητες