50 ΧΡΟΝΙΑ

ΠΑΟ θρησκεία, γιορτάζει η 13! (Pics, Vids)

Panathinaikos24 Team
19.11.2016 | 09:26
ΠΑΟ θρησκεία, γιορτάζει η 13! (Pics, Vids) | Panathinaikos24.gr

Ιδιαίτερη ημέρα είναι σημερινή για τη Θύρα 13, καθώς συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της και το panathinaikos24.gr θα σας... κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν, μέχρι και σήμερα, με το σύνθημα «Στα εύκολα και στα δύσκολα είναι πάντα εκεί» να παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, αποδεικνύοντας τη δυναμική της παρουσία στα Παναθηναϊκά δρώμενα!

Ο Σύνδεσμος Οπαδών Θύρας 13 ιδρύθηκε το 1966 και αποτελεί τον πρώτο σοβαρό φορέα οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και οποιασδήποτε άλλης ελληνικής ομάδας. Η ονομασία του συνδέσμου προήλθε, φυσικά, από το μέρος του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο οποίο συγκεντρώνονταν οι πιο φανατικοί και ενθουσιώδεις οπαδοί. Εκείνο τον καιρό εκτός από τον σύνδεσμο της Θύρας 13 λειτουργούσαν και άλλοι σύνδεσμοι με την ονομασία της περιοχής τους.

Να-τα-χιλιάσει-46-χρόνια-«Θύρα-13»

Ο πρώτος οργανωτής στη Θύρα 13 ήταν ο Λάκης Ρουλαλάς ο οποίος μαζί με την παρέα του οργάνωναν τους φιλάθλους με πρωτότυπα συνθήματα, τα οποία πολλές φορές πήγαζαν από την επικαιρότητα της εποχής. Το καταστατικό της ίδρυσης του σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Φίλων Παναθηναϊκού Θύρας 13» υπέγραφαν 26 άτομα και σκοπό είχε να εκδηλώσει με κάθε τρόπο την υποστήριξη και τη λατρεία στον Παναθηναϊκό.

οπαδοι-θύρα13

Με εκδρομές, διαλέξεις, λαχειοφόρους αγορές, εκδόσεις εντύπων και αρκετά ακόμη. Αναμφίβολα, ήταν μια πρωτοποριακή ενέργεια για την εποχή η ίδρυση εκείνου του Συνδέσμου, που συνδέθηκε με την ιστορία του Συλλόγου, τα χρόνια που ακολούθησαν.

panathinaikos24.gr-Παναθηναϊκός Μπριζ Θύρα 13

Η έγκριση του καταστατικού του Συνδέσμου, ήρθε στις 16 Μαρτίου του 1967. Όταν, ήδη, ο Σύνδεσμος είχε αποκτήσει αρκετά μέλη, ένα ικανό αριθμό φιλάθλων, μέσα στις τάξεις του. Τα (26) ιδρυτικά μέλη τα οποία έχουν γίνει γνωστά από την έκδοση του βιβλίου «Η ιστορία της Θύρας 13» ήταν οι Ι.Παπουτσής, Σπ.Κυριάκης, Μ.Λιαράκος, Β.Γιαννακός, Δ.Σαραντάκης, Α.Παπαγεωργίου, Στ.Κατάκης, Κ.Πετρόπουλος, Σπ.Κατάκης, Π.Μανούρης, Απ.Ιωαννίδης, Γ. Ποντόπουλος, Γ.Οικονομόπουλος, Αγγ.Μυλωνάς, Αν.Κούστας, Αλ.Σταυρόπουλος, Δ.Παπάζογλου, Σ.Φλώρος, Ι.Λουκάς, Γ.Ατσάλης, Δ.Ξιφαράς, Δ.Κουτσούκος, Β.Αλεξόπουλος, Δ.Σάρλος, Αθ.Κακατσάκης, Γ.Πίκουλας.

THIRA 13

Από την δεκαετία του 70 -80 και έπειτα, το όνομα της Θύρας 13 θα πάρει μια διαφορετική διάσταση στις τάξεις των οπαδών μας. Λειτουργεί, πλέον, σαν κάτι πιο γενικό. Περιλαμβάνει όλους τους οπαδούς που έχουν τον Παναθηναϊκό σαν ιδεολογία, σαν τρόπο ζωής. Όλους αυτούς που θα κάνουν τη διαφορά σ’ ένα γήπεδο, που θα αντιμετωπίσουν τους αντίπαλους οπαδούς. Τα κατορθώματά της εκείνο τον καιρό καθώς και τα επόμενα χρόνια θα είναι πολλά. Σ’ όλα τα γήπεδα της επαρχίας και της Αθήνας η παρουσία της θα είναι συγκλονιστική, το ίδιο και στα παιχνίδια της Λεωφόρου, ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά.

panathinaikos24.gr-Θυρα 13 ΠΑΟΚ

Η ΘΥΡΑ 13 μέχρι σήμερα δίνει το παρών σ΄όλα τα γήπεδα και είναι δίπλα στον Παναθηναϊκό και στα εύκολα και στα δύσκολα όπως αναφέρει το γνωστό σύνθημα. Ακόμα και όταν η ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές ήταν εκεί για στηρίξει άπαντες. Ακόμα και στις ήττες ενώ στις νίκες έδειχνε τον ξεκάθαρα τον λόγο που ήταν μοναδική.

Ας θυμηθούμε λοιπόν μέσα από  βίντεο την παρουσία της Θύρας 13 στα «πράσινα» δρώμενα: