ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Μεγάλο πισωγύρισμα

Η αστάθεια του Βίκτωρα Κλωναρίδη τον οδηγεί (;) σε άγονες ποδοσφαιρικές γραμμές παρότι βάσει προσόντων έπρεπε (καιρό τώρα) να είναι «βασιλιάς» στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Μεγάλο πισωγύρισμα

Η Ομόνοια θέλει στο δυναμικό της τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, αν τελικά ο νεαρός εξτρέμ πάει στην Κύπρο η καριέρα του θα έχει υποστεί μεγάλο πισωγύρισμα. Από τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ, με πέρασμα από Γαλλία, Βέλγιο, προσόντα που κουμπώνουν στις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου (ταχύτητα, ξεπέταγμα, κάθετο τρέξιμο με τη μπάλα στα πόδια) να καταλήξεις στην Κύπρο πάει να πει ότι μάλλον κάτι δεν έκανες καλά όλα αυτά τα χρόνια.

Με το που τον πρωτοείδαμε το 2014 απορούσαμε πως γίνεται να είναι κυρίως στον πάγκο και να παίζει βασικός ο Νίκος Καρέλης με τα μισά προσόντα από τα δικά του. Το μυστικό έγκειται στον ισχυρό χαρακτήρα και πόσο ψηλά είσαι διατεθειμένος να φτάσεις ως αθλητής. Ο «παλαιστής» (που το ταλέντο δεν του ξεχειλίζει κιόλας από τα μπατζάκια) «έλιωσε» στη δουλειά στο Κορωπί, εμφανίστηκε συνεπέστατος όποτε κλήθηκε να καλύψει το κενό του Μάρκους Μπεργκ και τρία χρόνια μετά την…εξαφάνισή του στα βάθη της Ρωσίας έφτασε να κάνει μεταγραφή 3.5 εκ. ευρώ στο υπολογίσιμο βέλγικο πρωτάθλημα.

Τον Βίκτωρα τον χαντακώνει το γεγονός ότι δεν είναι σταθερός παρότι ο Αναστασίου του έδωσε αμέτρητες ευκαιρίες. Επί Στραματσόνι τον είδαμε να παίζει μέχρι και σέντερ φορ (θέση που δεν ταιριάζει στον σωματότυπό του) στα παιχνίδια κυπέλλου με τον Ατρόμητο, όπου δεν ακούμπησε μπάλα. Μετά από μήνες καθημερινών προπονήσεων με τον Ιταλό ο τελευταίος ζήτησε και Βιγιαφάνιες και Λέτο και Μπουμάλ και Βλαχοδήμο –παιδιά που παίζουν άνετα πάνω στον ασβέστη-γεγονός που έλεγε πολλά για το μέλλον του «Βέλγου».

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.633 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βάσει προσόντων ο τελευταίος εδώ και χρόνια έπρεπε να είναι αναντικατάστατος, τον παρατηρείς  ακόμα και σήμερα να «χάνεται» σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού (τα …«καλά» του Σωτήρη Νίνη δηλαδή) κι αναρωτιέσαι αν όντως «περπατά» την 3η του σεζόν στο Κορωπί κι όχι στην πρώτη, εκεί που άπαντες δικαιούνται πίστωση χρόνου να συνηθίσουν τις νέες συνθήκες εργασίας.

Το παιδί ξέρει καντάρια μπάλα αλλά σε συλλόγους πρωταθλητισμού οι προπονητές δεν γίνεται να περιμένουν τόσα χρόνια να βελτιωθείς και να καθιερωθείς. Η αστάθεια έχει γίνει πλέον το μεσαίο του όνομα και δεν λέει τίποτα σε ομάδες τύπου Παναθηναϊκού να «μιλάς» στο τόπι αλλά να το δείχνεις αραιά και που. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και ξέροντας πως ο Βίκτωρας έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο καλά κάνει η ΠΑΕ κι έχει ανοιχτές κεραίες για προτάσεις που μπορούν να της φέρουν οικονομικά οφέλη. Γιατί να τον χάσεις του χρόνου (όπου και λήγει το συμβόλαιό του) δίχως να πάρεις ευρώ τσακιστό, ξέροντας ότι δύσκολα θα βρει θέση στα πλάνα του προπονητή;

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.