ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Χωρίς υπεύθυνο αξιολόγησης είναι φυσικό…

Ο ΠΑΟ δεν θέλει να γίνεται προπονητική κουβέντα αν και δεν είναι βέβαιο πως ο «Στράμα» θα ταιριάξει με το νέο τεχνικό διευθυντή. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Χωρίς υπεύθυνο αξιολόγησης είναι φυσικό…

Ο Πανιώνιος συμπλήρωσε τρία σερί παιχνίδια αήττητος από τον Παναθηναϊκό μέσα στην ίδια σεζόν (πρωτοφανές στην ιστορία του) και με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί δεν είναι για να τα καταφέρνει κι ο ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Ήδη οι Θεσσαλονικείς μετρούν μια εύκολη νίκη στην Τούμπα (3-1) και το 2-2 στη Λεωφόρο (που ήταν σαν νίκη, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2) εκμεταλλευόμενοι την έξοδο Βλαχοδήμου-Καλτσά και την ραθυμία των οικοδεσποτών που όταν προηγήθηκαν νόμιζαν ότι το ματς τελείωσε.

Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στην Αθήνα με καλή ψυχολογία μετά τη νίκη-ανατροπή επί της ΑΕΚ και βρίσκει τους «πράσινους» σε περίεργο στάδιο, με την απογοήτευση από την ράθυμη εμφάνιση στη Ν. Σμύρνη να έχει κατακλείσει τους οπαδούς την ώρα που οι ρεπόρτερ διατυπώνουν σοβαρότατες επιφυλάξεις για την παρουσία του Αντρέα Στραματσόνι και την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Από την ομάδα βγαίνει μια διάθεση να παυτεί κάθε κουβέντα σχετικά με το μέλλον του τελευταίου.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.624 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εδώ που τα λέμε σάμπως υπάρχει τεχνικός διευθυντής για ν’ αξιολογήσει τον προπονητή; Οι συζητήσεις με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα συνεχίζονται κι αν τελικά η συνεργασία «κλείσει» θα δούμε αν αναπτυχθεί χημεία μεταξύ του Βραζιλιάνου (θα δοκιμαστεί πρώτη φορά στην καριέρα του σε τέτοιο πόστο) και του Ιταλού που προ εβδομάδων φερόταν έτοιμος να πάρει τα πάντα πάνω του. Επειδή όμως ο Γιάννης Αλαφούζος τις προηγούμενες φορές που έδωσε υπερεξουσίες στους τεχνικούς (Φερέιρα, Αναστασίου) ο σύλλογος δεν πέτυχε τους στόχους του, είπε να εγκαταλείψει το εγχείρημα.

Η αλήθεια είναι πως και το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή εκτός των περιπτώσεων Ζαετς (2004), Νταμπίζα (2014) δεν είχε επιτυχία αφού Λιβαθηνός, Φύσσας, Βόκολος, Αντωνίου, Φρέιτας, Βέλιτς που είχαν την ευθύνη της αξιολόγησης του κόουτς και του «ελέγχου» όλων των αποφάσεων αποχώρησαν…κυνηγημένοι! Σήμερα υπάρχει εκνευρισμός στις τάξεις των Παναθηναϊκών για όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες. Ο Στραματσόνι πήρε εύσημα για τις μεταγραφικές επιλογές του Ιανουαρίου, αλλά φυσιολογικά δέχεται πιο έντονη κριτική από τον προκάτοχό του. Ο Αναστασίου προτιμούσε τα «εργαλεία», δεν ήταν λάτρης των φαντεζί παικτών, έπεσε και σε δύσκολες εποχές που ο σύλλογος δεν είχε χοντρό πορτοφόλι για να του κάνει όλα τα χατίρια στις μεταγραφές.

Με την αλλαγή φρουράς η διοίκηση αύξησε το μπάτζετ, έφερε εννιά νέους ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι εκ των οποίων «μιλάνε» στη μπάλα, σίγουρα οι προσδοκίες ανέβηκαν. Αν όχι τόσο για νίκες, σίγουρα για καλύτερη διαχείριση, σωστότερη νοοτροπία, μαχητικότητα που (μην γελιόμαστε) φτάνουν και περισσεύουν για να κερδίσεις το 90% των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημά μας.

Εδώ σε απέκλεισε ο Ατρόμητος χωρίς να κάνεις σουτ σε 180΄, ίδρωσες να νικήσεις την Βέροια στη Λεωφόρο, απέτυχες τόσες φορές να λυγίσεις τους μπόμπιρες του Πανιωνίου, σου χάριζε το ματς η ΑΕΚ (που σφυριζόταν από τους φιλάθλους στο πρώτο ημίχρονο) και δεν έσωσες ούτε πόντο, ο ΠΑΟΚ παραλίγο να φύγει με «διπλό» αν κι έχανε 0-2, στη Τρίπολη δεν έκανες φάση της προκοπής! Δικαιολογημένη η ανησυχία για το τι έπεται…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.