ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γκαγκαλούδης: «Τίτλος και για τον Διαμαντίδη»

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ενόψει της έναρξης των τελικών της Α1, μιλάει στο Panathinaikos24.gr, για το άγχος που έχει μόνο ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα που πρέπει να έρθει... και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και δηλώνει «αιώνια πιστός».

Γκαγκαλούδης: «Τίτλος και για τον Διαμαντίδη»

Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για το σύλλογο και σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, για να δει από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ενόψει της έναρξης των τελικών, αναλύει τη «μάχη» του τίτλου, δεν θεωρεί τον Ολυμπιακό φαβορί παρά το πλεονέκτημα της έδρας και προσθέτει, πως το φετινό πρωτάθλημα ΠΡΕΠΕΙ να κατακτηθεί και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που θα δώσει τα τελευταία παιχνίδια της τεράστιας καριέρας του.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης στο Panathinaikos24.gr:

Την ερχόμενη Πέμπτη αρχίζει η «μάχη» των τελικών. Θεωρείς πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τον τίτλο, λόγω και του πλεονεκτήματος;

«Οι τελικοί, είναι τελικοί. Δεν θεωρώ πως υπάρχουν φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει τόσα διπλά μέσα στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που έχει το άγχος, οπότε όλα μπορούν να γίνουν.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.387 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε σοβαροί, γιατί είμαστε Παναθηναϊκός και φόβος δεν υπάρχει. Είναι μεγάλο το κίνητρο του πρωταθλήματος και πιστεύω πως μπορούμε να το κατακτήσουμε».

Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει μία δύσκολη χρονιά, με αλλαγή προπονητή. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν έχει κάνει αλλαγές.

«Ναι, σίγουρα ο Πεδουλάκης είναι λίγο καιρό στον πάγκο της ομάδας. Οι ομάδες όμως γνωρίζονται πολύ καλά, οπότε η αλλαγή προπονητή ίσως να μην παίξει τόσο μεγάλο ρόλο. Επίσης ο Πεδούλακης, το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και έχει πάρει τον τίτλο, οπότε πιστεύω πως οι πιθανότητες να το πάρει και φέτος είναι μεγάλες. Όπως είπα ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που έχει το άγχος».

Είναι κομβικής σημασίας το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ;

«Σίγουρα αν γίνει το μπρέικ στο πρώτο ματς θα είναι πολύ σημαντικό. Το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Από εκεί και πέρα, δεν θεωρώ όμως πως η ήττα θα είναι καταστροφική».

Υπάρχουν σημεία κλειδιά, που μπορεί να κρίνουν τη σειρά των τελικών;

«Είναι λίγο κλισέ αυτή η ερώτηση. Τέτοια παιχνίδια, θα κριθούν στη θέληση και στην καρδιά και λιγότερο στην τακτική. Όποιος το θέλει περισσότερο, θα το πάρει».

Είναι και οι τελευταίοι τελικοί για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Θα υπάρχει έξτρα κίνητρο στους παίκτες και για αυτό το λόγο;

«Καταρχάς να πούμε, πως με όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια ο Μήτσος, του αξίζει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Θα είναι το ιδανικό φινάλε για τον ίδιο και ελπίζω να έρθει ο τίτλος και για εκείνον. Το κίνητρο για τους υπόλοιπους παίκτες είναι ήδη μεγάλο, αλλά ίσως η παρουσία του Διαμαντίδη, δώσει ακόμα ένα».

Να μιλήσουμε και λίγο για τη νέα σεζόν. Πιστεύεις πως ανεξάρτητα του αν θα κατακτηθεί το πρωτάθλημα ή όχι, ο Πεδουλάκης θα πρέπει να συνεχίσει; Ή καλό είναι, ο Παναθηναϊκός να κοιτάξει κάτι άλλο;

«Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Το γνωρίζουν καλύτερα οι άνθρωπου που είναι μέσα στην ομάδα. Αν όμως έρθει ο τίτλος, ο Πεδουλάκης θα έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Το σίγουρο είναι, πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα κάνει τα πάντα, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα, καθώς είναι το μόνο που μπορεί να δώσει χαρά στον κόσμο. Είναι το μόνο άθλημα που μπορεί να δώσει χαρά στον κόσμο, αφού βλέπουμε πίκρες σε όλα τα υπόλοιπα». 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.