ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Όχι άλλα πεταμένα λεφτά

Ο Παναθηναϊκός οφείλει στον μεταγραφικό του προγραμματισμό να αποφύγει λάθη τύπου... Εσιέν. Ο Ζιλμπέρτο και ο Στραματσόνι μπορούν να βοηθήσουν σ' αυτό. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Όχι άλλα πεταμένα λεφτά

Είναι δύσκολο το καλοκαίρι που έρχεται για τον Παναθηναϊκό. Ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβει στα πλέι οφ, το τριφύλλι χρειάζεται πολύ προσεκτικές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο ώστε να μην πάθει τα λάθη του – πρόσφατου – παρελθόντος. Όπου πρόσφατο, βάλτε το προηγούμενο καλοκαίρι. Λεφτά στον… κουβά ήταν εκείνα για τον Εσιέν. Το ίδιο αποδεικνύονται και εκείνα για τον Σάντσεθ.

Η γνώμη μου για τον Καταλανό, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική απ’ τα δεδομένα που διαμορφώνονται. Θεωρώ πως αν έπαιρνε ευκαιρίες την επόμενη σεζόν και τον βλέπαμε σε σερί αγώνων, θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Ο προπονητής με τη διοίκηση, ωστόσο, είναι εκείνοι που αποφασίζουν και δείχνουν πως δεν μπορούν να τον εμπιστευτούν. Λεφτά στον κουβά ήταν και αυτά του Βέμερ, σε μια θέση που ο Παναθηναϊκός αναζητούσε “σίγουρη” λύση. Πλέον, περιθώρια για… πεταμένα χρήματα δεν υπάρχουν. Ιδιαίτερα σε θέσεις που ο Παναθηναϊκός πονάει, όπως εκείνη του αμυντικού μέσου. Ο Εσιέν ήρθε πρώτος απ’ όλους και τελικά απογοήτευσε και περισσότερο απ’ όλους. Ο επόμενος ας αργήσει λίγο παραπάνω κι ας κάνει τη διαφορά που δεν έκανε ο Γκανέζος.

Η διαφαινόμενη συμφωνία με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για την εύρεση και την έλευση ενός τέτοιου αμυντικού χαφ. Ο Βραζιλιάνος γνωρίζει τη θέση όσο λίγοι. Άρα, μπορεί και να ξεχωρίσει ποιος στ’ αλήθεια θα κάνει τη διαφορά. Επιπλέον, γνωρίζει κόσμο. Ποδοσφαιρικό κόσμο. Οι άκρες του μπορούν να βοηθήσουν και να… πείσουν πως αξίζει τον κόπο να φορέσει ένας ποδοσφαιριστής τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οποιοσδήποτε καθίσει στο τραπέζι με τον Ζιλμπέρτο μπορεί να πειστεί. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε μια τριετία ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό, πήρε τίτλους, αγάπησε και αγαπήθηκε. Μια απλή του κουβέντα μπορεί να μετρήσει περισσότερο απ’ ότι φανταζόμαστε τούτη την ώρα σε μια διαπραγμάτευση.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.488 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ίδιο σημαντικές θα είναι και οι άκρες του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά, αλλά όχι για το… ποδοσφαιρικό του μάτι. Ξέρει να ξεχωρίζει. Μπορεί να δει ποιος παίκτης έχει τη δυνατότητα να σταθεί στο υψηλό επίπεδο και ποιος όχι. Και έχει κι εκείνος άκρες και επαφές με μια ποδοσφαιρική “πιάτσα” η οποία μπορεί να αποφέρει στον Παναθηναϊκό πολλαπλά οφέλη εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Ο “Στράμα” σηκώνει το τηλέφωνο και μιλάει με τη… μισή Ιταλία. Δεν το λες και λίγο. Αν τελικά ευοδωθούν οι επαφές του Παναθηναϊκού με τον Ζιλμπέρτο και ο Βραζιλιάνος συνεργαστεί με τον Στραματσόνι στον συγκεκριμένο τομέα, ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να αποφύγει λάθη του παρελθόντος, θα βρει τους παίκτες που χρειάζεται και δεν θα χαλάσει λεφτά χωρίς αντίκρισμα. Επιβάλλεται να το κάνει, είτε βγει πρώτος στα πλέι οφ, είτε βγει τελευταίος.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.