ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blog

Η ώρα των «παλιών»

Διαμαντίδης-Φώτσης μπαίνουν πάντα στους τελικούς με αύρα που σκορπά δέος. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Η ώρα των «παλιών»

Κοντοζυγώνουν οι μέρες που στον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού της επόμενης σεζόν θ’ απουσιάζει το όνομα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί ν’ αντιληφθεί ότι ένας σταρ της κλάσης του Καστοριανού δεν μπορεί ν’ αντικατασταθεί από οποιονδήποτε αθλητή ότι περγαμηνές κι αν διαθέτει, όσο κι αν το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό, όσο ακριβά κι αν κοστίσει.

Το έργο του προπονητή που θα χτίσει το καλοκαίρι θα είναι δυσκολότατο αφού ο ΠΑΟ πρέπει ν’ αλλάξει δέρμα, παρότι έχει αθλητές που μπορούν να τον βοηθήσουν να παίξει total basketball. Καλάθης, Ουίλιαμς (αν μείνει), Βλάντο, «Χαραλαμπό» με δίμετρα κορμιά στους κοντούς κι ικανότητα να μαρκάρουν παίκτες διαφορετικών αγωνιστικών χαρακτηριστικών, να δημιουργήσουν καταστάσεις γι αυτούς και τους συμπαίκτες τους, να ξεδιπλώσουν αιφνιδιασμούς με baseball πάσες (ειδικότητα του Νικ), να ποστάρουν κοντύτερους αντιπάλους, αποτελούν καλή βάση.

Απλώς όσα λεφτά κι αν εξοικονομηθούν από το συμβόλαιο του κάπτεν, όποιος κι αν πάρει τη θέση του (τρόπος του λέγειν) θα κριθεί εξαρχής λίγος για να μπει στα παπούτσια μιας εκ των μεγαλύτερων μορφών του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο αρχηγός είναι μεγάλο μέγεθος ακόμα και για τον παντοκράτορα Παναθηναϊκό που τους τελευταίους μήνες έχει την δυνατότητα να τον χρησιμοποιεί ως αξεσουάρ πολυτελείας. Ο ίδιος ποτέ δεν έδειξε να ενοχλείται όταν δεν ξεκινούσε βασικός γιατί η καθήλωσή του στον πάγκο τον βοηθούσε ν’ αναλύσει το παιχνίδι του αντιπάλου και ν’ αλλάξει τις ισορροπίες όταν έπρεπε. Στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν να καταπολεμήσουν το κόμπλεξ που τους γεννά η αύρα του Διαμαντίδη που χρόνια τώρα σ’ αυτά τα ντέρμπι πατάει γήπεδο με αέρα Τζόρνταν!

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.635 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον ερχομό Πεδουλάκη είμαστε σίγουροι ότι το προπονητικό τιμ θα διαβάσει καλά τον τρόπο που αγωνίζονται οι αντίπαλοι κοιτάζοντας να πιέσει την μπάλα ώστε να σταματήσει το τρεχαλητό τους, να ελεγχθούν τα ριμπάουντ για ν’ απαγορεύσουν δεύτερες επιθέσεις και να «ταϊστεί» ο Ραντούλιτσα που ακόμα και κουτσός κόντρα σε Χάντερ, Αγραβάνηδες, Ουόρικ, 15 ποντάκια τα έχει!

Είναι καλό νέο για τον «Αρτζι» η…ζωηράδα που βγάζει ο Φώτσης στα πλέι-οφ. Επί Σάλε η εικόνα του υπαρχηγού ήταν προβληματική. Παίκτης που σ’ όλη του την καριέρα έβγαζε το παντεσπάνι του χρησιμοποιώντας το μακρινό του σουτ, απλώς μοίραζε τη μπάλα δεξιά κι αριστερά όταν βρισκόταν μόνος του στα 7 μέτρα. Η εικόνα του άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες. Όταν ο έμπειρος φόργουορντ ακροβολίζεται και τον ακολουθεί ο παίκτης που έχει επιφορτιστεί το μαρκάρισμά του δημιουργούνται χώροι δράσης για Γκιστ, Ραντούλιτσα.

Ο προσωπικός φρουρός του Φώτση δε μπορεί να δώσει βοήθειες, ειδικά στο μαρκάρισμα του Σέρβου αφού ακολουθώντας τον 35χρονο άσο βρίσκεται μακριά από την ρακέτα. Σε περίπτωση που ο Αντώνης είναι εύστοχος συμβάλλει θετικότατα στο παιχνίδι του τριφυλλιού.

Οι «παλιοί» έχουν πιάσει πελάτες τους απέναντι κι είναι θα εξηγήσουν στους νεαρότερους τι σημαίνουν τελικοί. Ο ΠΑΟ αδίκησε τον εαυτό του με τον τρόπο που αποκλείστηκε από τους Βάσκους, οι οπαδοί περιμένουν να δουν σε λίγες μέρες ορκισμένους πολεμιστές.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.