ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Ώρα για ένα σημαντικό «διπλό»

Κλειδί οι Σέρβοι, ειδικά ο Πάβλοβιτς που μπορεί να φθείρει τον Άνταμ Χάνγκα με τον Ούγγρο να προορίζεται για το μαρκάρισμα του Ουίλιαμς. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ώρα για ένα σημαντικό «διπλό»

Οι αγώνες με τη Λαμποράλ λαμβάνουν ξεχωριστή ιδιαιτερότητα για τους Παναθηναϊκούς αφού σ’ αυτά τα παιχνίδια θα δουν για τελευταία φορά αγωνιζόμενο στο ΟΑΚΑ τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Για τον μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας ίσως είναι καρμικό το γεγονός ότι ενώ επιχείρησε ολικό ρεκτιφιέ τον Φεβρουάριο, παρότι χαρακτηρίστηκε από σκαμπανεβάσματα (λογικότατα) προκρίθηκε με μειονέκτημα έδρας στην οκτάδα κι απ’ τον άλλο όμιλο που περιελάμβανε ομαδάρες (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα) του «έκατσαν» οι Βάσκοι, δέκα χρόνια μετά το κάζο του 2006 όταν οι παικταράδες τους πέταξαν το «τριφύλλι» εκτός φάιναλ-φορ.

Οι δύο αντίπαλοι είναι ομάδες έδρας άρα το μεγαλύτερο ζόρι το έχουν οι «πράσινοι» που θέλουν ένα break, σε περίπτωση που αυτό γίνει πραγματικότητα ξεχάστε την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε στις σειρές με Μπαρτσελόνα (2011, 2013), τούτη τη φορά (ελέω και της απόσυρσης του λατρεμένου κάπτεν) προβλέπουμε οι οπαδοί να καβαλάνε ακόμα και το …zeppelin της Cosmote για να ενισχύσουν τους παίκτες. Θεωρητικά η συγκυρία είναι ευνοϊκή για τον Εξάστερο ώστε να μην ξεπεράσει το αρνητικό ρεκόρ που κρατά απ’ τη τριετία 1997-1999 όταν δεν συμμετείχε στο φάιναλ-φορ.

Γερός αντίπαλος η Λαμποράλ με έδρα-σφηγκοφωλιά αλλά το γεγονός ότι στηρίζεται υπερβολικά στον Καρδιτσιώτη… «Ντίβατς» δείχνει πόσο μεγάλη ευκαιρία παρουσιάζεται στους αθλητές του Τζόρτζεβιτς. Ο Γιάννης Μπουρούσης (με τον οποίο γελούσαμε όταν τον είχαμε μέσα στα πόδια μας, ειδικά όταν το «ΦΩΣ» τον προμοτάριζε καθημερινώς αποκαλώντας τον…καλύτερο –χαχαχαχαχα- σέντερ της Ευρώπης) κάνει παιχνίδια καριέρας εκεί. Θ’ αντέξει το κονταροχτύπημα με Ραντούλιτσα, Κούζμιτς, Φώτση, Γκιστ, Χάντερ ανά διήμερο σε σειρά που μπορεί να φτάσει και τα πέντε παιχνίδια; Ο σέντερ της εθνικής είναι ο μοναδικός που έχει εμπειρίες από τόσο υψηλό επίπεδο οι υπόλοιποι δεν έχουν διαβεί τόσο απαιτητικά μονοπάτια σ’ αντίθεση με τους πράσινους που έχουν κάμποσους «περπατημένους» (Διαμαντίδη, Καλάθη, Φώτση, Γκιστ).

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.617 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επιπλέον ο ψηλός (από τότε που ήταν στο λιμάνι) ανέκαθεν «τσιμπούσε» εύκολα με οτιδήποτε γινόταν τριγύρω (πότε τα είχε με τον κόσμο, άλλοτε αρπαζόταν με τους προπονητές, στο τέλος αποκάλεσε βλάκες και τους Αγγελόπουλους …τερματίζοντάς το αποχωρώντας απ’ το λιμάνι), κάτι που είχε επίδραση στο παιχνίδι του. Θεωρούμε σίγουρο πως αν μπει σε διαδικασία «αποδείξεων» στην εξέδρα (που πρωτίστως αυτόν θα έχει στο μάτι όταν οι Βάσκοι μας επισκεφτούν) ο Παναθηναϊκός θα έχει σοβαρό πλεονέκτημα. Κατά τ΄ άλλα τα ελληνικά «συν» δεν αφορούν τη μάχη των πάγκων, ο Περάσοβιτς έχει περισσότερα «γαλόνια» από τον Σάλε που καλείται να θυμηθεί το παρελθόν του ως παίκτης, ΠΑΝΤΑ παρουσιαζόταν «καυτός» κι απόλυτα συγκεντρωμένος όταν η μπάλα τσουρούφλιζε.

Πρώτο του μέλημα είναι να ελλατώσει τα συνηθισμένα νεκρά διαστήματα αφού ο αντίπαλος είναι ομάδα ρυθμού και στο σπίτι του δεν θέλει πολύ να σε βάλει από κάτω. Να βρει ρόλο στον Πάβλοβιτς που ήταν θετικός στις τελευταίες του εμφανίσεις αφού ο έμπειρος Σέρβος μπορεί να φθείρει τον Ανταμ Χάνγκα με τον Ούγγρο να προορίζεται για το μαρκάρισμα του Ουίλιαμς, ο 27χρονος είναι από τους καλύτερους αμυντικούς που διαθέτει η Λαμποράλ. Ας ελπίσουμε να εμφανιστεί συγκεντρωμένος ο Ογκιέν Κούζμιτς και να πάρει τα ριμπάουντ από κορμιά που του ταιριάζουν (Μπουρούσης, Πλάνινιτς), εννοείται ότι δεν πρέπει να δώσεις δεύτερες επιθέσεις αφού έχουν γερά παιδιά που πάνε όλα μαζί στο επιθετικό και στον τομέα των «σκουπιδιών» μονάχα ο Γκιστ κι ο άτεχνος Σέρβος ξεχωρίζουν στο πράσινο ρόστερ. Η Λαμποράλ (ασυζητητί) είναι πιο στρωμένο σύνολο, βέβαια υστερεί σε μονάδες αλλά μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός έχει τους καινούργιους Αμερικανούς μη ενσωματωμένους ακόμα στα θέλω των προπονητών γι αυτό ουδείς ξέρει πόσα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν ακόμα. Ο Τζόρτζεβιτς δεν έχει οδηγήσει την ομάδα σε κανένα μεγάλο «διπλό» φέτος γι αυτό κάμποσοι κρατούν χαμηλούς τόνους παρότι την Λαμποράλ την έχουμε δει, ως τώρα έχει… τρυπήσει το δικό της ταβάνι με την πορεία της στο τοπ 16 ποντάροντας στην έδρα, στην ενέργεια που βγάζει ο Χάγκα, στα απίστευτα του Μπουρούση.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.