ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μεγάλες προσδοκίες!

Ασχετα με το ποιοι θα έρθουν το καλοκαίρι, μερικοί πρέπει να “σκιστούν” για να δικαιώσουν την πίστη του κόσμου στο ταλέντο και την ψυχή τους! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Μεγάλες προσδοκίες!

Ωραίες οι κουβέντες για τα μεταγραφικά, το εξάρι- “δυναμίτη” και τον φορ (;) που θα πλαισιώσει Μπεργκ, Πέτριτς αλλά πιο σημαντικό από τους αθλητές που θα πιάσουν Κορωπί το καλοκαίρι είναι να συνεχιστεί η βελτίωση των ήδη υπαρχόντων παικτών του ρόστερ. Φέτος κάποιοι προόδευσαν (Καρέλης, Χουχούμης), άλλοι έχασαν το τρένο μένοντας “μεταξεταστέοι” (Μέντες, Μπαϊράμι, Μπερίσα, Μπούρμπος, Μπούι) ή έμειναν στάσιμοι (Τριανταφυλλόπουλος). Υπάρχουν όμως αρκετοί που τους “περιμένουμε” πως και πως. Ας δούμε μια -μια τις περιπτώσεις:

Σωτήρης Νίνης: Πριν φύγει για καμπιονάτο (όπου η επιλογή της Πάρμα τον “χαντάκωσε”) ο Παναθηναϊκός δεν είχε φροντίσει ν’ αποσπάσει από αυτόν το μάξιμουμ. Πως να συμβεί αυτό απ’ τη στιγμή που κάθε προπονητής τον χρησιμοποιούσε σ’ άλλη θέση; Δεξί εξτρέμ ο Μουνιόθ, “δεκάρι” Τεν Κάτε, Νιόπλιας, εσωτερικό χαφ (!) ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Αναστασίου τον προορίζει για τη θέση πίσω από τον στράικερ την οποία καλύπτει τώρα ο Μλάντεν Πέτριτς μόνο και μόνο γιατί έβγαλε την θερινή προετοιμασία και σ’ αντίθεση με τον Έλληνα άσο δεν ήταν έξι μήνες σε καραντίνα. Του χρόνου με τον ποιοτικό Κροάτη, τον Μπεργκ και τον Κλωναρίδη μπροστά του ο χαρισματικός Νίνης (το πιο αυθεντικό ταλέντο που ξεπήδησε από την Παιανία μαζί με τον Λάμπρο Χούτο) θα είναι αδικαιολόγητος αν δεν “επιστρέψει” δυναμικά στο χαμηλής δυναμικότητας ελληνικό πρωτάθλημα.

Χρήστος Δώνης: Θεωρητικά ο παίκτης που είχε τις καλύτερες προδιαγραφές να καλύψει το κενό του Μεχντί Αμπέιντ. Ψηλός, γυμνασμένος, με έφεση στο γκολ (τα τέρματα που πέτυχε πέρσι σε Ηρακλή Ψαχνών, Λεβαδειακό θύμιζαν τον Αλγερινό που πάντα ακολουθούσε την κίνηση του “εννιαριού” και στο διάβα του παράσερνε τα πάντα), πήρε ευκαιρίες από τον προπονητή του. Αρχικά αγωνίστηκε ανασταλτικός μέσος απογοητεύοντας (κακός με Λεβαδειακό, έτρωγε σωρηδόν τις ντρίμπλες στο φιλικό με Βιτορούλ), έδειξε ότι του ταιριάζει περισσότερο να βρίσκεται κοντά στα αντίπαλα καρέ. Με τη Ντιναμό Μόσχας έκανε restart άσχετα αν η καλή του απόδοση “σκεπάστηκε” από την ήττα! Με Πέτριτς, Πράνιτς, Ατζαγκούν να προορίζονται για τις θέσεις των επιθετικών μέσων ο 20χρονος αγωνίζεται περιστασιακά, δεν βοήθησε τόσο την ομάδα αλλά δεν βοηθήθηκε κιόλας απ’ αυτήν. Πιτσιρικάς είναι, θα μάθει!

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.624 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Αδικείται από το ρόστερ μιας και πάλι σ΄ αυτόν έλαχε να καλύψει τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα που δεν την κατέχει με τίποτα! Ο Μπούρμπος πέρασε και δεν άγγιξε, τον Σπυρόπουλο δεν τον πιστεύουν, ο Μαρινάκης έπαψε να στηρίζεται από το προπονητικό τιμ, συνεπώς τα βάρη έπεσαν στον δυναμικό στόπερ που ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν (αποβολή και γκολ “από την πλευρά του” με Σταντάρ, γκάφα στη φάση του Κώτσιου στην πρεμιέρα) και τόσους μήνες μετά εξακολουθεί να προβληματίζει! Στα τελευταία ματς Νιόπλιας-Γαϊτάνος έδωσαν εντολές να “χτυπήσουν” οι παίκτες τους στους χώρους που καλύπτει ο “30” που δεν πρόλαβε να δει ούτε τις…κάλτσες Μαρσελίνιο-Μπεν! Λογικά θα “αποσυμπιεστεί” μεταφερόμενος στη φυσική του θέση, όπου κι εκεί πρέπει να διδαχθεί αρκετά μέχρι να λογίζεται ως λύση πρώτης γραμμής. Πέρσι ο καλός του β΄ γύρος (όπου εκτιμήθηκε δεόντως το trash talking εναντίον του Τζόελ Κάμπελ κι ο “διάλογος” με τον πύρινο κόσμο στο Καραϊσκάκη) “έσβησε” το μέτριο ξεκίνημα (τον είχε εκθέσει μέχρι κι ο Δημητράκης Διαμαντάκος σκοράροντας με τη φανέλα του Εργοτέλη για το κύπελλο στη Λεωφόρο), φέτος δεν έχουν μείνει πολλά θετικά να θυμόμαστε, τουναντίον δεν λησμονούμε πως είχε ζόρια μέχρι και από τους στράικερ των εξωτικών Χανίων (2-2, στο κύπελλο).

Διαμαντής Χουχούμης:  Την περασμένη σεζόν ήταν ο μόνος από τους μικρούς που δεν έδειξε τίποτα, αν και την περασμένη άνοιξη αρκετοί ταρακουνήθηκαν από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ουντινέζε για την περίπτωσή του. Αριστερό πόδι-αλφάδι με μυϊκή δύναμη…σπουργιτιού, ο λεγάμενος φρόντισε να το επιβεβαιώσει από την 1η αγωνιστική κιόλας, όταν υπέστη τράβηγμα πριν το ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Σημειωτέον σ΄ εκείνο το παιχνίδι ο Αναστασίου του είχε δώσει ΟΛΑ τα στημένα, ενώ οι περισσότερες επιθέσεις γινόντουσαν από την πλευρά του. Τον “ξεχάσαμε” ως τον Δεκέμβρη ώσπου του έλαχε να παίξει στη θέση του ντεφορμέ Νάνο, καταφέρνοντάς τα ικανοποιητικά. Καλός διασκελισμός, έξοχα χτυπήματα μπάλας, χρησιμοποιεί και το δεξί (!) κάτι που μας διέφευγε μέχρι που είδαμε την γκολάρα με την Κέρκυρα! Ο προπονητής εισηγήθηκε να του ανανεωθεί το συμβόλαιο. Το παλικάρι δεν είναι Μάρκους Μινχ, ξεχνιέται στην επίθεση, χρειάζεται μαθήματα τακτικής και περισσότερη ώρα στο γυμναστήριο για να “δέσει” το σώμα του (κατα τ΄ άλλα στην κοψιά είναι φτυστός ο Τάκης Φύσσας στο πιο…επιθετικό) αλλά πρέπει να τονιστεί ότι είναι κι εγκλωβισμένος σε μια ομάδα που ακόμα δεν έχει δουλέψει πολύ την ανάπτυξη από τον ασβέστη. Πως να συμβεί αυτό δίχως αυθεντικούς wingers; Για να δούμε του χρόνου τι θα γίνει με Καλτσά-Μαυρία…

Βίκτωρας Κλωναρίδης: Το γεγονός ότι ο Νίκος Καρέλης “γυάλισε” σε Ιταλούς, Γερμανούς μάλλον πρέπει να τον πεισμώνει αφού ο συμπαθέστατος -κατά τ΄ άλλα- Κρητικός δεν έχει ούτε τα μισά του προσόντα. Είτε ως εξτρέμ, είτε “κορυφή”, είτε περιφερειακός κυνηγός, ο “Βέλγος” διαθέτει φοβερές προδιαγραφές (ξεπέταγμα, ντρίμπλα, εκτέλεση) τα οποία καλλιεργεί εδώ και μια διετία. Στην ηλικία που βρίσκεται  (22) είναι φυσιολογικά τα up and down στην απόδοσή του μόνο που σε ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει η ευχέρεια να μακιγιαριστούν αδυναμίες από 4-5 ισχυρές προσωπικότητες που θα πάρουν την ομάδα από το χέρι και θα προσφέρουν διακρίσεις! Το πόσο τον εκτιμά ο κόσμος φαίνεται από το ότι αυτόν πάντα αναζητούν στις “στραβές”, όταν δεν έχει αγωνιστεί! Σίγουρα είναι εύκολο να βγάζεις διακριθέντες όσους είναι στον…πάγκο, αλλά το παιδί “το έχει” και με το παραπάνω, παρότι οι αριθμοί του φέτος παρουσιάζουν κάμψη.

Σπύρος Ρισβάνης: Πήγε δανεικός στον Πανιώνιο και πρόλαβε να μας “πληγώσει” στο 1-1 της Νέας Σμύρνης. Για πάρτη του μίλησε με θερμότατα λόγια μέχρι κι ο Νικόλας ο Αλέφαντος που δεν δίνει ούτε τον πυρετό του σ’ ότι έχει να κάνει με κολακευτικά σχόλια. Το παλικάρι κάνει “μπαμ” ότι είναι περιπτωσάρα, δεν φτάνει μόνο ότι ξέρει μπάλα (για τη θέση παραξέρει) είναι και “κοκοράκι” παρότι τον κάνεις-δεν τον κάνεις…50 κιλά! Για να επιστρέψει στο Κορωπί και να έχει ευκαιρίες ν’ αγωνιστεί μάλλον πρέπει να παραχωρηθεί δανεικός ο Κουτρουμπής,  σαν πολλοί κεντρικοί αμυντικοί δεν μαζεύτηκαν στο Καλαφάτης; Πάντως μπαλαδόρο σέντερ μπακ, τσαμπουκά με μπόι κοντά στα δύο μέτρα δεν είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του. “Ειδική” περίπτωση αφού μιλάμε για αθλητή μεγαλωμένο στον ΠΑΟ που τυγχάνει (μετράνε κι αυτά) “αρρωστάκι” με το τριφύλλι.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.