ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Τι προλαβαίνει να αλλάξει και πως…

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, βάζει το εγώ του, κάτω από την ομάδα, για μια ακόμη φορά, καλούμενος να αλλάξει, ό,τι μπορεί, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Τι προλαβαίνει να αλλάξει και πως…

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο για μιζέρια, μεμψιμοιρία και εσωτερικές έριδες και γκρίνιες. Αυτά, αν θέλετε, το καλοκαίρι. Τώρα, το μόνο που πρέπει να υπάρχει στο μυαλό όλων, είναι το πρωτάθλημα και τίποτα άλλο.

Ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς και φέτος, διανύει μια άσχημη σεζόν, διότι ναι μεν, δεν θα είναι άτιτλος, αλλά το κύπελλο δεν φτάνει πια.

Στο δια ταύτα λοιπόν. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, έχει το δικό του προσανατολισμό, τη δική του φιλοσοφία και θα προσπαθήσει να δουλέψει αρκετά, στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και σε δύο-τρία σημεία, όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν έχει Λάσμε, αλλά έχει Γκιστ

Ο «Άρτζι» θα προσπαθήσει να παίξει με πιο κοντά και ευέλικτα σχήματα, οπότε η χρησιμοποίηση των Γκιστ-Χάντερ στο «5» και του Φώτση στο «4».

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς πως και αν θα μπορέσει να «κουμπώσει» άμυνες, όπως έκανε προ διετίας, αλλά δεδομένα θα προσανατολιστεί σε πιο σκληρές αμυντικές καταστάσεις, ειδικά όταν θα χρειάζεται να αλλάζουν οι παίκτες στα μαρκαρίσματα.

Ο Ραντούλιτσα, ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί με συγκεκριμένο ρόλο-επιθετικό-και θα περιμένουμε αλλαγές τύπου… χάντμπολ σε ειδικές καταστάσεις.

Πως θα τον «κρύψει»

Η άμυνα στα pick’n’roll των αντιπάλων, αποτελεί και το μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Πεδουλάκη και των συνεργατών του. Τα αργά πόδια του Σέρβου, αποτελούν ισχυρό πλεονέκτημα για τον αντίπαλο γκαρντ, να «στήσει» το κατάλληλο pick’n’roll.

Η λογική της επιθετικής άμυνας που αρέσκεται να παίζει ο προπονητής των «πράσινων» θα επιβαρύνει τα πόδια των περιφερειακών του. Άμυνα μπροστά από το pick’n’roll, χρησιμοποίηση χεριών και συνεχής πίεση στην μπάλα, συνθέτουν το κάδρο, της άμυνας του κυπελλούχου, σε πρώτη φάση.

Κίνηση χωρίς την μπάλα με επίκεντρο τον «Μίρο»

Είναι γνωστό πως ο Ραντούλιτσα είναι εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι. Μπορεί επί Τζόρτζεβιτς να μην είδαμε τον Σέρβο να το κάνει αυτό πολλές φορές (όπως το έκανε με την Εθνική Σερβίας), ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο, πως ο Πεδουλάκης θα το δουλέψει περισσότερο.

Η συνεχής κίνηση χωρίς την μπάλα, αλλά και τα διπλά και τριπλά σκριν, ούτως ώστε να υπάρξει η κατάλληλη κίνηση, θα αποτελέσουν μέρος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, όταν ο Σέρβος θα είναι στο παρκέ.

Set παιχνίδι με βάση Χέινς-Καλάθη

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τρέξει. Πλην Διαμαντίδη, άπαντες στη γραμμή των κοντών, είναι γοργοπόδαροι. Ωστόσο ο Πεδουλάκης αρέσκεται στο πέντε εναντίον πέντε και ως εκ τούτου θα προσπαθήσει να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του, plays, σε κοντρολαρισμένες επιθέσεις, με στόχευση και συγκεκριμένο σκοπό.

Ο Καλάθης σε αυτό μπορεί να βοηθήσει, αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως το έκανε επί Ομπράντοβιτς στο «τριφύλλι». Ο Χέινς, είναι ένας παίκτης που μπορεί να το υποστηρίξει. Έχει καλό σουτ, έχει ξεπέταγμα και μπορεί να διεμβολίσει. Αρκεί να του βρει τον κατάλληλο ρόλο και χώρο ο Πεδουλάκης. Κάτι που δεν έκανε ποτέ, ο προκάτοχός του.

Τι περιμένουμε…

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, έδωσε τα διαπιστευτήριά του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Με το υλικό που είχε κατάφερε αρκετά πράγματα. Με το υπάρχον δυναμικό, έχει σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα στα χέρια του, αλλά και διαφορετικούς παίκτες, σε σχέση με αυτούς που είχε.

Αυτό που περιμένει όλος ο κόσμος με ανυπομονησία, είναι το πώς θα μπορέσει να δημιουργήσει αυτό που φαντάζεται, με αυτούς τους παίκτες. Πέραν του γεγονότος, πως ο Έλληνας τεχνικός, είναι ένας στρατιώτης του Παναθηναϊκού και ήρθε να υπηρετήσει σε μια κρίσιμη καμπή, είναι μια δεύτερη ευκαιρία και για κείνον, να αποδείξει το πόσο λάθος έκανε η διοίκηση που τον απέπεμψε τότε. Αν συγκεραστούν αυτά τα δύο, κερδισμένοι θα βγουν όλοι…

Εχθρός ο χρόνος…

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος τούτη τη φορά. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν έχει ευκαιρία… λάθους, καθώς τα play off ξεκινούν από τη Δευτέρα κιόλας.

Το κατά πόσο θα μπορέσει να παρέμβει στο σύνολο της ομάδας είναι ένα ερώτημα. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν συμβεί, οι «πράσινοι» θα… πεθάνουν μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι δεδομένο, όσο λίγος και αν είναι ο χρόνος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.