ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Τα ιταλικά σενάρια και η ανάγκη να τελειώσουν

Ο Βασίλης Μοιρώτσος διαβάζει τον ιταλικό Τύπο και γράφει για τον Παναθηναϊκό που οφείλει να βάλει ένα τέλος στα σενάρια – ψεύτικα ή μη – που κυκλοφορούν γύρω από τον Αντρέα Στραματσόνι

Τα ιταλικά σενάρια και η ανάγκη να τελειώσουν

Από τη μέρα που άνθρωπος της Αταλάντα βρέθηκε στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και συζήτησε κιόλας με τον Αντρέα Στραματσόνι, τα σενάρια σε Ιταλία κι Ελλάδα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Αφορούν τον Ιταλό προπονητή και το ενδεχόμενο επιστροφής στη χώρα του, πολύ νωρίτερα του αναμενομένου.

Πότε η Αταλάντα, πότε η Τορίνο, προσφάτως ακόμα και ένα μεγάλο ρεπορτάζ για τους υποψήφιους προπονητές να καθίσουν στον πάγκο της Μίλαν (!) είχε κάπου «χωμένο» το όνομα του Στραματσόνι. Οι Ιταλοί λατρεύουν τις φήμες και τα σενάρια περισσότερο κι από εμάς και δεν χάνουν ευκαιρία να μπλέξουν υποθέσεις. Πολλές φορές, μάλιστα, η αναπαραγωγή από τα ελληνικά Μέσα δίνει στα θέματα μεγαλύτερη αξία απ’ότι πραγματικά έχουν. Τέτοιο μοιάζει του Στραματσόνι.

Ο Ιταλός δεν έχει απολύτως καμία επίσημη ενόχληση. Ούτε από την Αταλάντα, που ΔΕΝ ήρθε γι’ αυτόν στην Αθήνα, ούτε από κάποιον άλλον σύλλογο της χώρας του. Βλέπει, όμως, το όνομά του να υπάρχει στα ιταλικά ρεπορτάζ. Ανεβάζει την αξία του και την… τιμή του, χωρίς ουσιαστικά να έχει κάποια επιτυχία με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι και λίγο πράγμα να ξέρεις πως αν αύριο – μεθαύριο μείνεις από δουλειά δεν θα χρειαστεί να σηκώσεις εσύ το τηλέφωνο, αλλά θα το κάνουν άλλοι για να σε καλέσουν. Ο Στραματσόνι είναι προπονητής του Παναθηναϊκού.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.479 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με διάθεση από πλευράς Παναθηναϊκού να στηρίξει την επιλογή του, να τον αφήσει να δουλέψει το καλοκαίρι όπως εκείνος θέλει, να του δώσει εν λευκώ το μεταγραφικό «πάρε – δώσε». Κι από τη στιγμή που είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, θα ήταν φρόνιμο να βάλει και ο ίδιος ο σύλλογος ένα τέλος στα διάφορα σενάρια – ψεύτικα ή μη – που κυκλοφορούν γύρω από τον «Στράμα». Η ενεργοποίηση της οψιόν άμεσα θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Και για το τι σκέφτεται ο σύλλογος και για το τι θέλει ο ίδιος ο Στραματσόνι.

Βάσει πληροφόρησης, αυτό θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα πριν την έναρξη των πλέι οφ, ώστε η ομάδα να πάει στη συγκεκριμένη διαδικασία δίχως… σύννεφα για το αν ο άνθρωπος που θα την κοουτσάρει σε αυτά τα έξι τελευταία ματς της σεζόν θα είναι και την επόμενη στον πάγκο. Θα δώσει και απάντηση στο ερώτημα «μήπως περιμένουν τα πλέι οφ για να τον κρίνουν;». Αλίμονο αν έξι ματς είναι κριτήριο για να διαπιστώσει κάποιος έπειτα από εφτά μήνες αν θέλει ή όχι να αφήσει τα «κλειδιά» μιας ομάδας σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.