ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Και Σάντσεθ και Μολέδο

Αφού θες αποδυτήρια με ισχυρές προσωπικότητες, η παραμονή του Ισπανού κρίνεται ιδανική. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Και Σάντσεθ και Μολέδο

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει στις τάξεις του τον Σέρχιο Σάντσεθ αλλά δεδομένης της μικρής βοήθειας που πρόσφερε φέτος ο Ισπανός, επιθυμεί να διαπραγματευτεί την μείωση των αποδοχών του, όπως διαβάζουμε στη Live Sport. Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο για τους διοικούντες που εκτός του να ενισχύσουν το κλαμπ πρέπει να γλιτώσουν τη χασούρα που δημιουργείται από αθλητές που θα κληθούν να «σπάσουν» τα συμβόλαιά τους (Βέμερ, Εσιέν).

Στον Γκανέζο και τον Ίβηρα εναπόθεταν τις περισσότερες ελπίδες τους οι πράσινοι για είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους της ΟΥΕΦΑ το περασμένο καλοκαίρι, πλην όμως ο πρώτος ήταν μονίμως ανέτοιμος, ο δεύτερος πραγματοποίησε άσχημα παιχνίδια εναντίον Μπριζ, Καμπάλα. Του χρεώθηκε το μοιραίο δεύτερο γκολ των Αζέρων αν και στην πραγματικότητα εκείνος που λειτούργησε εκτός πλάνου ήταν ο Ταυλαρίδης ο οποίος στη φάση είχε χαθεί σε θέση…αριστερού μπακ! Μετά από εκείνο τον αγώνα και με όλο τον πράσινο οργανισμό «στα σχοινιά» προέκυψαν φήμες αναφορικά με τις κακές τους σχέσεις που προέκυπτε απ’ την ανύπαρκτη (;) χημεία τους. Προηγουμένως η απόκτησή του είχε χαιρετιστεί με ενθουσιασμό, η διοίκηση με τις μεταγραφές Σάντσεθ, Εσιέν, ανέβαζε τον πήχη δείχνοντας ότι ο ΠΑΟ ξεφεύγει από τα δεσμά του δικού του μνημονίου.

Το τριφύλλι θα μπει ξανά το καλοκαίρι στα βάσανα των προκριματικών, απ’ τη στιγμή που στόχος της ΠΑΕ είναι να γεμίσει τα αποδυτήρια δυνατές προσωπικότητες η παραμονή του 30χρονου με ψαλιδισμένες αποδοχές θα είναι εξαιρετική εξέλιξη. Απ’ όσο προλάβαμε να διαπιστώσουμε ο Σάντσεθ κουμπώνει με Τελάντερ, Μολέδο αφού είναι μπακ που παίζει άμυνα στο χώρο, άρα ιδανικός να κάνει δίδυμο με «σκληρό» στόπερ. Όσο καιρό ήταν στα πιτς τον ρόλο του κάλυψε επιτυχημένα ο Βραζιλιάνος (τρομερό λαβράκι, η απόκτησή του πιστώνεται στον «Στράμα» που τον εμπιστεύτηκε κι ας είχε μήνες ν’ ακουμπήσει το τόπι) που παίρνει βάθος στην άμυνα, κυριαρχεί στον αέρα, βάζει γερά το κορμί του στα τζαρτζαρίσματα ενώ βάζει και τα γκολάκια του.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.617 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον λατινοαμερικάνο και τον Δανό ο κόουτς έχει βρει τους ογκώδεις στόπερ που θα πηγαίνουν επιθετικά στον αντίπαλο, συνεπώς θέλει παρτενέρ με γρήγορη σκέψη, καίριες αντιδράσεις, που θα μεταφέρει με ασφάλεια την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Ο Σάντσεθ δένει μ’ αυτές τις προδιαγραφές, ας μην λησμονούμε πως άρχισε την καριέρα του ως δεξί μπακ, άρα έχει τρεξίματα με τη μπάλα στα πόδια, επιχειρεί μεγάλες μπαλιές και γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή τις περισσότερες φορές με ακρίβεια όπως είδαμε στις πρώτες του συμμετοχές εναντίον Παναιτωλικού, Καλλονής.

Με οπισθοφύλακες που ξέρουν μπάλα κι ένα αξιόπιστο «εξάρι» δένεις τις γραμμές σου, εξασφαλίζεις σωστή αντιμετώπιση στο πρέσινγκ και δίνεις περισσότερη ποικιλία στην ανάπτυξη, την ώρα που οι αντίπαλοι θα έχουν ήδη πονοκεφάλους αναφορικά με την αναχαίτιση των σβέλτων εξτρέμ και της τριπλέτας Λέτο-«Βίγια»-Μπεργκ. Με Σάντσεθ, Κουτρουμπή, Μολέδο, Ταυλαρίδη, Τελάντερ, Ευαγγέλου του χρόνου, φτιάχνεις ότι δίδυμο επιθυμείς στα μετόπισθεν, με τους τρεις πρώτους να λειτουργούν ως στόπερ χώρου και τους υπολοίπους να πέφτουν δυναμικά στα μαρκαρίσματα.

Ο Σάντσεθ είχε ν’ αντιμετωπίσει «θέματα» ως τώρα, η προσωπική του ζωή, οι αναρτήσεις του σε Instagram, Facebook έγιναν αντικείμενο αρνητικών συζητήσεων, το lifestyle του επίσης, οπαδοί του την «έπεσαν» στη Λεωφόρο μετά το σοκ της Καμπάλα, η σύζυγός του έχασε το παιδί που κυοφορούσε, εκείνος αναγκάστηκε να μείνει τρεις μήνες εκτός προπονήσεων. Προ εβδομάδων ο ποδοσφαιριστής είπε ότι έχει πρόταση από σύλλογο της πατρίδας του αφήνοντας διάφορα να αιωρούνται. Επιπλέον χαρακτήρισε την τρέχουσα σεζόν ως τη χειρότερη της καριέρας του, παρόλα αυτά η ενίσχυση του λάτιν στοιχείου στο ρόστερ κι η ποιότητα ζωής που προσφέρει η χώρα ενδεχομένως να του ανανεώσουν τα κίνητρα!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.