Ποδόσφαιρο

Είχε βρεθεί πολύ κοντά

Είχε βρεθεί πολύ κοντά

Ο Παναθηναϊκός δεν θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τον ποιοτικότερο χαφ των Ρώσων με τον οποίο το 2010 είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία.

Χαμόγελα σκόρπισε στο τεχνικό επιτελείο η είδηση της μη συμμετοχής του Ματιέ Βαλμπουενά την Πέμπτη. Το «μικρό ποδήλατο» -που το 2010 βρέθηκε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό- δεν είναι κανένας τυχαίος. Πριν τέσσερα χρόνια η πολυμετοχική διοίκηση γνωρίζοντας την πρόθεση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη να μην ανανεώσει και να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ ψαχνόταν για δεξί μεσοεπιθετικό. Ο Τζιμπρίλ Σισέ που είχε ανοίξει για τα καλά την είσοδο στη γαλλική αγορά (υπήρξαν συζητήσεις με τον Γκαλάς, προτιμήθηκαν αργότερα Γκοβού, Πλεσίς) σε συζητήσεις που είχε με τον Κώστα Αντωνίου έριξε στο τραπέζι  το όνομα του βραχύσωμου εξτρέμ της Μαρσέιγ.

Η περίπτωσή του ήταν αρκετά πρόσφορη, αφού ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν τον υπολόγιζε για βασικό (προτιμούσε Λούτσο Γκονζάλες, Κονέ) κι ο παίκτης ψαχνόταν να βρει ομάδα που θα του δώσει λεπτά συμμετοχής. Η «Equipe» είχε γράψει πως η συμφωνία δανεισμού είχε κλείσει στα 4.000.000 ευρώ με οψιόν αγοράς για τον ΠΑΟ, έλα όμως που στην πορεία προέκυψαν τραυματισμοί κι ο Βαλμπουενά έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, κερδίζοντας θέση στην 11άδα της Ολυμπίκ! Με το που κέρδισε πρόσκληση στην εθνική Γαλλίας από τον Λοράν Μπλαν κάθε κουβέντα για μετακίνησή του στο υποβαθμισμένο  ελληνικό πρωτάθλημα έμοιαζε πλέον ανέκδοτο.

Ο Παναθηναϊκός πήγε σε plan B, έκλεισε τον ποιοτικό Σίντνεϊ Γκοβού που είχε την ατυχία να μπλέξει με Νιόπλιες και το πανίσχυρο ολυμπιακό μέτωπο προπαγάνδας που έβγαλε τον πρώην άσο της Λιόν μέθυσο, με τους Παναθηναϊκούς ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ να «τσιμπούν» αμέσως. Τον Βαλμπουενά, πάντως, τον θυμόμαστε πάντα με θετικά συναισθήματα ασχέτως αν πρόβαρε ή όχι την πράσινη φανέλα, αφού ήταν αυτός που τον Δεκέμβρη του 2011 πέτυχε το νικητήριο γκολ στο Ντόρτμουντ επί της Μπορούσια, νίκη (2-3) που έδωσε στους Γάλλους τη θέση του Ολυμπιακού στα νοκ-άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δημήτρης Στρατής

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ