ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Πλήρωσε την αστοχία του

Τι κι αν η άμυνά του ήταν εξαιρετική. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 78-69 από την Μπαρτσελόνα κάνοντας ένα κακό επιθετικά παιχνίδι. Το κακό ποσοστό τους στα τρίποντα (2/20) πλήρωσαν οι νταμπλούχοι. Πρώτος σκόρερ ο Μπατίστα με 14 πόντους.

Πλήρωσε την αστοχία του

Τις προηγούμενες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός εντυπωσίασε έχοντας ένα εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα. Αυτό ήταν που πλήγωσε την ομάδα του Ιβάνοβιτς στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 78-69.

Το 10% στα σουτ τριών πόντων αλλά και οι πολλές άστοχες προσπάθειες που έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις, στοίχισαν στο τριφύλλι, που κοίταξε την ισπανική ομάδα στα μάτια.

Πρώτος σκόρερ ο Μπατίστα με 14 πόντους.

Το ματς:

Σε μια προσωπική μονομαχία των σέντερ των δύο ομάδων εξελίχθηκε ο αγώνας στα πρώτα πέντε λεπτά. Τόμιτς και Μπατίστα ήταν κυρίαρχοι κάτω από το καλάθι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Οι «πράσινοι» πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα δύο πόντων με τον Σλότερ για το 12-14 3:34’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η ομάδα του Ιβάνοβιτς δεν κράτησε για σημαντικό διάστημα αυτή τη διαφορά και με τον Τόμιτς και πάλι ισοφάρισε αμέσως. Ο Παππάς δεν πρόλαβε το χρονόμετρο στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού κι έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με τις δύο ομάδες να είναι σε απόλυτη ισορροπία, όπως μαρτυρά και το 18-18 αυτού του διαστήματος.

Ίδια ήταν η εικόνα και με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, αν και το έμμεσο «τετράποντο» του Όλεσον έδειχνε να δίνει άλλον αέρα στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς, όμως είχε πάλι τις απαντήσεις και δεν επέτρεψε στους «μπλαουγκράνα» να ξεφύγουν.

Με τον Γκιστ (9π.) αλλά και τον Παππά οι «πράσινοι» κρατήθηκαν στο παιχνίδι μέχρι και τη μέση της περιόδου. Ο Ντόλμαν, με επτά συνεχόμενους πόντους ήταν αυτός που έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του (41-33), ενώ το 0/5 τρίποντα του «τριφυλλιού» σε αυτό το διάστημα δεν του επέτρεψε να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ο Φώτσης με το πρώτο εύστοχο καλάθι τριών πόντων μείωσε στους έξι, για να απαντήσει αμέσως ο Ναβάρο και να διαμορφώσει το 47-38 με την λήξη του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να είναι άστοχος από τα 6,75 ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν σκορ και να πάνε την διαφορά στο +12 με εύστοχο τρίποντο του Χουέρτας. Κάπου εκεί η ομάδα του Ιβάνοβιτς αποφάσισε να «σφίξει» την άμυνά της.

Οι «πράσινοι» έδειξαν μεγάλη ενέργεια αλλά παρέμεναν άστοχοι ακόμα και σε προσπάθειες κάτω από καλές προϋποθέσεις. Τα δίποντα σε συνδυασμό με την καλή άμυνα κράτησαν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (64-56) με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η καλή άμυνα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, εμώ με την τεχνική ποινή που δόθηκε στον Αμπρίνες έκανε το σκορ 67-62 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος. Η βιασύνη όμως στα τελευταία λεπτά αλλά και κάποια ανόητα λάθη, έδωσαν τελικά στην Μπαρτσελόνα τη νίκη με 78-69.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 47-38, 64-56, 78-68

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόλμαν 9(1), Χεζόνια, Χουέρτας 8(2), Αμπρίνες 1, Ναβάρο 12, Σατοράνσκι 6, Πλάις, Τόμας 2, Όλεσον 12(2), Λάμπε 12(2), Νάχμπαρ, Τόμιτς 16

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 5, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 6, Φώτσης 5(1), Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 9(1), Γκιστ 9, Μπατίστα 14, Μπλουμς 4, Παπαγιάννης

 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ