ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Από πότε οι «έρανοι» είναι ανταποδοτικοί;

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη νέα Λεωφόρο, την... κουτοπονηριά πολλών που ψάχνουν να βρουν μονάχα τα αρνητικά και τον αυριανό «τελικό» με την ΑΕΚ.

Από πότε οι «έρανοι» είναι ανταποδοτικοί;

Το θέμα της Λεωφόρου είναι απολύτως σημαντικό για τον Παναθηναϊκό και για το μέλλον του συλλόγου. Στ’ αυτιά μου, ακούγονται εντελώς αστεία τα όσα λέγονται και έχουν μέσα τη λέξη «έρανος», «φιλανθρωπία» και όλα εκείνα τα… κουτοπόνηρα, που στόχο έχουν να πλήξουν μια προσπάθεια η οποία θα εξελιχθεί σε όνειρο για τον κάθε φίλο της ομάδας.

Αλήθεια, σε 1,5 – 2 χρόνια από τώρα, αν το «Απόστολος Νικολαΐδης» εξελιχθεί στο στολίδι που όλοι είδαμε στις μακέτες, ποιος θα θυμάται και ποιος θα ασχολείται με το τι χρειάστηκε; Το… προνόμιο του νέου γηπέδου «εν μία νυκτί» είναι άλλων. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί με ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο του να κάνει πραγματικότητα μία επιθυμία ετών.

Δεν είναι χαζοί οι άνθρωποι της ομάδας να περιμένουν πως ο κόσμος θα σπεύσει να γεμίσει τα ταμεία για να προχωρήσουν τα έργα. Ζουν κι εκείνοι στη χώρα που ο απλός άνθρωπος δυσκολεύεται να βγάλει την καθημερινότητά του.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.444 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ζητούν από εκείνον να βοηθήσει σε μια προσπάθεια που θα του αποφέρει οφέλη. Θες να συνδράμεις στο γήπεδο; Πάρε και το διαρκείας σου, πάρε και την καρέκλα σου με το όνομά σου χαραγμένο πάνω, έλα σε επαφή με τους παίκτες, πάρε έκπτωση σε καταστήματα και πολλά ακόμα. Κανείς δεν είπε στον κόσμο απλά να βάλει χρήματα γιατί η διοίκηση είναι ανήμπορη μόνη της να φτιάξει το γήπεδο. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να διαβάζουμε ανάποδα ορισμένα πράγματα. Προτιμάμε την κουτοπονηριά από την αλήθεια.

Αυτά προς το παρόν για ένα θέμα που θα μας απασχολήσει πάρα πολύ το επόμενο διάστημα και που σίγουρα θα μας κάνει όλους χαρούμενους όταν θα δούμε τη Λεωφόρο να αλλάζει όψη και να γίνεται ένα σύγχρονο και όμορφο γήπεδο. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αλλάξει όψη και μορφή και ο Παναθηναϊκός στον αγωνιστικό τομέα, ώστε να παραμείνει στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ.

Η εικόνα του με τον Πανιώνιο και με τον ΠΑΟΚ δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ο Στραματσόνι έστειλε μήνυμα προς τους παίκτες πως όποιος δεν αντέχει την πίεση καλύτερα θα είναι να πάει σπίτι του. Μήνυμα που πρέπει να ακούσει και ίδιος. Αντέχει την πίεση; Μπορεί να το αλλάξει;

Ο Παναθηναϊκός εκτός από αγωνιστικό προσανατολισμό, ψάχνει ακόμα την πρώτη του νίκη απέναντι σε ομάδα της πρώτης πεντάδας. Επιπλέον βάρος στα πόδια των παικτών και του προπονητή. Αυτή τη φορά η ΑΕΚ έρχεται κουρασμένη, έτοιμη για το τρίτο της ματς σε έξι μέρες.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αγωνιστεί για μία εβδομάδα. Να η ευκαιρία λοιπόν. Και για τους παίκτες και για τον Στραματσόνι. Αν δεν τα καταφέρουν ούτε σε αυτόν τον «τελικό», τότε δεν θα αξίζουν την πρώτη θέση ούτε στη διαδικασία των πλέι οφ.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.