ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μια θέση… βάσανο

Ο Παναθηναϊκός όντας… πονεμένος στη δεξιά του πλευρά, απέκτησε το Γενς Βέμερ προκειμένου να λύσει το πρόβλημά του. Το αν θα δικαιωθεί για την επιλογή του, θα φανεί μέσα το χρόνο.

Μια θέση… βάσανο

Το panathinaikos24.gr, σας μεταφέρει στο πρόσφατο και μη… παρελθόν, θυμίζοντάς σας, τους δεξιούς «οπισθοφύλακες», του Παναθηναϊκού, από το 1980 και μετά. Ποιος ήταν ο καλύτερος;

Χρήστος Ζιάκος

Τη σεζόν 1980-1981, ο Παναθηναϊκός έχει στη σύνθεσή του, τον Χρήστο Ζιάκο. Ο δεξιός οπισθοφύλακας των «πράσινων» θα μείνει στην ιστορία, λόγω της επιβλητικής του εμφάνισης απέναντι στη Γιουβέντους, στις 1/10/1980, όταν ο Παναθηναϊκός επικράτησε της «Μεγάλης Κυρίας» με 4-2, για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου UEFA (αποκλείστηκε καθώς είχε χάσει με 4-0 στην Ιταλία).

panathinaikos24.gr-Χρήστος Ζιάκος

Κώστας Ταράσης

Ο Κώστας Ταράσης «πατούσε» στη δεξιά πλευρά των «πράσινων» για κάμποσα χρόνια (’82-’87), μέλος της ομάδας που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου πρωταθλητριών, με συμπαίκτες τους Σαραβάκο, Ζάετς, Ρότσα, Κυράστα και άλλους.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 941 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν αποτελούσε τον σταρ της ομάδας σε καμία περίπτωση, ωστόσο ήταν ένα σταθερό δεξί μπακ, γνώριζε τη θέση και ασφαλώς αποτελούσε κάτι παραπάνω από έναν αξιόπιστο ποδοσφαιριστή.

panathinaikos24.gr-Ταράσης Κώστας

Ιάκωβος Χατζηαθανασίου

Την εποχή Ταράση, διαδέχτηκε η εποχή Χατζηαθανασίου, με τον αμυντικό από τη Βέροια να αγωνίζεται στο «τριφύλλι», από το 1987 μέχρι το 1991. Σε 91 συμμετοχές είχε δύο γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

panathinaikos24.gr-Χατζηαθανασίου Ιάκωβος

Στράτος Αποστολάκης

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε το μεγάλο… μπαμ, αποκτώντας τον Στράτο Αποστολάκη από τον Ολυμπιακό, μια μεταγραφή που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο, καθώς οι μετακινήσεις ένθεν κακείθεν, από τους αιώνιους, πάντα προκαλούν διαφέρουν και σχόλια.

Με τον Αποστολάκη στη σύνθεσή του ο Παναθηναϊκός, κατάφερε να πάει ξανά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Αγρινιώτη αμυντικό να μετατίθεται προς τη μεσαία γραμμή, όταν ο Γεωργιάδης του Σάββα, πήρε τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, μετά την έλευση του στην ομάδα.

panathinaikos24.gr-Αποστολάκης Στράτος
panathinaikos24.gr-Γεωργιάδης του Σάββα

Κώστας Κιάσσος

Το 1998, ο Κώστας Κιάσσος, μεταγραφή από τον ΟΦΗ, ήταν αυτός που κλήθηκε να πάρει τη θέση του Γ.Σ. Γεωργιάδη, με τον Χανιώτη αμυντικό να παίζει στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2000, έχοντας 46 συμμετοχές και ένα γκολ.

panathinaikos24.gr-Κιάσσος Κώστας

Ντάνιελ Σάριτς

Ο Κροάτης δεξιός οπισθοφύλακας, ήρθε στο «τριφύλλι», ως μπακ-απ του φερέλπι τότε, Γιούρκα Σεϊταρίδη και παρότι δεν προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού, ήταν ένας… φτωχός πλην τίμιος αμυντικός.

Στον Παναθηναϊκό έμεινε τρία χρόνια (2000-2003), πάντα στη σκιά του Γιούρκα, ο οποίος αποτέλεσε το κορυφαίο δεξί μπακ του Παναθηναϊκού τη δεκαετία ’00-’10 και που ενδεχομένως δεν έχει ακόμα «αντικατασταθεί», από τον Παναθηναϊκό…

panathinaikos24.gr-Σάριτς Ντάνιελ

Γιούρκας Σεϊταρίδης

Ο Γιούρκας αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 2001 έως το 2004, με αποκορύφωμα το νταμπλ του ’04, αλλά και το Ευρωπαϊκό τρόπαιο της Εθνικής Ελλάδος, στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ο νεαρός άσος που ανάγκασε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αναρωτιέται ποιος είναι αυτός… αποτέλεσε τον κορυφαίο μακράν του δεύτερου, δεξιό μπακ στη ελληνικά γήπεδα, αφού συνδύαζε την άρτια τεχνική κατάρτιση με την ταχύτητα, παίζοντας άνετα όλη τη δεξιά πλευρά.

panathinaikos24.gr-Σειταρίδης Γιούρκας

Λουκάς Βύντρα

Ο «αγαπάμε να μισούμε» της πράσινης εξέδρας, Λουκάς Βύντρα αποτέλεσε… λανθασμένα τον δεξί μπακ στην μετά-Γιούρκα εποχή. Ο Βύντρα ήταν (και είναι) ένας εξαιρετικός αθλητής, ωστόσο ούτε τη θέση γνώριζε, ούτε είχε ποτέ τα πλούσια προσόντα, μόλα ταύτα, κανείς από τους προπονητές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό, μέχρι και το 2012, δεν τον άφησε εκτός ενδεκάδας.

Δεν αγαπήθηκε ποτέ από τον κόσμο, παρότι ήταν φιλότιμος και έδινε πάντα αυτό που μπορούσε, με την απορία όλων εκείνα τα χρόνια, γιατί δεν παίρνει ένα κανονικό δεξί μπακ ο Παναθηναϊκός, να μένει αναπάντητη.

panathinaikos24.gr-Λουκάς Βύντρα

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός, ο οποίος βαφτίστηκε δεξιός οπισθοφύλακας, στην εποχή Αναστασίου, αυτή τη φορά. Ο «Τριάντα», προσπάθησε τα έδωσε όλα, ωστόσο μοιραία, δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει με επάρκεια τη θέση (με εξαίρεση κάποια παιχνίδια).

panathinaikos24.gr-Τριανταφυλλόπουλος Κώστας

Χρήστος Μπούρμπος

Ο Παναθηναϊκός αντί να διορθώσει το λάθος του πέρυσι το καλοκαίρι, το διόγκωσε. Με τη σεζόν να έχει τελειώσει ιδανικά, με την κατάκτηση του κυπέλλου και της 2ης θέσης, οι «πράσινοι» επέλεξαν τον Χρήστο Μπούρμπο να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ.

Στη διάρκεια της σεζόν, τη θέση έπαιξαν, οι Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος και Ζέκα, αφού όπως αναμενόταν ο 32χρονος Γιαννιώτης αμυντικός, δεν μπόρεσε να κουμπώσει με την υπόλοιπή ομάδα, δίχως να φταίει ο ίδιος φυσικά.

panathinaikos24.gr-Μπούρμπος Χρήστος

Γενς Βέμερ

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, επέλεξε-θεωρητικά τουλάχιστον-ορθά φέτος, φέρνοντας στην ομάδα έναν κανονικό δεξιό οπισθοφύλακα. Στα πρώτα ματς ο Γερμανός, Γενς Βέμερ, δεν έχει δείξει κάτι, έχοντας προς το παρόν μόνο «εχθρούς» και ελάχιστους (η και καθόλου) «φίλους».

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δείξει, αν ο Παναθηναϊκός έπραξε λάθος και πάλι, σε μια θέση… βάσανο για τον σύλλογο, από την εποχή Σεϊταρίδη και μετά.

panathinaikos24.gr-Βέμερ Γενς

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.