Παραμονές εντός ντέρμπι, που για τον Παναθηναϊκό σημαίνει πολλά για πολλούς και διάφορους λόγους και σε μέρες που ο σύλλογος διανύει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του, χωρίς κανείς να μην ξέρει τι του ξημερώνει κι όμως υπάρχουν άνθρωποι ΕΝΤΟΣ ομάδας που το μόνο που του ενδιαφέρει είναι να κατηγορούν τον προπονητή.

Έναν προπονητή που παλεύει με θεούς και δαίμονες, έναν προπονητή που ρισκάρει το όνομά του και την καριέρα του και παραμένει σε μια κατάσταση που πάει απ’ το κακό στο χειρότερο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στέκεται σαν βράχος παρά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στον Παναθηναϊκό. Κι αντί ορισμένοι να του σφίγγουν το χέρι κάθε πρωί και να του δίνουν συγχαρητήρια, τον «θάβουν».

Μιλούν γι’ αυτόν απαξιωτικά, αμφιβάλλουν ανοιχτά για τις προπονητικές του ικανότητες και έχουν φτάσει ορισμένοι εξ αυτών σε σημείο να λένε πως ίσως να είναι καλύτερα να αποχωρήσει από την ομάδα. Κι όλα αυτά όχι από απλούς φιλάθλους, όχι στο τεράστια καφενείο που λέγεται «ελληνικά Social Media», αλλά από ανθρώπους που έχουν και λόγο εντός συλλόγου. Από ανθρώπους που αύριο – μεθαύριο θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις.

Με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού εξαφανισμένο, με τις οικονομικές «πιστολιές» να πέφτουν η μία μετά την άλλη, με τους παίκτες απλήρωτους και απογοητευμένους και με την ομάδα να είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, το πρόβλημα για κάποιους είναι ο Ουζουνίδης! Μοιάζει σχεδόν… παρανοϊκό, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό.

Το γνωρίζουν, πια, σχεδόν σε όλη τη δημοσιογραφική πιάτσα. Όμως τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο, η καθημερινή μάχη με τον χρόνο, οι προσφυγές που σκάνε η μία πίσω από την άλλη και το ρεπορτάζ που πλέον δεν είναι αθλητικό, αλλά… οικονομικοδικαστικό, δεν επιτρέπουν άλλα «θέματα».

Άραγε αρέσει σε όλους εκείνους που ο προπονητής που προσπαθεί να κρατήσει όρθια μια ομάδα μπαίνει στο στόμα τους και κατηγορείται κάθε φορά που γυρίζει την πλάτη του; Πως θα νιώσουν όταν πει τελικά το αντίο και τους αφήσει μόνους να προσπαθούν, εκτός όλων των υπολοίπων, να κρατήσουν και τα αποδυτήρια; Τι θα πουν στον κόσμο όταν τα ονόματά τους θα βγουν στην επιφάνεια;

Ο Ουζουνίδης θα φύγει από τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ πιθανό να φύγει πιο σύντομα απ’ ότι περιμένει ο καθένας. Δεν αποκλείεται να φύγει και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Και φυσικά, στο έγκλημα της αποχώρησής του θα έχουν βάλει το χεράκι τους όλοι εκείνοι που είναι κοντά στην ομάδα και του… σκάβουν τον λάκκο.

Ο Ουζουνίδης δεν είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Κάνει κι εκείνος λάθη. Έκανε και το καλοκαίρι, με την επιλογή κάποιων παικτών, έχει κάνει και κατά τη διάρκεια της σεζόν, τα έχει παραδεχτεί. Όμως είναι εκεί. Παλεύει μέρα με τη μέρα. Και κρατάει τα αποδυτήρια όρθια. Κρατάει τους παίκτες να μην κάνουν προσφυγή και αφήσουν τον Παναθηναϊκό να πέσει κατηγορία, παίζοντας με αμούστακα παιδιά. Ας το σκεφτούν πολύ καλά αυτό όλοι όσοι λένε όλες αυτές τις μέρες διάφορα…